|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nie pali i syczy gdzies powietrze !!! POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
m_igla
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-01-2006, 20:01 Nie pali i syczy gdzies powietrze !!! POMOCY
|
|
|
Witam!
Mam problem nie mogłem zapalić Temperki 2.0.
Kreciłem do wyładowania akumulatora.
Po naładowaniu akumulatora silnik juz prawie chyta, ale zaczyna wydobywać sie jakis syk powietrza i gaśnie??? |
|
|
|
|
Mucha
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-01-2006, 20:13
|
|
|
Jak z paliwem LPG/PB ?? Moze uklad zasilania sie zapowietrzyl :-) |
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 19-01-2006, 20:20
|
|
|
Trzeba zdiagnozować który to może być układ
- zapłonowy,
- paliwowy
zapłonowy rozpoznaje się po przechodzeniu iskry - popularny sposób to wykręcic świecę założyć na nią przweód zapłonowy a koniec świecy do masy - zakręcić rozrusznikeim - jak iskra idzie to zanczy że ten układ odpada - lub w przypadku jak iskra jest ale za słaba ( wyczyścić kopułke).
Paliwowy można sprawdzić manometrem. podłączyć do przewodu z paliwem co idzie do wtrysku. nie trzeba kręcić rozrusznikiem - pompa jest elektryczna - poprzekręceniu kluczyka winna podac ciśnienie. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
m_igla
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-01-2006, 17:21
|
|
|
HURA !!!
Jeden z doświadczonych mechaników oznajmił mi, że zamarzła mi woda w tlumiku (apropo mam nie orginalny tłumik sparco).
Wstawił go na noc do garażu i na drugi dzien bez problemu odpalił i nawiecił małą dziure w tlumiku z której spływa woda. Proste a działa !!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|