|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tlok zacisku hamulca |
Autor |
Wiadomość |
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 13-06-2006, 10:17 tlok zacisku hamulca
|
|
|
czy dysponuje ktos z waz rysunkiem technicznym tloku zacisku hamulca do tempry 94/95 system lukas srednica 34mm.Niestety kupno nowego graniczy z cudem,a ceny urzywanych zaciskow klada na kolana,taniej o 3/4 jest zlecic wytoczenie nowego tylko potrzeba mi rysunku bo nie chce wyciagac swojego bo nie bedzie co wlozyc jak sie rozsypie |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
picek
|
Wysłany: 14-06-2006, 18:06
|
|
|
Chciałem pomóc ale jedyne co znalazłem to to że średnica 34mm.Może jednak zrobić zaślepkę na przewód ham. i zdjąć ten dobry tłoczek do zwymiarowania.Wcześniej jednak dobrze byłoby mieć zaklepane wykonanie.Też pisałem Ci w innym poście że może jest jeszcze możliwość zebrania jakiejś setki lub dwóch z tego walniętego.Teśćiowi w aucie pomogło.A sam rysunek poglądowy mam w knidze ale bez wymiarów. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
cornelito
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-06-2006, 09:56
|
|
|
Kup sobie najkrotszy z mozliwych przewodow miedzianych w sklepie, wymontuj z jakiegos starego łożyska kulke srednicy 3-4mm(ja wymontowalem z łozyska rowerowego) odkrec przewod hamulcowy doprowadzony do uszkodzonego kola od pompy hamulcowej i zakrec przewod z kulka. Przy dokrecaniu przewodu, kulka pieknie sie wpasuje w przewod i w ten sposob bedziesz mial zaslepiony obwod jednego kola i bedziesz mogł swobodnie wymontowac tłoczek nie powodujac tym samym odstawki samochodu na kilka dni. |
|
|
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
|
Wysłany: 15-06-2006, 22:40
|
|
|
stary z zyciu bym na to nie wpadl:) serdeczne dzieki:) |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
YaSIu
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 154 Skąd: Świdnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 15-06-2006, 23:08
|
|
|
cornelito napisał/a: | Kup sobie najkrotszy z mozliwych przewodow miedzianych w sklepie, wymontuj z jakiegos starego łożyska kulke srednicy 3-4mm(ja wymontowalem z łozyska rowerowego) odkrec przewod hamulcowy doprowadzony do uszkodzonego kola od pompy hamulcowej i zakrec przewod z kulka. Przy dokrecaniu przewodu, kulka pieknie sie wpasuje w przewod i w ten sposob bedziesz mial zaslepiony obwod jednego kola i bedziesz mogł swobodnie wymontowac tłoczek nie powodujac tym samym odstawki samochodu na kilka dni. |
Jest na to prostszy sposób, a jedyne czego potrzebujesz to stary nit aluminiowy (taki do zaklepywania). Postępujesz podobnie - odkręcasz przewód hamulcowy, wkładasz nit trzpieniem w kierunku zacisku hamulcowego na łączeniu przewodów metalowego i gumowego, zakręcasz przewód i w tym momencie masz odłączone jedno koło, czyli spokojnie możesz wymontować cały zacisk. Sposób sprawdzony i przerabiany wielokrotnie. |
_________________ Był Mercury Cougar V6 3.8 --- jest Tipo 1.6 LPG 835C1000 już ponad 270kkm. |
|
|
|
|
saigon
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-11-2006, 10:03
|
|
|
Tylko jak podejmiesz wyzwanie, to koniecznie nie pożałuj paru złociszy na nierdzewkę, jak wytoczą ci z nierdzewki to do końca świata i okolic już nic ci się z tym tłoczkiem nie stanie!!! |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|