|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Antena |
Autor |
Wiadomość |
elvis-78
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-05-2006, 20:54 Antena
|
|
|
Jak przeciągnąć nowy przewoód antenowy pod podsufitką zeby jej nie sciagać.Zamiat kabla antenowego ktos kiedyś wstawił jakis przewód elektryczny ale taki łamliwy ze szok.trzeszczy charczy i fale uciekają musze zmienić przewód i przy okazji antenke.... |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-05-2006, 21:15
|
|
|
hmm... w zasadzie w orginale przechodzi koło lampki oświetlenia wnętrza (nad/za nią), a dochodzi tam bodajże którymś słupkiem, chyba prawym (od pasażera) a potem idzie podsufitką prosto do anteny w dachu, znaczy się zakończenia mocowania anteny, wewnętrznej jego części (w dachu pod podsufitką); kabelek nowy aż od radia najłatwiej też Ci będzie pociągnąć jak orginalny, tzn radio, w prawo w okolice dmuchawy (za schowkiem) a potem słupkiem do góry; z tym nie ma problemów; teraz albo możesz sobie pociągnąć w okolice lusterka wstecznego (nie trzeba ściągać do tego momentu podsufitki, wystarczy ją odchylać, ew na krawędzi częściowo odczepić; ja tak bez zdejmowania przeciągałem kabel od oświetlenia gdy dokadałem światełko z tyłu sobie); albo możesz od ślupka ciągnąć bokiem auta odkręcając plastiki nad drzwiami (otworami drzwi znaczy się); ale bez względu na wybór drogi czy od lusterka czy od boku musisz jakoś kabel do otworu w dachu podciągną, znaczy mocowania anteny, więc podsufitkę choćby częściowo czyli z przodu trochę lub z boku musisz odczepić; ewentualnie (ale czy to wykonalne tak normalnie?) może jakoś z zewnątrz wyczepić mocowanie anteny (ale i tak pewnie jest zaczepiane pod podsufitką z wewnątrz też więc ją trzba będzie zdjąć...) , wsadzić kabel i go 'wyłowić' tylko poprzez odchylony lekko bok/przód podsufitki i wtedy przeciągać do radia... ale raczej nie wyjdzie...
a 3mu się boisz zdjąć podsufitkę? |
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-05-2006, 21:15
|
|
|
nie da się zmienic przewodu bez ściągania części podsufitki. Ja w ten weekend to właśnie zrobiłem. Żeby zmienic przewód musisz odkręcic:- osłony przeciw słoneczne, plastiki nad drzwiami przednimi, no i w moim przypadku obramowanie szyperdachu, rączki i sposobem jedynie odchylic podsufitke..... |
|
|
elvis-78
|
Wysłany: 31-05-2006, 20:26
|
|
|
boję sie sciagac posufitke bo nie wiem jak ona jest mocowana i czy pozniej ewentualnie ja przyczepie tak samo. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 31-05-2006, 22:59
|
|
|
Tak jak przedmowcy pisali. Wyjmij lampkę, koło lusterka wypnij ten czarny "korek" i odkręć osłonę przeciwsłoneczną oraz po lewej stronie odkręć plastik masukjący słupek. Ten plastik ciągnie się na długość środkowego słupka od drzwi.
No i tyle, jak odkrecisz to bez problemu podwazysz podsuftikę i poprowadzisz kabel. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
elvis-78
|
Wysłany: 01-06-2006, 07:13
|
|
|
Spoko , dzieki za porade na pewno skorzystam .częsciowo juz kiedys zabrałem sie do tego i poodkrecałem te elementy o ktorych piszecie tylko nie wiedziałem czy wybrałem własciwa droge .Jeszcze raz dzięki i zajrzae tam zeby sobie to zrobić cześć |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|