Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
!,9 JTD, 105KM lub 2,4JTD 140KM
Autor Wiadomość
motolukasz 

Województwo: Other
Wysłany: 06-11-2008, 12:47   !,9 JTD, 105KM lub 2,4JTD 140KM

Witam,
Dni mojego Tipo są już policzone. Zacząłem rozglądać się za czymś nowym, najlepiej kombi i wpadły mi w oko 2, myślę, że niedoceniane aut - Stilo kombi i Lancia Lybra kombi. O ile w stilo jest tylko 1,9 JTD to w Lybrze jest również silnik 2,4 JTD. Macie jakieś doświadczenia z tymi silnikami? Jakie usterki je spotykają, na co zwrócić uwagę przy kupnie. Ogónie max przebieg jaki zaakcaptuję to 125 tyś KM i auto raczej z Niemiec. Jakie przebiegi można wykręcić na tych silnikach bez naprawy turbo i wtrysków?
Jeśli ktoś ma takie auto lub inne z tym silnikiem, opiszcie co i jak się trzyma.

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 06-11-2008, 18:30   

Myślę, że kolega Hipo Ci odpowie na temat 2.4JTD.
Ja tym silnikiem poruszałem się co prawda krótko, bo tylko na przejżadżce w AR156.
Kopa ma ;)

Jeśli zaś chodzi o Lancię, to już kwestia co Ci się bardziej podoba. Lancie są "wyżej" jeśli chodzi o klasę wyposażenia.

motolukasz 

Wysłany: 06-11-2008, 19:50   

Spowdziewam się, że kopa ma. A potrzebuję czegoś, co nie będzie mnie męczyć podczas drogi. Wiem, że lancia będzie badziej kofortowa ale za tą cenę stilo będzie 2 lata młodsze. Słyszałem tylko, że 2,4 jest drogi jak zacznie się sypać - turbo nie poddaje się regeneracji, podobnie jak wtryski. Lepiej ponoć pod tym względem jest z 1,9. Ehh, muszę jeszcze poczytać i kredyt załatwić:P
Jeśli chodzi o Hipo, to widzę, że ma 2,4 w Marea ale jest to TD a nie JTD.

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 06-11-2008, 20:12   

a moze zamiast lanci wybrac jednak stilacza mw i zaintereswac sie silnikiem 1.9mj 140KM?

co do 2.4jtd 140KM to turbo odnowione tj po regeneracji jest w ofercie fiata wiec idzie dostac.. wtryszkiwaczy po regeneracji fakt do 140KM nie ma, do 150KM sa.. heh

motolukasz 

Wysłany: 06-11-2008, 20:48   

Myślę cały czas o Stilo ale jak oglądam Lybrę z pięknym jasnym wnętrzem, dwukolorową deską rozdzielczą, dwustrefową klimą to jakoś mnie bardziej przekonuje.

Tu przykład - mnie chwyta za serce.
http://home.mobile.de/hom...hicleType=false

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 06-11-2008, 21:01   

motolukasz napisał/a:
Ogónie max przebieg jaki zaakcaptuję to 125 tyś KM i auto raczej z Niemiec

Zle myslenie, patrz na stan auta i na przebieg a nie na licznik bo z tym sa cuda *Jakim cudem 3 letnie auta maja 50-70 tys po czym 10 letnie ma ich 125? lekko podejrzane,ale u nas dla kazdego stach kupic auto z przebiegiem 200tys*

Lybry sa ladne sam sie przymierzalem ale serwis drogi:/ i troche ciasne wnetrze.
Stilo ma sasiad z dolu 1,9 coprawda hatchback ale bardzo milo pomyka i we wnetrzu chyba wiecej miejsca nie w lybrze przynajmniej takie moje odczucia
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

motolukasz 

Wysłany: 06-11-2008, 21:10   

MupiK, jasne, że z przebiegami bywają cuda - szczególnie w Polsce. Ja po auto wybiorę się do Niemiec, bo mam blisko:) Zupełnym laikiem nie jestem, więc oczywiścię sprawdzę stan auta. Dalej będę myślał o stilo - choć opinie ma różne. Najważniejsze, że nikt tego kraść nie chce :)

A nie chwaląc się, ja w swoim Tipo z 91 roku mam 172tyś przebiegu:) Poważnie mało nim śmigam i muszę przyznać, że co jak co ale silnik to zdrowiutki. Inna sprawa, że naprawiam zanim zacznie coś się psuć.

Odpowiedz do tematu