|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
kilka pytań |
Autor |
Wiadomość |
Piotr_
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-05-2009, 22:58 kilka pytań
|
|
|
jak kiedyś pisałem mam tempre + tipo z przeznaczeniem na części i stąd moje pytania
jako że w temprze pada mi alternator (tempra 1,6 na gaźniku) to zastanawiam się czy podejdzie alternator z tipo 1,9 td?
następne pytanie odnośnie hamulców czy w tipo 1,9 td są większe tarcze od tych w tej temprze 1,6 jeśli tak to czy wystarczy że wezmę jarzma z tipo i tarcze żeby mieć większe hamulce czy też muszę wziąć zaciski?? |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 19-05-2009, 12:03
|
|
|
Piotr_ napisał/a: | następne pytanie odnośnie hamulców czy w tipo 1,9 td są większe tarcze od tych w tej temprze 1,6 jeśli tak to czy wystarczy że wezmę jarzma z tipo i tarcze żeby mieć większe hamulce czy też muszę wziąć zaciski?? |
Musisz wymienić również zaciski.
Piotr_ napisał/a: |
jako że w temprze pada mi alternator (tempra 1,6 na gaźniku) to zastanawiam się czy podejdzie alternator z tipo 1,9 td? |
Podejdzie, tylko altek w dieslu więcej ładuje więc jak masz mały aku to może Ci przeładowywać. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 26-05-2009, 13:20
|
|
|
CHCIAŁBYM POWIADOMIĆ WSZYSTKIE PIJAWY KTÓRE SA NA FORUM ,ŻE JEŻELI NIE ZOSTANIE WSPARTY NASZ KLUB NA DZIAŁALNOŚĆ DALSZĄ ,OD JUTRA USUWAM WAM TEMATY ,PRZEMYŚLCIE TO ,OSZCZĘDZACIE PARĘ SETEK DZIĘKI LUDZIOM UCZCIWYM NA TYM FORUM ,A ŻAL WAM NA ROK 10 ZŁ może się poskarżyć prezesowi ,juniorowi ,nawet wszystkim świętym , od jutra zaczynam..... |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|