|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
POMOCY!! bark doplywu paliwa |
Autor |
Wiadomość |
wojtas87-xp
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 44 Skąd: częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-10-2007, 21:30 POMOCY!! bark doplywu paliwa
|
|
|
Witam
mam taki problem..pewnego dnia tipek nie chcial zapalic..wiec sprawdzilem elektryke..ale wszystko jest ok..doszedlem do wniosku ze moze to byc pompa paliwa bo wezyk doprowadzajacy paliwo byl suchy i pompka milczala..dobralem sie do pompy wyczyscilem przetestowalem w warukach domowych i lipa!! pompka pompuje paliwo..ale nie dociera ono do
wylotu wezyka...elektrozawor ok.ale jest cos zaraz przed elektrozaworem i tez jest podlaczone pod napiecei co to jest?? co jeszcze moze przeszkadzac w doplywie paliwa???
dzieki z gory za pomoc;) |
|
|
|
|
YaSIu
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 154 Skąd: Świdnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-10-2007, 17:06
|
|
|
wojtas87-xp napisał/a: | ale nie dociera ono do wylotu wezyka... |
Ale do którego wylotu wężyka nie dociera paliwo - tego w pompce Jeżeli tak jest to pewnie coś tam jest zatkane, a z drugiej strony to że silniczek pompki działa to wcale nie znaczy że pompka pompuje paliwo, mogło coś się stać w samej pompce, konkretniej coś z łopatkami pompki. Jeżeli masz taką możliwość to spróbuj podłączyć inną pompkę na chwilę i wszystko będziesz wiedział czy to to czy szukać dalej. |
_________________ Był Mercury Cougar V6 3.8 --- jest Tipo 1.6 LPG 835C1000 już ponad 270kkm. |
|
|
|
|
wojtas87-xp
|
Wysłany: 07-10-2007, 17:54
|
|
|
podlaczylem inny wezyk..od pomki na zewnatrz samochodu..i okazalo sie ze pompka nie jest w stanie dopompowac paliwa "pod gorke" wiec jest chyba totalnie zajechana,,,nie wiem czy to normalna ale na 1,1 bar-a mi to nie wyglada |
|
|
|
|
YaSIu
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 154 Skąd: Świdnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-10-2007, 18:01
|
|
|
wojtas87-xp napisał/a: | na 1,1 bar- |
Na 1,1 bara to powinno sikać na kilka metrów... |
_________________ Był Mercury Cougar V6 3.8 --- jest Tipo 1.6 LPG 835C1000 już ponad 270kkm. |
|
|
|
|
wojtas87-xp
|
Wysłany: 07-10-2007, 20:08
|
|
|
dlatego jutro z samego rana zamawiam pompke:D i na wtorek moze juz bedzie
** Dodano: 10-10-2007, 16:32 **
kupilem pomke paliwa a teraz to mi swiece zalewa jaki teraz moze byc to problem??? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|