|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zderzak tylni Pytanko |
Autor |
Wiadomość |
KoNiK
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-09-2007, 15:45 Zderzak tylni Pytanko
|
|
|
Witam.
Mam pytanie dotyczace tylniego zderzaka.
Otoz od pewnego czasu zaczolem zwracac wieksza uwage na tepry i zauwazylem ze tylko moja ma oklapniety zderzak pod tylnymi lampami. Tzn cały lezy dobrze ale pod samymi lamapi jest wklesły i ma szpary. Inne tempry maja prosciotko bez zadnych szpar.
Powiedzcie mi czym to jest spowodowane ? I jak to mozna naprawic.
Pozdro |
_________________ Seat leon gwint, tarcze 316mm, dolot, czop:D
Daewoo matiz GT
Fiat tempra 1.6 |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-09-2007, 18:46
|
|
|
dzwonem. ja mam tak z przednim zderzakiem w tipo. odkręć zderzak i wybadaj czy nie dostała to pupie... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 30-09-2007, 18:57
|
|
|
Ja mam tak w przodzie po tym jak TIR mi cofnął do Tipacza, prawdopodobnie masz pogięte mocowania zderzaka |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
KoNiK
|
Wysłany: 01-10-2007, 14:06
|
|
|
konikks napisał/a: | dzwonem. ja mam tak z przednim zderzakiem w tipo. odkręć zderzak i wybadaj czy nie dostała to pupie... |
dzwona z tyłu nie miała na 100% z przodu miala lekko dojechane do jakiegos slupka.
Ale z tylu to az sie dziwie bo caly zdes lezy dobrze a tylko pod lampami jest wklasniete.
Na wieczor pokaze foto |
Daewoo matiz GT
Fiat tempra 1.6 |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 01-10-2007, 18:16
|
|
|
Może jakiś zamiennik masz i od słońca się odkształcił ? chociaż raczej obstawiam to co koledzy ze masz klepnięte uchwyty. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
KoNiK
|
Wysłany: 01-10-2007, 20:25
|
|
|
Nie mam fota bo puzno wrocilem ale.
tu mniej wiecej widac o co mi chodzi.
Chodzi o to co pod lampa takie opadniete reszta zderzak siedzi ok. |
Daewoo matiz GT
Fiat tempra 1.6 |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-10-2007, 17:57
|
|
|
dziwne, jakby krzywo ponaciągany przy zakładaniu/krzywo pozakładany i może zamiennik do D...
mi też opadł nieco, tak z przodu jak i z tyłu i to normalne, sam zderzak (tworzywo) z czasem się odkształca a mocowania też, ale to osiada równomiernie (równa szpara na całej długości); tu wygląda jak naciągnięty na siłę pod klapą a źle zamocowany po bokach... zawsze możesz zdjąć cały, obadać mocowania i zaczepić; nie jest to jakaś specjalnie upierdliwa czynność, choć troszkę czasu zajmie... ale w pojedynkę dasz radę spokojnie |
|
|
KoNiK
|
Wysłany: 03-10-2007, 17:08
|
|
|
Juz go sciagalem w razy inaczej sie go zalozyc nie da wszystkie mocowania wygladaja na ok ale tylko pod lampa opadło. |
Daewoo matiz GT
Fiat tempra 1.6 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|