Wysłany: 23-07-2010, 11:44 przepustnica, czy trzeba uszczelniać
Witam, w związku z planowanymi pracami nad Łajzą chcę zamontować urządzenie typu exhaust cut out
Niestety, takie urządzenia są bardzo drobie, więc będzie trzeba samemu improwizować. Dlatego pomyślałem, żeby zrobić z jakiegoś gaźnika. I tu moje pytanie, czy przepustnica w gaźnikach jest szczelna przy zamknięciu?
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
jest dosc szczelna, ale nie absolutnie, sa male przeswity , no i przez oske przepustnicy.
ps: z jakiego gaznika? niewiele jest gaznikow z przepustnica rzedu 45, 50mm, i do tego z odkrecana sama sekcja przepustnicy od korpusu, nie lepiej z jakiejs przepustnicy z wtryskowego mpi? cokolwiek, bosch, weber, mikuni itp...
ps2: w silniku r4 uzyskasz glosny pierd... warto sie zabierac za to wogole?
_________________ Solo italiana automobili da Cracovia
Jelcyn, u mnie w JTD na wlocie powietrza do kolektora ssącego jest przepustnica sterowana pneumatycznie,która pomaga przy gaszeniu silnika.Ma spory otwór a i sterowanie nie powinno nastręczać problemów.
http://moto.allegro.pl/it...zepustnica.html
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.