|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
!,9 JTD, 105KM lub 2,4JTD 140KM |
Autor |
Wiadomość |
motolukasz
Województwo: Other
|
Wysłany: 06-11-2008, 12:47 !,9 JTD, 105KM lub 2,4JTD 140KM
|
|
|
Witam,
Dni mojego Tipo są już policzone. Zacząłem rozglądać się za czymś nowym, najlepiej kombi i wpadły mi w oko 2, myślę, że niedoceniane aut - Stilo kombi i Lancia Lybra kombi. O ile w stilo jest tylko 1,9 JTD to w Lybrze jest również silnik 2,4 JTD. Macie jakieś doświadczenia z tymi silnikami? Jakie usterki je spotykają, na co zwrócić uwagę przy kupnie. Ogónie max przebieg jaki zaakcaptuję to 125 tyś KM i auto raczej z Niemiec. Jakie przebiegi można wykręcić na tych silnikach bez naprawy turbo i wtrysków?
Jeśli ktoś ma takie auto lub inne z tym silnikiem, opiszcie co i jak się trzyma. |
_________________ Tipo 1,6 AGT 91r, 90KM (nie wiem ile zostało:) Setka ze stoperem 13s |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 06-11-2008, 18:30
|
|
|
Myślę, że kolega Hipo Ci odpowie na temat 2.4JTD.
Ja tym silnikiem poruszałem się co prawda krótko, bo tylko na przejżadżce w AR156.
Kopa ma
Jeśli zaś chodzi o Lancię, to już kwestia co Ci się bardziej podoba. Lancie są "wyżej" jeśli chodzi o klasę wyposażenia. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
motolukasz
|
Wysłany: 06-11-2008, 19:50
|
|
|
Spowdziewam się, że kopa ma. A potrzebuję czegoś, co nie będzie mnie męczyć podczas drogi. Wiem, że lancia będzie badziej kofortowa ale za tą cenę stilo będzie 2 lata młodsze. Słyszałem tylko, że 2,4 jest drogi jak zacznie się sypać - turbo nie poddaje się regeneracji, podobnie jak wtryski. Lepiej ponoć pod tym względem jest z 1,9. Ehh, muszę jeszcze poczytać i kredyt załatwić:P
Jeśli chodzi o Hipo, to widzę, że ma 2,4 w Marea ale jest to TD a nie JTD. |
_________________ Tipo 1,6 AGT 91r, 90KM (nie wiem ile zostało:) Setka ze stoperem 13s |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 06-11-2008, 20:12
|
|
|
a moze zamiast lanci wybrac jednak stilacza mw i zaintereswac sie silnikiem 1.9mj 140KM?
co do 2.4jtd 140KM to turbo odnowione tj po regeneracji jest w ofercie fiata wiec idzie dostac.. wtryszkiwaczy po regeneracji fakt do 140KM nie ma, do 150KM sa.. heh |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
motolukasz
|
Wysłany: 06-11-2008, 20:48
|
|
|
Myślę cały czas o Stilo ale jak oglądam Lybrę z pięknym jasnym wnętrzem, dwukolorową deską rozdzielczą, dwustrefową klimą to jakoś mnie bardziej przekonuje.
Tu przykład - mnie chwyta za serce.
http://home.mobile.de/hom...hicleType=false |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-11-2008, 21:01
|
|
|
motolukasz napisał/a: | Ogónie max przebieg jaki zaakcaptuję to 125 tyś KM i auto raczej z Niemiec |
Zle myslenie, patrz na stan auta i na przebieg a nie na licznik bo z tym sa cuda *Jakim cudem 3 letnie auta maja 50-70 tys po czym 10 letnie ma ich 125? lekko podejrzane,ale u nas dla kazdego stach kupic auto z przebiegiem 200tys*
Lybry sa ladne sam sie przymierzalem ale serwis drogi:/ i troche ciasne wnetrze.
Stilo ma sasiad z dolu 1,9 coprawda hatchback ale bardzo milo pomyka i we wnetrzu chyba wiecej miejsca nie w lybrze przynajmniej takie moje odczucia |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
motolukasz
|
Wysłany: 06-11-2008, 21:10
|
|
|
MupiK, jasne, że z przebiegami bywają cuda - szczególnie w Polsce. Ja po auto wybiorę się do Niemiec, bo mam blisko:) Zupełnym laikiem nie jestem, więc oczywiścię sprawdzę stan auta. Dalej będę myślał o stilo - choć opinie ma różne. Najważniejsze, że nikt tego kraść nie chce
A nie chwaląc się, ja w swoim Tipo z 91 roku mam 172tyś przebiegu:) Poważnie mało nim śmigam i muszę przyznać, że co jak co ale silnik to zdrowiutki. Inna sprawa, że naprawiam zanim zacznie coś się psuć. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|