|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zawiecha po remoncie |
Autor |
Wiadomość |
Lasgo07
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-04-2010, 10:23 Zawiecha po remoncie
|
|
|
Cześć, ostatnio remontowałem zawieszenie w moim Tipu z przodu. Wymieniłem wahacze, łożyska w kołach, łączniki stab, koncówki drążków. Po wymianie było super już miesiąc czasu. Kilka dni temu podczas ruszania na swiatłach zaczęło mi coś stukać, jest jedno puknięcie tak jakby coś miało luz ale ciężko mi powiedzieć. Waszym zdaniem co to może być ? mcperson, a może przegub ? dodam że na prostych kołach się tak robi. Jak deliaktnie ruszę to tego nie słychać ale teraz naprawde ciezko mam z delikatnym ruszaniem bo mam sprzeglo do wymiany które przy ruszaniu szarpie i powoduje że lewe koło się trzęsie. Puknięcie wydobywa się właśnie z lewej strony. |
_________________ FIAT COUPE 2,0 16V 139KM |
|
|
|
|
pisario
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-04-2010, 11:04
|
|
|
To przez to Twoje masakryczne sprzeglo a jak dla mnie jak sluchalismy jak ruszales to jest dzwiek walacego tlumika srodkowego o podwozie, albo rury laczacej srodkowy z koncowym. (mialem tak samo wiec tak mi sie wydaje) i to dokladnie wtedy kiedy juz slizgalo mi sie sprzelo. A Twoje auto tez juz dostaje wibracji przy ruszaniu. ps. robimy ten wydech ? |
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
Lasgo07
|
Wysłany: 28-04-2010, 11:08
|
|
|
pisario, stukanie tłumika to swoją drogą bo ja to słysze i dźwięk stukającego tłumika jest metaliczny przy czym slychac go wyraźnie na zewnątrz. Ale w środku przy ruszaniu dochodzi drugi dźwięk typowy dla rwiącej się częsci, jest jeden puk i później ok. Dzieje się to tylko wtedy gdy auto wprawiane jest w ruch.
A co do tłumika, to napisałem ci smsa i nie odpisałeś, na gg ci pisałem i też zero odzewu, więc wolałem na ciebie nie liczyć i zakupiłem na allegro tłumik który pojadę wspawać sobie w piątek do Pułtuska.
Miałeś też dać znać w sprawie tego Tipo twojego sąsiada i nic... coś nie tak |
|
|
|
|
pisario
|
Wysłany: 28-04-2010, 11:51
|
|
|
hmm smsa nie dostalem zadnego. na gg.. no wiem ze to dziwne ale nie mam wiadomosci. Mialem sie odezwac jak sie cos zmieni a nic sie nie zmienilo. Tipo do obejrzenia w piatek rano a tlumik przeciez Ci napisalem na gg ze z checia. |
|
|
|
|
Lasgo07
|
Wysłany: 28-04-2010, 11:54
|
|
|
pisario, no to faktycznie troche dziwne, dobra nie bedziemy teraz szukać winowajcy. Z racji że tłumik zamówiłem to może załatwisz mi na piątek rano jego montaż ? |
|
|
|
|
pisario
|
Wysłany: 28-04-2010, 12:10
|
|
|
PW |
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|