Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Obudźmy Klub z letargu!
Autor Wiadomość
Jarek38 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 16-10-2006, 21:18   Obudźmy Klub z letargu!

Czy nie macie wrażenia, że Klub popadł w letarg? Czy nie wydaje się Wam, że działalność Klubu praktycznie jest zerowa? Czy nie sądzicie, że obecnie działa tylko forum?

Panie i Panowie czas coś z tym zrobić.

Zróbmy coś żeby Klub zaczął na prawdę funkcjonować jak na poważny klub przystało. Pomyślmy co możemy zrobić żeby ludzie chcieli do niego należeć nie tylko ze względu na forum. Zacznijmy działać i pokażmy się światu.

Jeśli macie jakieś pomysły to piszcie.

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 16-10-2006, 22:28   

Klub hmm zyje powoli leniwie ale jakos sie to kreci ;-)
Mnie sie wydaje ze forumowicze maja coraz wiecej zajec coraz powazniejszych zajec i coraz mniej czasu na wypady :-)
Ale moze sie myle bo katowickie po raz 1 odkad pamietam cos sie ruszylo hihi
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

unknown 

Wysłany: 16-10-2006, 23:43   

pewno po zimie dopiero coś będą szanse ruszać... teraz tylko online... póki co zajmijmy się forum, wygląd, tumaczenie na ANG, może WWW jakoś uaktualnić, nie wiem... no chyba, że w zimie na żywioł szybki krótki spot gdzieś się uda.... jak nadejdzie ozft to pewno się więcej ruszy.... sen zimowy :D powoli...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Radke 

Wysłany: 17-10-2006, 12:36   

MupiK napisał/a:
Klub hmm zyje powoli leniwie ale jakos sie to kreci ;-)

Klub nie "żyje powoli", Klub jest już martwy!
I to jest bardzo smutne. :?
Jedynie Forum jeszcze jako tako działa choć nie tak, jak np 2 lata temu...

Jest ratunek ale ... nie wystarczą tylko chęci kilku osób. Trzeba działać. Niestety większość z (w miarę) aktywnych "klubowiczów" wiele gada a jak przychodzi do działania to już do powiedzenia niewiele.
Mam wrażenie, że jest może 20 osób, którym tak naprawdę zależy na istnieniu Klubu. A co z resztą??

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 17-10-2006, 13:42   

Dużo osób z klubu to osoby z "wiekiem" i brak im młodzieńczego zapału. Trudno coś zaorganizować to fakt. Szkoda, że tak się dzieje. Jak wyjdzie nowa Tempra zapewne wtedy dużo się ruszy.

Najlepiej trzeba by wyznaczyć osoby odpowiedzialne za swoje regiony i osoby te zajmowałyby się organizacją spotów oraz ewentualnych zlotów w ich regionie. Niestety to wymaga zebrania się osób chętnych i ewentualnego spotkania się i dogagania (np. przez internet).

Jarek38 

Wysłany: 20-10-2006, 01:31   

Radke napisał/a:
Klub nie "żyje powoli", Klub jest już martwy!
I to jest bardzo smutne. :?

To samo napisałem w temacie, który Miszko mi usunął. Też mi się wydaje, że Klub TTT umarł, a pozostało jedynie forum.
Z tego co piszecie powyżej wynika, że dla Was Klub to tylko spoty regionalne, zlot ogólnopolski i forum. Czy nie jest to przypadkiem błędne myślenie?

miszko napisał/a:
Dużo osób z klubu to osoby z "wiekiem" i brak im młodzieńczego zapału. Trudno coś zaorganizować to fakt. Szkoda, że tak się dzieje. Jak wyjdzie nowa Tempra zapewne wtedy dużo się ruszy.

Nie wydaje mi się żeby przyczyną tego letargu były osoby z "wiekiem" zwłaszcza że chyba wcale nie jest ich aż tak wiele.
Nowa Tempra nic nie zmieni. Klubu nie tworzą samochody tylko my - ich użytkownicy.
Nie rozumiem też co pomoże wyznaczenie osób odpowiedzialnych za regiony.

miszko 

Wysłany: 20-10-2006, 09:27   

To zamiast komentować, pomyśl co można zrobić. Łatwo jest komentować gorzej zrobić. Widzisz leży podpięty temat z propozycją Sylwestra na ogólnym forum. Wpadnij, spędzimy klubowy Sylwester.

marlej108 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 21-10-2006, 14:06   

Witam :-)

Jako nowy forumowicz bardzo popieram "obudzenie" Klubu :-)

Tylko jak? ;-)

POzdrawiam,

marlej108
Mistrz Zen
Seung Sahn
     assistance

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 21-10-2006, 14:21   

ludzie,którzy mieli werwe w tym kierunku już nie należą niestety do klubu,z racji tego,że zmienili samochody,wystarczy sie przyglądnąć ilu Nas zostało ze starej paczki,dosłownie kilka osób,reszta to ciągle ktos nowy się przewija....
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

sloneczna 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 21-10-2006, 14:50   

Jaka jest przyczyna agoni ?
Jest prosta ,prawdziwi fani wymarli może kilka osób nie,a to jest podstawa do działania klubu.
A teraz co zostało to tylko uzytkownicy Fiata, co jak tylko by finanse pozwoliły to pozbyli by się Fiata natychmiast.I na wieki o nim zapomnieli.
I na czym klub zbudować jak tu niema fanów.Dlatego On-line jest wystarczajace .
Nie ma się co cudów spodziewać.
Mam Tipo i zawsze o nim dobrze mówię ,co prawda nie jest to auto nr 1 ,ale dożywocie ma umnie zapewnione.
     assistance   Moneta

Jarek38 

Wysłany: 21-10-2006, 17:29   

miszko napisał/a:
To zamiast komentować, pomyśl co można zrobić.

Może na początek spróbujmy w miarę profesjonalnie przygotować V OZFT (jakby nie patrzeć jubileuszowy). Może wspólne działanie coś pomoże. Może wspólny cel zbliży bardziej do siebie klubowiczów. Może uda się zorganizować pożądny zlot a nie spocik ogólnopolski.

Może ktoś ma jeszcze inne pomysły.

A może Słoneczna ma rację?
sloneczna napisał/a:
A teraz co zostało to tylko uzytkownicy Fiata, co jak tylko by finanse pozwoliły to pozbyli by się Fiata natychmiast.I na wieki o nim zapomnieli.

miszko 

Wysłany: 21-10-2006, 20:03   

Słoneczna ma racje. Dużo osób które się znało z początku klubu znało się osobiście i były to więzy bardziej "uczuciowe". Co innego zapisać się na forum i udzielać.

Po to są spotkania i zloty, abyśmy się poznali. Więć tak jak pisałem trzeba ustalić do kiedy głosowanie będzie się odbywało, następnie wyznaczyć osoby z danego regiony aby się rozejrzały w terenie oraz zebrac grupę osób która by zajeła się organizacją.

Jarek38 

Wysłany: 22-10-2006, 13:41   

miszko napisał/a:
następnie wyznaczyć osoby z danego regiony aby się rozejrzały w terenie oraz zebrac grupę osób która by zajeła się organizacją

Jak na razie to nie bardzo jest kogo wyznaczać. W temacie o pomocy przy organizacji zlotu głos zabrało aż 5 osób i to z kilku kwadratów (chyba 4).

Pele_Tipo 

Wysłany: 23-10-2006, 23:51   

ego napisał/a:
ludzie,którzy mieli werwe w tym kierunku już nie należą niestety do klubu,z racji tego,że zmienili samochody,wystarczy sie przyglądnąć ilu Nas zostało ze starej paczki,dosłownie kilka osób,reszta to ciągle ktos nowy się przewija....

sloneczna napisał/a:
Jaka jest przyczyna agoni ?
Jest prosta ,prawdziwi fani wymarli może kilka osób nie,a to jest podstawa do działania klubu.

juz rok temu zaczal sie ten problem...
...widze ze sie tylko powieksza

Ja dodam od siebie ze marce pozostalem wierny (juz 3ci popierdalak)
...nie zaluje, aczkolwiek troche zal ze nie T/T
powod ?? z perspektywy kolejnych kilku miesiecy widze 3 najwieksze : $$$ zakupu, OC i ten decydujacy : WACHY

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 24-10-2006, 07:38   

Pele_Tipo, co za popierdalaka teraz masz?
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Gibson 

Wysłany: 24-10-2006, 14:16   

Cytat:
Obudźmy Klub

Pobudka :yahoo: :gwizdek:

Krzysztof A. 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 24-10-2006, 21:08   

Problem jest napewno złożony ale myślę że przy odrobinie chęci wszystkich użytkowników da się coś w tej kwestii zrobić.Tak jak ktoś wczesniej wspomniał dobrym sposobem będzie zlot T/T.Ludzie którzy przybyli nie dawno do klubu (między innymi ja) będą mieli okazję się poznać, pogadać a to chyba wpłynie korzystnie na chęć działania w klubie.
Ja z niecierpliwością czekam kiedy zapadnie decyzja o miejscu i terminie zlotu i gdzieby to nie było w naszym pięknym kraju to wskakuje w auto i jadę.
     Moneta

Tygrysica 
witamy nowego

Wysłany: 25-10-2006, 01:16   

Nie to, żebym była złośliwa, ale z tego co pamiętam na początku tego roku paru klubowiczów przepowiedziało agonie klubu... :roll:

Pamietam, ze jakies avanti wtedy robiliscie i ktos wykrakal, ze ludzie maja dosyc "kolka rozancowego", czy jakos tak to brzmialo - zdaje sie, ze mieli racje :? Szukacie racjonlnych wyjasnien sytuacji klubu, to macie, moi Panowie - chyba zaden z was nie pomyslal nawet o tym, ze moze cos nie tak robiliscie?

Mialam przerwe w czytaniu forum (wakacje), ale zdaje sie, ze nic sie nie zmienilo... Moja opinia jest taka - na forum kazdy szuka pomocy i nic wiecej. Pomyslem zrobienia stowarzyszenia, sformalizowania klubu i tepieniem wszelkich form dyskusji wewnatrz klubu (dlawieniem wlasnych zdan klubowiczów na różne tematy) zniechęciliscie innych do integracji. Kto by chcial z "psychologią tłumu" obcować? Ja nie miałam i nie mam ochoty, wiec na zadnego spota sie nie wybieram - jeszcze mnie za kolor auta albo poglady polityczne zlinczuja...

To moja opinia, ale ja przeciez tylko "baba" jestem i sie nie znam... :x

miszko 

Wysłany: 25-10-2006, 08:54   

BTW Dlaczego od zawsze twoje posty kojarzyły mi się z Erewanem?

A co do zlotu, to już kiedyś tam ktoś powiedział. Jeżeli ktoś naprawdę chciał to przyjechał. A jeżeli jest du*a i nie przyjechał a wolał siedzieć na forum i biadolić dlaczego to nie przyjechał to jego sprawa.

Nikt się nie będzie podkładał pod kogoś i wynajmował całego pensjonatu, a później ktoś wywinie kota ogonem i mówi, że nie przyjedzie, albo "może" przyjedzie.

Więć moja propozycja jest taka. Przed zlotem, mająć ustalone już wszystkie szczegóły (czyli powiedzmy 3 miesiace przed) uruchamiamy specjalne "konto" na które wpłacają klubowicze mający wpaść na zlot. Sumy może nie będą duże, ale pokryją koszta organizacji. A nagrody kupimy z składki klubowej.

Tygrysica napisał/a:
tepieniem wszelkich form dyskusji wewnatrz klubu

Chyba Ci za dużo słońce w wakacje przypiekło. Każdy może wyrazić swoje zdanie na forum. A jeżeli ktoś gadał od rzeczy, wymyślał ciągle niestworzone sytuacje i "on" to wszystko wie najlepiej to dostał bana i podziękowaliśmy mu. To nie była jednostkowa decyzja. Tak się stało już w wspominanym np. Edaxem, Erewanem.

Niestety w Polsce panuje tendencja, "ja się pod tym nie podpisuje, niech ktoś to inny zrobi/podpisze" i latanie z miejsca na miejsce. A takim sposobem się nić nie osiągnie. Jak było stare forum, zaoferowałem pomoc. Że się znałem troche na www/php/komputerach zorganizowałem powstanie forum i www. Ale wszystkiego sam nie zrobię. I dlatego potrzebne są osoby które by aktywnie uczestniczyły. Niestety każdy woli jak ktoś to zrobi za niego.

Tygrysica, więć np. Ty zamiast biadolić, usiądź pomyśl co zrobić dla klubu. Może chcesz pomóc przy organizacji zlotu. Masz jakieś pomysły? Miejsca gdzie można by się spotkać? Może pomożesz w poszukaniu i najęciu lokalu?

BTW To Ludzie tworza Klub nie Klub Ludzi. Więć jacy ludzie taki klub. Zamiast pisać o "letargu klubu" lepiej pomyśleć nad czymś bardziej wartościowym.

Wisi post o Sylwestrze nad morze i byśmy się tam spotkali. Ile osób odpowiedziało? :red_kartka:

Jarek38 

Wysłany: 25-10-2006, 20:02   

miszko napisał/a:
Wisi post o Sylwestrze nad morze i byśmy się tam spotkali. Ile osób odpowiedziało?

Miszko sylwester to specyficzne święto i karzdy chce je spędzić po swojemu. Organizacja sylwestra klubowego nie jest złym pomysłem ale jeżeli chcesz mieć na nim np. 10 par to najpierw trzeba doprowadzić do sytuacji, że na zlot pędzie przyjeżdżało ponad 50 aut. Z tych 50 na pewno zbierze się paczka 10 par, które będą miały ochotę spędzić razem sylwestra.

Myśle Miszko, że trochę za ostro potraktowałeś Tygrysice. Każdy ma prawo napisać co sądzi. Jeżeli jest to opinia negatywna to trudno. Nie każdy od razu musi pisać co i jak zmienić. Informacja o tym co jej się nie podobe też jest cenną informacją.

miszko 

Wysłany: 25-10-2006, 21:52   

Jarek38 napisał/a:
Myśle Miszko, że trochę za ostro potraktowałeś Tygrysice.

Łatwo pisać i wymyślać. Gorzej coś zrobić lub zaproponować.
Jarek38 napisał/a:
sylwester to specyficzne święto i karzdy chce je spędzić po swojemu

Czy ja wiem w końcu to tylko nowy rok. Specyficzne święto to np. Boże Narodzenie, Wielkanoc.

Wujek 

Wysłany: 26-10-2006, 18:43   

Witajcie!!

Oto rada by ożywić klub - spoty, imprezki.... :dance:

Trochę życia ludzie.....

** Dodano: 26-10-2006, 19:47 **
.........ale się nakręciłem chyba w Piątek wyskocze na jakieś migane.

marcin_m 

Wysłany: 27-10-2006, 21:26   

hmmmm....
Próbowałem zorganizować spocik w Poznaniu... Pirwsza odpowiedź padła po paru tygodniach. Widzę, że po mieście śmiga trochę T/T, parę wizytówek zostawiłem, ale nic....

....niestety

marcinwodnik 

Wysłany: 27-10-2006, 22:34   

Witam !

Mysle ze glownym powodem takiej sytuacji na forum jest fakt iz ludzie maja pelno wlasnych zajec ktore absorbuja bardzo duzo czasu + rodzina itd. Sam widze po sobie ze jak wracam ok 18 do domu ( 7 rano w pracy ) to jest jesczez pelno rzeczy do zrobienia. Od rana mam np. w perspektywie przejechanie 600 km i powrot + zalatwienie pracy dla moich pracownikow..przy takim trybie pracy zawal prawie pewny niestety :( Ale ma tez swoje plusy nie bawia juz zadne wyscigi patrzenia na golfy czy inne auta tylko ROBIC SWOJE byle szybko bo czas to pieniadz i tak dookola. Niesttey forum czesto jest uzywane do pomocy przy naprawie niesttey dosc wiekowego juz auta :( co w polaczeniu z praca naprawami i jej kosztami itd chyba czesci osob nie pozwala zbyt aktywnie spedzac czasu na zlotach. Oogolnie uwazam ze zloty sa dla ludzi nie dla aut :0 Czy to Omega czy A8 czy 126p licza sie ludzie a nei sterta blach :) mysle ze tutaj trzeba by poszukac problemu i jego rozwiazania. Ehh ale wywod....;)

Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!

<Baby są kochane!!>

Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980
     Moneta

unknown 

Wysłany: 28-10-2006, 00:03   

wywód jak wywód..... ale ostatnio wielu z moich znajomych, ja w sumie też, coraz bardziej zabieganych; ciężko znaleźć często czas a jeszcze tak, by zgrać się z innymi... wiele na to nie poradzimy... możemy jednie w miarę możliwości zawczasu coś zorganizować i roztrąbić nawet na siłę tym co przegapiają posty, to może część choć wcześniej jakoś sobie zorganizuje.... myślę, że uda się kiedyś zebrać większe grono, ale dużo by dyskutować co i jak..... pierwszym krokiem, tu nawet dobrym na ankietę (!) byłoby może wybadanie alternatywnego terminu (zakresów?) na większy zlot, może np w wakacje ludzie mają więcej czasu i możliwości by się wyrwać i zgrać, wziąść wolne czy nawet przejeżdżając z/na urlop wpaść na zlot po drodze bo i tak wolne.... a może jeszcze w innym terminie.... trzeba by wszystko od początku ciut poukładać, podobnie jak z lokalizacją teraz, a może coś się z tego zrobi więcej, a nie by na siłę wyznaczyć 'tu i wtedy i w ten sposób i to jedyna słuszna droga', bo wtedy trudniej będzie się zgrać i zachęcić ludzi... nawet też jak ktoś ma pomysły na przebieg, dodatki.... - niech wcześniej da znać.... w takim zabieganym trybie życia, niestety powszechnym, ciężko ludziom coś wyskrobać, napisać, czy nawet się nei chce czasem bo nie chce się, albo 'a może potem', to też zrozumiem.... dlatego to będzie wymagać czasu, by stworzyć jakiś ciekawy i na tyle elastyczny hmm.. 'schemat działania i organizowania' by nawet co roku można szybko zmienić czas, miejsce, przebieg itp itd i jeszcze to dobrze zorganizować i przeprowadzić.... jednak to może dałoby nam większe szanse... temat rzeka... ten zlot może być przymiarką, a zaraz po nim możemy zacząć więcej kombinować....
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu