|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kable w klapie Tipo |
Autor |
Wiadomość |
kamyk0077
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 407 Skąd: Żary
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 25-08-2010, 09:34 Kable w klapie Tipo
|
|
|
Witam. Mam takie pytanie. Jak przeciągnąć nową wiązkę elektryczną w klapie w Tipo. Bo Tam praktycznie nie ma dojścia a muszę kable wymienić bo wycieraczka mi nie chodzi z tyłu. Więc jak to zrobić?? Wszystkie pomysły mile widziane |
_________________ AHS założone w Tipo 1.4 ;p;p |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-08-2010, 12:06
|
|
|
wszystkie przewody chcesz wymieniać?
może by tak nowe przewody "przeciągnąć" starymi? pewnie nie wszystkie ci się przetarły więc można by na końcach starych przywiązać nowy i tak je przeciągnąć. nie będzie to proste. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
waldik21
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 35 Skąd: Kańczuga
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 29-08-2010, 02:34
|
|
|
witaj
ja nie dawno wymienialem całą instalacje el. w swoim Tipku łącznie z tylną klapą, troch kabli to tam jest, myślałem że bedzie z tym problem ale poszło dośc łatwo.
A robiłem tak.:
do każdego starego przewodu dowiązałem sznurek, dość długi (około 1.5m)
i potem wyciągałem również po jednym przewodzie, gdy wszystkie wyciągnąłem stare przewody odciąłem je, a przewiązałem nowe i pojednym wciągałem, tylko przy przewodach od wycieraczki ściągnąłem wtyczke, tak w razie wu, ona jest największa a jest jedno miejsce pod koniec dość wąskie. sznurek proponuje cięki a dosć mocny, myśle że dratew się nada, ja miałem inny starsznie cięki a urwać go nie sposób.
To by było na tyle chyba, jak cos sobie przypomne to dam jeszcze znać. |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-08-2010, 08:36
|
|
|
jeszcze przed zabiegiem proponuje akumulator odłączyć |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
waldik21
|
Wysłany: 29-08-2010, 15:43
|
|
|
można ale nie koniecznie, wystarczą te wtyczki co odepnie w bagarzniku po lewej stronie przy lampie,a musi je wypiąć, odcina się tam całą klape,
** Dodano: 29-08-2010, 16:53 **
a, jak będziesz wiązał przewody do sznurków to proponuje wiązać że tak powiem za ( łeb wtyczki )
podeśle fotke
** Dodano: 29-08-2010, 18:15 **
proponuje zawiązać tak
[url]
a broń boże tak
kable wciągałem tędy;
nie zapomnij po drodze o wyciągnieciu jednej wtyczki od podgrzewania szyby, o ile pamiętam ona jest podpięta z jakąś inną. |
|
|
|
|
stasu
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 141 Skąd: ŁÓDŹ
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-08-2010, 18:50
|
|
|
Dobry jest sznurek taki do wieszania ubrań powlekany (kolorowy). Związać jak najmocniej
przeciągnąć sznurek wyciągając stare kable. Odwiązać stare przywiązać nowe. Sam supeł można owinąć taśmą by nie haczył i dodatkowo posmarować jakimś olejem lub margaryną dla poślizgu Sznurka proponują z 3 m bo jak się za mocno szarpnie to można cały wyciągnąć a po co się wk... |
_________________ Zielona perełka 1.7 D w krainie gładkich autostrad ale części żyją i szukają nowego właściciela |
|
|
|
|
waldik21
|
Wysłany: 29-08-2010, 19:40
|
|
|
hehe, proponuje nie szarpać, bo można przewód urwać, a przy w tyczce jest jego najsłabsze miejsce, no ale z drugiej strony to trzeba dość dobrze ciągnąć żeby sie urwał i ten sznurek do bielizny owszem jest mocny ale nie proponował bym bo jest w w plastikowej obódowie a jest pare miejsc zakończonych krawędziami i może sie zacinać (zachaczać) |
|
|
|
|
Larry075
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: belchatow
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 15-09-2010, 20:35
|
|
|
witam, czy mógł by mi któryś z właścicieli fiata tipo przesłać zdięcie kokpitu a szczególnie kratek wlotowych z bliska? - szczególnie waldik21. Coś troche inne niż u mnie, zwróciłem na to uwage na fotkach ale nie spotkałem się z fotką z bliska. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|