Obudźmy Klub z letargu! |
Autor |
Wiadomość |
apacz76
Wiek: 48 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 144 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-10-2006, 21:21
|
|
|
No tak wlasnie kazdy ma troszeczke racji wiec mam pomysl moze przełammy lody i zrobmy cos naprzyklad jakis spocik ( gropa mazowiecka ) powrocmy do dawnych zwyczajow co droga niedziela miesaca co wy na to
Jezeli ktos ma chec to spotkajmy sie w niedziele 12.11.2006 miejsce do uzgodnienia czekam na propozycje ( chetnie poznam Kasie ) |
_________________ Bo jeździc to trzeba umieć
Fiat tempra1.6 ie lpg |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 29-10-2006, 09:44
|
|
|
Marcinwodnik bardzo dobrze to ujołeś. Mi też się wydaje że ludzie nie mają czasu na sprawy klubowe. Czasami zajrzą na forum, przeczytają parę tematów (zwłaszcza jak coś samnochodzikowi zaczyna dolegać) i tyle. Chodzi o to żeby zrobić coś co przyciągnęło by uwagę, co powodowało by że ludzie zaglądali by na strony klubowe w każdej wolnej chwili, żeby chcieli uczestniczyć w życiu klubu.
Podobnie jak Unknown myślę, że organizacja V OZFT może być dobrym tego początkiem. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
marcinwodnik
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Kwi 2005 Posty: 353 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 30-10-2006, 00:48
|
|
|
Witam !
Jarek;
Jeszcze inna moja uwaga to fakt wlasnei tej konkurencji wrecz nieludzkiej czesto brak podejscia z zyczliwoscia i checia pomocy, rozmowy do drugiej osoby. Takie podejscie niszczy wiez miedzy osobami i traktuja sie ona jak powietrze i tak potem wychodzi temat ze zlotami:(. Glupi przyklad dzis bylem swiadkiem:
Jade sobie trasa Kalisz -> Poznan ( bylem na grobach z kolega zrobic porzadki ) deszcz wiatr jak diabli zimno ciemno..A8 sobie jedzie i widze stoi Fiat 125p swiatla awaryjne blachy z zielonej gory. Jakis starszy juz gosc w kapeluszu ( zmokniety jak kura )stoi kolo niego macha reka. Zatrzymuje sie na pozcatku byl przestraszony jak zobaczyl to auto bo myslal ze jakis napad czy co ale zaczynamy rozmawiac mowi ze tak stoi juz ponad pol godziny..w aucie bylo dziecko ( lat 10 ) z babcia jak sie okazalo. Patrzymy pod maske widze juz usterke mowie podciagniemy do poznania mamy jakies czesci do 125p jeszcze to pomozemy. Bylem w szoku jak gosc w poznaniu jak zrobilismy auto mial lzy w oczach prawie i dziekowal. Mam z tego moral z sercem do ludzi nie patrzac na marke a to napewno zaprocentuje . Oczywiscie dzieciak natychmiast powedrowal do cieplego auta z babcia. Smutne jest to ze przy tak silnym natezeniu ruchu czekac ponad pol godziny w takich warunkach chamstwo innych uczestnikow ruchu zapatrzonych tylko na siebie czesto, a oni moge byc nastepni...!! |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin
Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!
<Baby są kochane!!>
Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980 |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 30-10-2006, 09:21
|
|
|
Niestety to typowe a jakże polskie zachowanie. Samemu mało dać, a oczekiwać gór złota. Tak też jest z pomocą co do zlotu. Niby każdy by chciał wpaść, a tak na dobrą sprawę ile osób zgłosiło się do pomocy. Jest pare osób i za to im dziękujemy, ale mogłoby być troche ich więciej. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-10-2006, 10:06
|
|
|
Panowie na następny spot TTT jeśli macie ochotę się postrzelać przywiozę sprzęt do paintballa. Jakąś taką niecodzienność napewno na zlot wniesie a i zabawa bedzie przednia. Trzeba się tylkko zmobilizować i nie zasłaniać brakiem czasu macie przecież URLOPY albo wagary jak kto woli. Przeciez jeden dzien w roku można poświęcić na rzecz klubu. pozdrawiam |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
Krzysztof A.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2006 Posty: 100 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 30-10-2006, 10:39
|
|
|
Myślę że pozbieramy się powoli z tego dołka.
A co do zlotu to w temacie jestem nowy i nie mam takiego doswiadczenia jak Ci co juz zaliczyli taką imprezę, ale napewno im wczesniej tym lepiej jak bedzie ustalony termin.
Ja ze swojej strony mogę spóbować zachęcic chłopaków z mojego miasta na wspólny wypad na zlot (jest klika temperek i tipo u mnie, i z tego co sie orientuje to tylko ja jestem z Wami).Ps-co mi przemkneło o wizytówkach-ktoś pisał że rozdawał gdzieś.Jest do nich jakiś dostęp? |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 30-10-2006, 12:56
|
|
|
Dlatego też część osób która była na poprzednich zlotach w tym i ja ogłaszają swoją pomoc. Najtrudniej to zorganizować nocleg, a plan działania i jakie miejsca i co będziemy robić jest na drugim planie. Trzeba znaleść coś ciekawego w danym rejonie do zwiedzania lub np. jakieś atrakcje, np. wyścigi gokartami.
Trzeba pamiętać, że tam jedziemy na zlot dla Nas nie dla Aut
** Dodano: 30-10-2006, 12:56 **
BTW o wizytówce tutaj
http://forum.tempra.org/t...aczki-vt302.htm |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 30-10-2006, 20:35
|
|
|
mam już jedną z atrakcji: ciągniemy kupony i każdy coś naprawia w losowym aucie punkty jeśli pacjent przeżyje a wyższy level to po browarku, dwóch.... (musiałbym chyba przyjechać 1000% sprawnym by nie weszło do gry z braku potrzeb / |
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 31-10-2006, 10:49
|
|
|
Myślę, że trzeba jakoś zachęcić klubowiczów do dyskusji na temat zlotu. Niech piszą co by chcieli mieć na takim zlocie i jak go sobie wyobrażają. Wspólne szukanie najlepszych rozwiązań powinno trochę ludzi zintegrować i utożsamić z klubem. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 31-10-2006, 18:04
|
|
|
dokładnie! mi wystarczy (zakładając - oby - że będzie czas i pieniążki, bo z tymi nawet małymi czasem problem - i więcej ludzi wpadnie) jakieś spotkanko, grillek, piwko, coś podziubać może przy autkach, popytać wzajemnie co komu i jak, jakiś wypad może gdzieś, wycieczka, a co do zawodów, atrakcji itp to niestety mimo chęci pomysłów jakoś nie mam jeszcze... ale z czasem mam nadzieję ten temat się takowymi zapełni |
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 06-11-2006, 13:04
|
|
|
a nie pomysleliście o tym aby bardziej wypromowac klub?zrobic jakas impreze..glosna...impreze...wiem ze w skali klubu ogolnopolskiego to trudne ale do zrobienia.....poza tym mozna by zrobic jakis film...demo o klubie...zgrac na plytki i rozdawac posiadaczom T/T....ja coś podobnego robilem o swoim forum.....imprezy,filmy,ulotki....zawsze to jakis skutek odnosi...
a jak mialby wygladac taki filmik?
http://www.sor.krapkowice...wnloads/sor.wmv zobaczcie ten |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-11-2006, 19:31
|
|
|
unknown napisał/a: | jakieś spotkanko, grillek, piwko, coś podziubać może przy autkach, popytać wzajemnie co komu i jak |
krótko i na temat,unknown przekonałeś Mnie jade w przyszłym roku na spotkanie |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 06-11-2006, 20:30
|
|
|
tak dalej, to wyjdziemy na plus
i dalej podtrzymuję, by podczas 'dogrywki' rzucali wszyscy zainteresowani, kto tylko chce, propozycje które w 'dogrywkowych' rejonach miejsca są atrakcyjne wg nich i dlaczego, to się więcej opcji uzbiera no i oczywiście razem z tym propozycje zajęć na zlocie... a jeśłi nie będzie wielkich wymagań to jak wyżej piwko, grille, dłubanie i jakieś zwiedzanie/rozpoznanie terenu jeśli ciekawy... a po piwku na pewno będzie ciekawy |
|
|
Alan
|
Wysłany: 20-03-2007, 08:24
|
|
|
po raz kolejny mowie...zrobta jakis reklamowy film....np taki:
http://s004.wyslijto.pl/i...668980219647095
ten reklamuje nasze forum.....no prawie forum pozniej wsadzic go na interie i gitara...ja tak zrobilem...tagi,zabawa,motoryzacja,ludzie itp.....to dziala....na probe wpiszcie w wyszukiwarce video interia tag "sor" |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 21-03-2007, 09:50
|
|
|
alan napisał/a: | forum.....no prawie forum |
A czym się różni nasze forum, od prawie forum?
Filmik fajna sprawa, ale w sumie i tak jak w google wpiszesz tipo/tempra to nasza strona wysoko wyskoczy. |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 21-03-2007, 10:18
|
|
|
Od niedawna jestem na forum i także od niedawna jestem klubowiczem TTT. Moje pierwsze wrażenie na temat forum było bardzo pozytywne - i dalej takie jest. Potem zacząłem sie przyglądać sprawom wewnątrz klubowym i trochę się zdziwiłem... Takie dobre forum a tak mało prawdziwych klubowiczów... Zauważyłem że oprócz moderatorów jest tylko kilka/kilkanaście osób które czynnie działają na rzecz klubu. Reszta zagląda tu po "wiedzę". Sam trafiłem tutaj właśnie w poszukiwaniu rozwiązań kilku problemów z którymi się borykam ostatnio w moim Tipo, a jak? Przez Google oczywiście Nie piszę tutaj nic złośliwego mówiąc że mało jest prawdziwych klubowiczów. Po prostu takie jest moje spostrzeżenie... Pewnie dzieje się tak dlatego że to forum i klub zrzesza użytkowników T/T a nie fanów, których można tu policzyć na palcach. Sam jestem fanem Tipo i myślę że moje ma już zapewnioną dożywotnią kadencję... ale pewnie większość jak tylko znajdzie więcej kasy pozbędzie się T/T i kupi coś innego.
Drugie moje spostrzeżenie jest takie że nowym osobom trochę ciężko jest stać się pełnoprawnym i szanowanym klubowiczem... Trochę to dziwne bo atmosfera na forum panuje raczej dobra i przyjacielska. Dzieje sie tak chyba dlatego że prawdziwy klub powstał już dość dawno i jesteście zgraną paczką. A nowym po prostu ciężko się do niej dostać. Niektórzy dadzą sobie spokój i pozostaną czynnymi klubowiczami tylko na forum.
To takie moje spostrzeżenia których i tak nikt nie musi nawet zauważyć... Ale piszę... Co mi tam?! i przepraszam za chaotyczność wypowiedzi... Zaspany jestem... Dopiero wstałem... |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-03-2007, 10:40
|
|
|
nie do końca zgadzam się z tobą akj3.
akj3 napisał/a: | Reszta zagląda tu po "wiedzę". |
gdyby nie osoby z "marną" wiedzą o np naprawie T/T nie było by tego forum. Forum jest od tego żeby udzielać rad, dzielić się spostrzeżeniami itp.
akj3 napisał/a: | pewnie większość jak tylko znajdzie więcej kasy pozbędzie się T/T i kupi coś innego |
tak niestety jest. nasze autka choć mają "duszę" są już leciwe. widzisz większość osób które sprzedały swoje t/t pisały że potrzebują coś wiekszego, wygodniejszego, młodszego... taki już żywot naszych autek i chyba wszystkich innych
moje zdanie jest taie że za jakiś 15-20 lat nasze fiaciki będą postrzegane jak teraz garbusy (tzn chciałbym w to wierzyć...).
akj3 napisał/a: | A nowym po prostu ciężko się do niej dostać |
też nie jestem starym forumowiczem a jednak nie odczułem jakiejś dyskryminacji |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 21-03-2007, 10:47
|
|
|
konikks napisał/a: | gdyby nie osoby z "marną" wiedzą o np naprawie T/T nie było by tego forum. Forum jest od tego żeby udzielać rad, dzielić się spostrzeżeniami itp. |
Tak. Między innymi po to jest forum. Jak napisałem sam trafiłem tutaj w ten sposób.
konikks napisał/a: | też nie jestem starym forumowiczem a jednak nie odczułem jakiejś dyskryminacji |
Bo właśnie Ty nie dałeś sobie spokoju i dalej jesteś na forum/w klubie. Ale zauważ ilu nowych przybywa a ilu sie "udziela"? A może to tylko ich słomiany zapał...? konikks napisał/a: | dyskryminacji |
yyy... nie pisałem nic o dyskryminacji... tylko o trudnościach... |
|
|
|
|
Alan
|
Wysłany: 21-03-2007, 11:02
|
|
|
miszko napisał/a: | A czym się różni nasze forum, od prawie forum? | Miszko to odnosilo sie do filmu ktorego link tu podalem |
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 22-03-2007, 11:03
|
|
|
akj3, poczytaj o klubie na stronie WWW. Powstało ono z założenia Janka z Wawki. Później przybywało coraz więciej userów. Stara gwardia zebrała się kiedyś - czytaj na I zlocie i uzgodniliśmy, że zrobimy nową www i forum. Później w wrześniu mieliśmy spotkanie i dogadaliśmy się, że powołamy stowarzyszenie.
Pomysł upadł, bo by trzeba klubowiczów rozdzielać na tych co by byli w stowarzyszeniu i na tych co by nie byli, troche to głupie.
Każdy nowa osoba rejestrująca się, jest pełnoprawnym użytkownikiem. Są pewne ograniczenia, ale nie działają one przeciwko Wam, tylko żeby zmotywować część osób do udzielania się. Tak jak konniks dobrze zauważył nasze auta są już leciwe, co innego jak by była kontynuacja tego modelu.
Dużo ludzi też tylko przychodzi żeby tylko "wziąść". Takich "pijawek" niestety nie chcemy. |
|
|
|
|
BeerfaN
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 150 Skąd: Warszawa Marysin
|
Wysłany: 22-03-2007, 15:46
|
|
|
Nasze autka są w sumie w pewien sposób kontynuowane. Zawieszenia są w bravach, więc pewnie niejeden patent z TT nadal funkcjonuje w kolejnych pojazdach fiata. |
_________________ Temperówka 1,6 gaźnik'93 140kkm
159A3.0000.75.37.430 |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 26-03-2007, 11:40
|
|
|
Statystyki google dotyczace forum.tempra.org za okres 19-25 marca br. |
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 26-03-2007, 15:52
|
|
|
jak wygenerowac takie statsy ? |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|