|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dołożyłem wysokie... |
Autor |
Wiadomość |
saigon
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-12-2007, 03:41 Dołożyłem wysokie...
|
|
|
Witam, z nudów podczas dłuższego pobytu w domu, z powodu choroby , postanowiłem podłubać w moim Tipku nieco...wpadłem na pomysł że coś przy muzyce podłubię... Dowaliłem mu wysokich... i jaki efekt? Przetworniki Voice Kraft 150W x4szt. podłączyłem do standardowych głośników Tipka i co? Nawet ładnie cykają. Teraz się noszę z zamiarem dowalenia basów, bo jakoś tak ich mało... |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
adrusek
Pomógł: 5 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lip 2007 Posty: 192 Skąd: Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 29-12-2007, 22:34
|
|
|
hmm ta firma Voice Kraft to wielka lipa sama chinszczyzna. jak bys posluchal zestaw odseparowany hertza do bys dopiero docenil piekno muzyki |
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 30-12-2007, 10:24
|
|
|
adrusek napisał/a: | jak bys posluchal zestaw odseparowany hertza do bys dopiero docenil piekno muzyki |
Oj kolego jeśli piszesz o Hertzach serii ESK czyli z przedzialu cenowego do 400 to masz niezbyt wymagajace ucho Akurat Hertz ma totalnie skaszanonią wysokotowówke i denna średnice, duzo lepiej wypadaja tańsze Helixy Blue czy PowerBassy s-6c, es-6c i kazdy siedzacy w car audio Ci to powie.
Ostanio robiłem kumpla mitsubishi colta własnie na komplecie Helixa odseparowanym na przod, i wspolosiowe odpowiedniki na tył, przód włozony w seryjne miejsca w drzwiach, wysokotonowki na trojkatach lusterek podobnie jak u mnie w sedici, tylne glosniki montowane seryjnych miejscach w boczkach wiec maja tez zamknieta komore podobnie jak w przednich drzwiach [auto 3 drzwiowe], przednie drzwi, tylne profile "błotników- boków auta" wygluszone porzadnie matami APP bo miało być za rozsadna cene, wytlumiona od wewnatrz tapicerka specjalna pasta, radyjko sredniej klasy Alpine CDE-9817R i gra bardzo dobrze, zaden hertz tak jak pisalem do 400zl temu zestawikowi nie podskoczy jakosciowo.
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 30-12-2007, 10:34
|
|
|
GrzesiekK. napisał/a: | es-6c |
Tylko ze te akurat tak tańsze nie są a grają miodnie, wiem bo mam |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 30-12-2007, 10:43
|
|
|
Hipo napisał/a: | GrzesiekK. napisał/a: | es-6c |
Tylko ze te akurat tak tańsze nie są a grają miodnie, wiem bo mam |
No w tej chwili znowu poszły w góre, ale jeszcze miesiąc temu w ESSA'ie kupowało sie je za niecałe 280zł za komplet, ale jakby nie patrzec to nawet tansze s-6c za niecale 2,5 stówki wykladaja hertza ;] |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
saigon
|
Wysłany: 26-01-2008, 14:03
|
|
|
Nie wiem o czym koledzy piszą...moje Voice Krafty i tak muszę obcinać do połowy bo tak cykają że aż miło, ostatnio dołożyłem dwucewkowy Magnacik i piecyk Blaupunkta do niskich rejestrów, i muszę powiedzieć że i tak do końca nie mogę dawać wysokich bo by mi banię rozerwały. A muzyczka sobie płynie cudo...mniam... |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
kortyleski
witamy nowego
Wiek: 44 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 5 Skąd: Sulejówek-Warszawa
|
Wysłany: 09-04-2008, 09:12
|
|
|
Akurat Voice Kraft to strasznie gówniana firma-wzmacniaczy o dumnych mocach podawanych w tysiącach wat nie poleciłbym najgorszemu wrogowi, większość ich produktów to chłam jakich mało, zresztą czego się spodziewać po garażowej produkcji małych żółtych ludzików, bez żadnej kontroli jakości i powtarzalności parametrów... nie zmienia to faktu że kupiłem te soprany - ryzyk fizyk, jak nie podejdą to w sąsiada rzucę. Podłączyłem je pod mój testowy sprzęt - nie porażają jakością ale grają wręcz bardzo ładnie, a jeśli dodamy do tego cenę zakupu to wręcz idealnie. Z czystym sumieniem moge polecić, jako jedne z niewielu tanich wysokotonowców do samochodu są to zwykłe głośniki a nie piezo |
_________________ ZAWODOWO - Budowa urządzeń elektronicznych, prototypy i małe serie
Hobby - Car Audio, Dłubanie przy mojej TEMPRZE |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 09-04-2008, 10:36
|
|
|
Voice Kraft - never! Miałem 2 ich wzmacniacze i 2 padły na to samo. Już lepiej buszmana bym wolał, ale Blaupunkty takie podstawowe nie są drogie jeżeli chodzi o CA |
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 09-04-2008, 13:14
|
|
|
kortyleski akurat tylko tweetery można z VK polecić. Grają nieźle choć trochę za ostro jak dla mnie no i cena... u mnie w okolicy 12zł za komplet |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
saigon
|
Wysłany: 15-09-2008, 02:12
|
|
|
Najlepsze jest to: na wzmacniaczu Blaupunkt-a jest taki napis: Made In China... Co on oznacza? A na głośnikach Alpine też jest taki napis... Może na bułkach od Nowakowskiego takiego nie ma? ... O Jezu jest!!! RRAATTUUNNKKUU!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|