Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dołożyłem wysokie...
Autor Wiadomość
saigon 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 29-12-2007, 03:41   Dołożyłem wysokie...

Witam, z nudów podczas dłuższego pobytu w domu, z powodu choroby :sciana: , postanowiłem podłubać w moim Tipku nieco...wpadłem na pomysł że coś przy muzyce podłubię... Dowaliłem mu wysokich... i jaki efekt? Przetworniki Voice Kraft 150W x4szt. podłączyłem do standardowych głośników Tipka i co? Nawet ładnie cykają. Teraz się noszę z zamiarem dowalenia basów, bo jakoś tak ich mało...

adrusek 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 29-12-2007, 22:34   

hmm ta firma Voice Kraft to wielka lipa sama chinszczyzna. jak bys posluchal zestaw odseparowany hertza do bys dopiero docenil piekno muzyki :)
     assistance

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 30-12-2007, 10:24   

adrusek napisał/a:
jak bys posluchal zestaw odseparowany hertza do bys dopiero docenil piekno muzyki :)

Oj kolego jeśli piszesz o Hertzach serii ESK czyli z przedzialu cenowego do 400 to masz niezbyt wymagajace ucho :D Akurat Hertz ma totalnie skaszanonią wysokotowówke i denna średnice, duzo lepiej wypadaja tańsze Helixy Blue czy PowerBassy s-6c, es-6c i kazdy siedzacy w car audio Ci to powie.

Ostanio robiłem kumpla mitsubishi colta własnie na komplecie Helixa odseparowanym na przod, i wspolosiowe odpowiedniki na tył, przód włozony w seryjne miejsca w drzwiach, wysokotonowki na trojkatach lusterek podobnie jak u mnie w sedici, tylne glosniki montowane seryjnych miejscach w boczkach wiec maja tez zamknieta komore podobnie jak w przednich drzwiach [auto 3 drzwiowe], przednie drzwi, tylne profile "błotników- boków auta" wygluszone porzadnie matami APP bo miało być za rozsadna cene, wytlumiona od wewnatrz tapicerka specjalna pasta, radyjko sredniej klasy Alpine CDE-9817R i gra bardzo dobrze, zaden hertz tak jak pisalem do 400zl temu zestawikowi nie podskoczy jakosciowo.

pzdr. Grzesiek

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 30-12-2007, 10:34   

GrzesiekK. napisał/a:
es-6c

Tylko ze te akurat tak tańsze nie są ;) a grają miodnie, wiem bo mam :D

JCB 3CX Contraktor

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 30-12-2007, 10:43   

Hipo napisał/a:
GrzesiekK. napisał/a:
es-6c

Tylko ze te akurat tak tańsze nie są ;) a grają miodnie, wiem bo mam :D

No w tej chwili znowu poszły w góre, ale jeszcze miesiąc temu w ESSA'ie kupowało sie je za niecałe 280zł za komplet, ale jakby nie patrzec to nawet tansze s-6c za niecale 2,5 stówki wykladaja hertza ;]

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

saigon 

Wysłany: 26-01-2008, 14:03   

Nie wiem o czym koledzy piszą...moje Voice Krafty i tak muszę obcinać do połowy bo tak cykają że aż miło, ostatnio dołożyłem dwucewkowy Magnacik i piecyk Blaupunkta do niskich rejestrów, i muszę powiedzieć że i tak do końca nie mogę dawać wysokich bo by mi banię rozerwały. A muzyczka sobie płynie cudo...mniam... \:D/ :rozsmieszac:

kortyleski 
witamy nowego

Wysłany: 09-04-2008, 09:12   

Akurat Voice Kraft to strasznie gówniana firma-wzmacniaczy o dumnych mocach podawanych w tysiącach wat nie poleciłbym najgorszemu wrogowi, większość ich produktów to chłam jakich mało, zresztą czego się spodziewać po garażowej produkcji małych żółtych ludzików, bez żadnej kontroli jakości i powtarzalności parametrów... nie zmienia to faktu że kupiłem te soprany - ryzyk fizyk, jak nie podejdą to w sąsiada rzucę. Podłączyłem je pod mój testowy sprzęt - nie porażają jakością ale grają wręcz bardzo ładnie, a jeśli dodamy do tego cenę zakupu to wręcz idealnie. Z czystym sumieniem moge polecić, jako jedne z niewielu tanich wysokotonowców do samochodu są to zwykłe głośniki a nie piezo

mrk69 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 09-04-2008, 10:36   

Voice Kraft - never! Miałem 2 ich wzmacniacze i 2 padły na to samo. Już lepiej buszmana bym wolał, ale Blaupunkty takie podstawowe nie są drogie jeżeli chodzi o CA

akj3 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-04-2008, 13:14   

kortyleski akurat tylko tweetery można z VK polecić. Grają nieźle choć trochę za ostro jak dla mnie no i cena... u mnie w okolicy 12zł za komplet :badgrin:

saigon 

Wysłany: 15-09-2008, 02:12   

Najlepsze jest to: na wzmacniaczu Blaupunkt-a jest taki napis: Made In China... Co on oznacza? A na głośnikach Alpine też jest taki napis... Może na bułkach od Nowakowskiego takiego nie ma? ... O Jezu jest!!! RRAATTUUNNKKUU!!!!!!!!!!!!!!!! :sciana:

Odpowiedz do tematu