|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
PEDAŁ GAZU |
Autor |
Wiadomość |
engine16
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 09-10-2009, 16:46 PEDAŁ GAZU
|
|
|
siemanko,mam pewien problem od kilku dni a mianowicie,przy zmianie biegu i wciśnięciu gazu,gaz jakby nie odbijal,samochod wskakuje na b.wysokie obroty ale jeszcze nie do 8000 obr/min i delikatne wcisniecie pedalu w trakcie tego "gazowania" ze tak sie wyraze powoduje jego odblokowanie ,dzieje sie to kilka razy dziennie,pod maska sprawdzalem,sprezyna jak i caly "mechanizm" gazu ok, wszystko pracuje jak nalezy,mysle ze problem jest z pedale(tam jest jakies smarowanie?) ale nie mam pewnosci bo nie wiem gdzie i jak szukac usterki,czy komus z Was zdarzalo sie cos podobnego??o co tu chodzi?boje sie ze pewnego dnia urwie sie pedeł albo cos innego sie z nim stanie ze nie bede mogl/umial tego powstrzymac i zle sie to skonczy.pomocy |
_________________ "DOBRE KOŁO I GLEBA,WIĘCEJ NIC NIE TRZEBA"
sprzedam swoja beemke 1.8 + LPG sedan '92
MOJA BEEMKA |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-10-2009, 22:44
|
|
|
engine16 napisał/a: | boje sie ze pewnego dnia urwie sie pedeł albo cos innego sie z nim stanie ze nie bede mogl/umial tego powstrzymac i zle sie to skonczy.pomocy | zawsze można zgasić silnik
Sprawdź, czy to nie wina silniczka krokowego. Może się nie zawsze chowa do końca i zostawia otwartą przepustnicę. Jeśli chodzi o pedał, sam musisz do tego dojść, czy może się blokować, w co wątpię. Ewentualnie linka się w pancerzyku gdzieś blokuje. Sprawdź pod maską, czy linka gładko chodzi, czy ma jakies opory. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 10-10-2009, 21:03
|
|
|
ciechu, z tego co mi wiadomo to krokowy wysuwa się na minimalną odległość lekko przytrzymując przepustnicę. nie ma szans żeby aż tak ją nacisnął żeby silnik wskoczył aż na takie obroty. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 10-10-2009, 21:33
|
|
|
konikks, u mnie krokowy po zablokowaniu się przytrzymał przepustnicę na tyle, że kręcił do 3000tyś. konikks napisał/a: | nie ma szans żeby aż tak ją nacisnął żeby silnik wskoczył aż na takie obroty. | engine16, nie sprecyzował jakie to obroty engine16 napisał/a: | samochod wskakuje na b.wysokie obroty ale jeszcze nie do 8000 obr/min | napewno nie 8 tyś, bo odcięcie do tego nie dopuści |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Luqas
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-10-2009, 18:13
|
|
|
a odbija Cie pedal gazu?? jak nie to sprawdz tapicerke pod pedalem. Tam jest takie gumowe wzmocneinie ktore np u mnie peklo i pedal sie o nie blokowal i mialem podobne objawy. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|