|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z LPGi benzyną |
Autor |
Wiadomość |
gulixx
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-01-2007, 14:47 problem z LPGi benzyną
|
|
|
witam
mam kłopot tego typu, że po zatankowaniu benzyny nie moge jechać na gazie bo się dusi, zachowuje się tak jakby paliwo odcinało możliwość przełączenia na gaz, mam przełącznik manualny jak wyjeżdże całą benzyne to dopiero mogę jechać na gazie, nie mam również tzw. neutralnego stanu na pzrełączniku, co może być powodem takiej sytuacji. Proszę o pomoc.
Wydaję mi się że pzrełącznik chyba nawalił |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 29-01-2007, 16:39
|
|
|
Wychodzi na to ze po przełączeniu na gaz dalej masz podawaną benzynę co powoduje zalanie silnika.Napisz czy masz gaźnik czy wtrysk. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-01-2007, 19:13
|
|
|
dokładnie tak jak pisał zielony, na mieszance beny i LPG nie pojedziesz... skoro piszesz o stanie neutralnym to najprawdopodobniej instalka prostsza do gaźnikowca (masz gaźnik); jeśli sam przełącznik się wyrobił i siadł to pół biedy, bo choć wtedy masz naraz LPG i benzynę i nie jedzie to wymiana przelączniczka to koszt 2 zeta i chwili czasu; jeśli coś więcej w mini-elektronice w module przełącznika (tej małej skrzyneczce z przełącznikiem czyli przyciskiem) o może więcej zabawy, ale ogólnie nie ma tam nic drogiego jeśli elektronk miałby naprawiać; jest też opcja zacinajcego się elektrozaworka zamykającego dopływ benzyny, więc po przełączeniu na LPG on nie zaskakuje i nadal pozwala dochodzić benzynie do silnika; musisz dokładniej i więcej podać co to tam masz a napiszemy resztę. Pzdr. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|