Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem
Autor Wiadomość
Joker 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 30-01-2007, 11:39   Problem

Witam.
Mam instalacje elpigaz z reduktorem i komputerem nicolaus.Problemem jest to ze przelacza sie na gaz ale żre tez paliwo :( :?: Co to moze byc :?:

ROMI72 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 30-01-2007, 11:54   

Masz gaźnik czy wtrysk??. Jeśli gaźnik to powodem może być nie trzymający elektrozawór odcinający paliwo.
     assistance

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 30-01-2007, 11:55   Re: Problem

Joker napisał/a:
Witam.
Mam instalacje elpigaz z reduktorem i komputerem nicolaus.Problemem jest to ze przelacza sie na gaz ale żre tez paliwo :( :?: Co to moze byc :?:

Heh witaj w klubie, mi ostatnio tez zaczelo Pb uciekac przy jezdzie na gazie, i tez mam elpigaz'a ;]

Przewaznie gazownicy przy montazu instalacji LPG przy wtrysku odcinaja paliwo w ten sposob ze przy przelaczeniu na gaz odcinane jest zasilanie wtryskow, pompa paliwa ma nadal zasilanie. Wtrysk bez zasilania norlanie nie puszcza Pb ale czsem moze sie trafic jakis wlaniety ktory "popuszcza" lub druga ewentualnosc ktora akurat u mnei pdoejzewam, gazownicy dokladaja dodatkowy przekaznik w obwodzie zasilanie wtryskow i u mnie chyba akurat sie z nim cos zlego dzieje i nie zawsze rozlancza [chyba mu zespawalo styki ;/ ]

Na dniach bede sie za to bral wlasnie, na dziendobry zmienie przekaznik plus doloze dodatkowo przekaznik wylanczajacy pompe paliwa przy jezdzie na lpg i wtedy nie ma sily zeby dalej Pb pil mimo jazdy na gazie, jak dalej mi bedzie Pb uciekalo to albo ktos mi w nocy podpierdziela paliwo albo mam bak dziurawy ;]

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

Joker 

Wysłany: 30-01-2007, 13:41   Re: Problem

GrzesiekK. napisał/a:
Joker napisał/a:
Witam.

Heh witaj w klubie, mi ostatnio tez zaczelo Pb uciekac przy jezdzie na gazie, i tez mam elpigaz'a ;]

Przewaznie gazownicy przy montazu instalacji LPG przy wtrysku odcinaja paliwo w ten sposob ze przy przelaczeniu na gaz odcinane jest zasilanie wtryskow, pompa paliwa ma nadal zasilanie. Wtrysk bez zasilania norlanie nie puszcza Pb ale czsem moze sie trafic jakis wlaniety ktory "popuszcza" lub druga ewentualnosc ktora akurat u mnei pdoejzewam, gazownicy dokladaja dodatkowy przekaznik w obwodzie zasilanie wtryskow i u mnie chyba akurat sie z nim cos zlego dzieje i nie zawsze rozlancza [chyba mu zespawalo styki ;/ ]

Na dniach bede sie za to bral wlasnie, na dziendobry zmienie przekaznik plus doloze dodatkowo przekaznik wylanczajacy pompe paliwa przy jezdzie na lpg i wtedy nie ma sily zeby dalej Pb pil mimo jazdy na gazie, jak dalej mi bedzie Pb uciekalo to albo ktos mi w nocy podpierdziela paliwo albo mam bak dziurawy ;]

Mam monowtrysk :P Jak sie montuje ten przekaźnik :?: Gdzie to kupić itd :D Na allegro chyba są ale nie wiem czy warto :P

** Dodano: 30-01-2007, 13:42 **
ROMI72 napisał/a:
Masz gaźnik czy wtrysk??. Jeśli gaźnik to powodem może być nie trzymający elektrozawór odcinający paliwo.

I co w tym wypadku :?: Bo jestem zielony w te sprawy :P

GrzesiekK. 

Wysłany: 30-01-2007, 13:52   

Jesli masz monowtrysk to z tego co sie orientuje zakladaja przy tym typie wtrysku dodatkowy zawor odcinajacy paliwo przy jezdzie na LPG i u Ciebie cos on najwyrazniej nie trzyma, najlepie jakbys mial mozliwosc np. z kanalu zerknac na uklad zasilania paliwem i zobaczyc czy i gdzie masz ten dodatkowy zawor, jak go znajdziesz to bym go wyjal i przeczyscil w miare moziliwosci i moze problemy ustana ;]

assistance

Joker 

Wysłany: 30-01-2007, 14:26   

Ok dzieki :)

A co do tego odcinacza pompy to nie moge wpiąc sie w kabel zasilający pompe zwykłym przełącznikiem :?:

GrzesiekK. 

Wysłany: 30-01-2007, 15:47   

W sumie możesz, ale wygodniej jak z automatu się wszystko będzie robiło ;]

assistance

Odpowiedz do tematu