|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Koniec taniego gazu |
Autor |
Wiadomość |
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-03-2007, 13:04 Koniec taniego gazu
|
|
|
http://finanse.wp.pl/POD,...=1173701147.175
Cytat: | Tani autogaz przechodzi do historii. Cena litra LPG może wkrótce wzrosnąć nawet o 60 groszy i to w czasie, gdy Unia Europejska promuje tego typu paliwo - pisze Dziennik".
W kwietniu za stacje sprzedające LPG zabiorą się inspektorzy handlowi, by sprawdzić jakość paliwa. Aż 30 procent sprzedawanego u nas autogazu nie spełnia żadnych norm. Ta akcja, choć potrzebna, zmniejszy konkurencję i podniesie ceny - przewiduje "Dziennik".
To nie wszystko: firmy handlujące autogazem będą musiały kupować kosztowne zbiorniki, bo za dwa tygodnie wejdzie w życie ustawa nakazująca im tworzenie zapasów gazu. Za te inwestycje będą musieli zapłacić kierowcy.
Szymon Araszkiewicz, analityk portalu e-petrol.pl zajmującego się monitoringiem branży tłumaczy w "Dzienniku", że kontrole na stacjach mają uporządkować rynek. Niewykluczone też, że zmienią jego strukturę.
To może oznaczać, że część najtańszego, a zarazem najgorszej jakości paliwa sprowadzanego ze Wschodu. zostanie profilaktycznie wycofana ze sprzedaży, by nie podpaść inspekcji handlowej. W takiej sytuacji kierowcy będą tankować bezpieczniej, ale jednocześnie drożej, bo tanie, choć kiepskie, paliwo wymuszało większą konkurencyjność na rynku - pisze "Dziennik". |
Tylko potwierdza to moją teorie
i w dodatku LPG w Polsce jest kiepskiej jakosci. Czy mowilem juz ze...Gaz to zło! |
|
|
titanea
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 165 Skąd: Lubaczów
Województwo: Podkarpackie
|
|
|
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-03-2007, 13:25
|
|
|
NINJA to zło konieczne , a że gaz ma podrożeć to ja już słysze od dwóch lat 60 groszy to i tak niedużo a paliwo co hehe ciągle drożeje , no może czasami spadnie deczko . Więc pomyśl !!! Kiedyś gaz kosztował 1zł a paliwo 2,5zł a teraz gaz kosztuje 1,80 a paliwo ile kozaczku hehe chbya z 4 ciaki i jak nam gaz podniosom na cenie to paliwo tak samo ja dam 2,5zł za 1 litr a ty 5zł za 1 litr . Ja przejade 10 km a ty tylko odpalisz i odrazu staniesz jak eva longoria na reklamie pepsi maxxx |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
Hemi
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-03-2007, 13:30
|
|
|
Benzyna już kosztuje ponad 4 zł, a gaz ok 1,80 zł. |
_________________ był:
FSO 1500
Fiat Tempra 1.6 S LPG
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 12-03-2007, 13:41
|
|
|
Cytat: | NINJA to zło konieczne , a że gaz ma podrożeć to ja już słysze od dwóch lat 60 groszy to i tak niedużo a paliwo co hehe ciągle drożeje , no może czasami spadnie deczko . Więc pomyśl !!! Kiedyś gaz kosztował 1zł a paliwo 2,5zł a teraz gaz kosztuje 1,80 a paliwo ile kozaczku hehe chbya z 4 ciaki i jak nam gaz podniosom na cenie to paliwo tak samo ja dam 2,5zł za 1 litr a ty 5zł za 1 litr . Ja przejade 10 km a ty tylko odpalisz i odrazu staniesz jak eva longoria na reklamie pepsi maxxx |
a Ja zrobie 500tys km swoim samochodem a twoj rozleci sie juz po 300tys. km. (silnik). |
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 12-03-2007, 13:50
|
|
|
Nie moge juz z Wami, znowu bedziecie sie klucili jak male dzieci w piaskwonicy....... |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
Ninja
|
|
|
|
|
KRT
|
Wysłany: 12-03-2007, 16:28
|
|
|
NINJA ja swoim pewnie niezrobie nawet 100 tys. bo już będe miał nowego lepszego . A pozatym nawet jak zrobie 300tys. na gazie to już mi się zwróci za instalacje butli i po podliczeniu tego ile bym wydał na paliwo wychodzi mi że mam na takie subaru jak ty buahahahaha |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-03-2007, 16:31
|
|
|
Gaz w tej chwii stoi 1,75 nie wiem jak u was:P
Ceny nawet jak wzrosna o te 60gr to itak bedzie good;-)
Jakby powiedzial jeden z moich prowadzacych z uczelni
Panie Ninja znajdz Pan sobie kobiete i jej takie bajery cisnij ona napewno na to poleci a mnie Pan d... nie zawracaj ;-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
KRT
|
Wysłany: 12-03-2007, 16:31
|
|
|
aha no i NINJA niezapominaj że ja mam fiat-a a ty kozackie skośno okie subaru więc czemu tylko 500tys. przejedziesz
** Dodano: 12-03-2007, 17:11 **
No i w teleexpresie mówili że to 60gr wzrośnie , ale stopniowo nawet przez 2 lata i że ze stacji zniknie lipny gaz ale mnie to strzyka bo ja i tak zawsze śmigam na statoil . I co NINJA 60 groszy przez 2 lata ciekawe czy benzynka podrożeje tylko 60 groszy . Wątpie w to |
|
|
|
|
zajączek
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-03-2007, 17:16
|
|
|
Ninja napisał/a: | Cytat: | NINJA to zło konieczne , a że gaz ma podrożeć to ja już słysze od dwóch lat 60 groszy to i tak niedużo a paliwo co hehe ciągle drożeje , no może czasami spadnie deczko . Więc pomyśl !!! Kiedyś gaz kosztował 1zł a paliwo 2,5zł a teraz gaz kosztuje 1,80 a paliwo ile kozaczku hehe chbya z 4 ciaki i jak nam gaz podniosom na cenie to paliwo tak samo ja dam 2,5zł za 1 litr a ty 5zł za 1 litr . Ja przejade 10 km a ty tylko odpalisz i odrazu staniesz jak eva longoria na reklamie pepsi maxxx |
a Ja zrobie 500tys km swoim samochodem a twoj rozleci sie juz po 300tys. km. (silnik). |
Za 1kpln można dzisiaj przebierać w silnikach
Ale 300kkm przebiegu to dużo, nawet dla auta bez LPG.
Wszystko zależy więc od eksploatacji i konkretnego przypadku. |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 12-03-2007, 17:55
|
|
|
no prosze...ja napisalem wątek a juz niektorzy nie maja argumentów to wjezdzaja na subaru. Otoz powiem Ci cos skoro juz wjechales na to. Tak subaru wytrzyma napewno ponad 500tys. i nie widze sensu by uturbionego auta zagazować.KRT, boli Cie to ze mam subaru a ty nie? To po c**j sie czepiasz subaru?
CO do tematu to poprostu chcialem zauwazyc ze lejecie syf do swoich baków i tyle. MupiK napisał/a: | Panie Ninja znajdz Pan sobie kobiete i jej takie bajery cisnij ona napewno na to poleci a mnie Pan d... nie zawracaj ;-) |
Mam kobiete i ma auto...nie na gaz.
Cytat: | Za 1kpln można dzisiaj przebierać w silnikach |
yhyyym... Patrząc na ceny Tipo to rzeczywiscie sie opłaca zmieniac silnik nie mowiąc juz o wstawianiu instalacji LPG. Chyba ze kupisz z zamontowaną juz instalką. Wtedy to co innego. Nie zdejmowałbym juz jej wtedy.
P.S. kozackie subaru to bedzie za 3 lata :] Impreza GT i tez napewno nie bedzie na gaz |
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 12-03-2007, 18:25
|
|
|
60groszy przez dwa lata to "pryszcz"
U nas w przeciągu 1,5 m-ca benzyna podrożała 40groszy |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
zajączek
|
Wysłany: 12-03-2007, 19:08
|
|
|
Ninja napisał/a: |
yhyyym... Patrząc na ceny Tipo to rzeczywiscie sie opłaca zmieniac silnik nie mowiąc juz o wstawianiu instalacji LPG. Chyba ze kupisz z zamontowaną juz instalką. Wtedy to co innego. Nie zdejmowałbym juz jej wtedy.
|
500 kkm to czasem dieslem trudno bez remontu zrobić.
Więc podziwiam Twój optymizm że tyle spokojnie przejeździsz bez remontu silnika zwłaszcza podrasowanym autkiem. |
_________________ Fiat Siena 1,4 "Biała Hiena"
LPG na pokładzie "pamiątkowe" z Tipo 1,6 ie |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 12-03-2007, 20:43
|
|
|
zajączek napisał/a: | Więc podziwiam Twój optymizm że tyle spokojnie przejeździsz bez remontu silnika zwłaszcza podrasowanym autkiem. |
jakbys sie troszke znal na subaru to bys wiedzial ze procz "podrasowania" silnik jest takze wzmocniony (nie zakuty,ale wzmocniony) niz zwykly wolnossący. wiec mysle ze spokojnie zrobie nim 500k km. |
|
|
KRT
|
Wysłany: 12-03-2007, 20:44
|
|
|
NINJA nieboli mnie że masz subaru bo jesteś dziany b.. , a wiesz z czym mi się kojarzy tak szczerze subaru . Z jakimś pedałem za kierownicą którego mama i tatuś byli zarobasami , a synuś to pucuś i leszcz jakich mało i myśli że jest kozak bo mama mu z tatusiem wszystko załatwiali , a ja sam ciężko musiałem zapierdalać żeby takie tipo sobie zarzucić więc tak jak napisał mupik "Panie Ninja znajdz Pan sobie kobiete (najlepiej zagazowanom po resecie hehe) i jej takie bajery cisnij ona napewno na to poleci a mnie Pan d... nie zawracaj" |
|
|
|
|
ROMI72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Lis 2006 Posty: 204 Skąd: Gryfice
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 12-03-2007, 20:59
|
|
|
Ninja napisał/a: | Cytat: | NINJA to zło konieczne , a że gaz ma podrożeć to ja już słysze od dwóch lat 60 groszy to i tak niedużo a paliwo co hehe ciągle drożeje , no może czasami spadnie deczko . Więc pomyśl !!! Kiedyś gaz kosztował 1zł a paliwo 2,5zł a teraz gaz kosztuje 1,80 a paliwo ile kozaczku hehe chbya z 4 ciaki i jak nam gaz podniosom na cenie to paliwo tak samo ja dam 2,5zł za 1 litr a ty 5zł za 1 litr . Ja przejade 10 km a ty tylko odpalisz i odrazu staniesz jak eva longoria na reklamie pepsi maxxx |
To sobie wymienie za 400 stowki i zrobie następne 300 tyś :):):):):):):):):) |
|
|
|
|
piotrp
Wiek: 49 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 41 Skąd: Manchester
Województwo: Other
|
Wysłany: 12-03-2007, 21:13
|
|
|
dolacze sie do tematu ale nie z powodu podwyzki bo jezdze na LPG w GB ale z powodu jakosci tego paliwa... otoz
Cytat: | Tylko potwierdza to moją teorie
i w dodatku LPG w Polsce jest kiepskiej jakosci. Czy mowilem juz ze...Gaz to zło! |
w Polsce wcale nie jezdzimy na gazie zlej jakosci mam akuat skale porownawcza i tesknie za normalnym LPG a nie butanem z domieszka propanu na ktorej jezdzi reszta UE
Ninja LOTOS to zlo masz racje ale LPG...niestey w wiekszosci naszych przypadkow jest zlem ale koniecznym... |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-03-2007, 21:30
|
|
|
Ninja, a Mnie ciekawi w jakim celu jestes na tym forum,czyżby tylko po to żeby sie podniecać,że masz subaru? jasna sprawa,że gdybym miał NA subaru to nie myslałbym o lpg,ale napewno bym nikogo nie przekonywał do tego,że gaz to zło,każdy jeździ na czym żywnie mu sie podoba i szczerze powiedziawszy mam to w dupie kto na czym jeżdzi i co preferuje tak samo jak to,że ja jeżdżę na lpg a ktoś to krytykuje,a tak między Nami to wiesz jak jest,stare to jest dobre ale tylko wino,więc zejdź na ziemię,jak kupisz kilkuletnie subaru to wtedy Ci szczerze pozazdroszcze,ale starego pryka? widzisz ja jeżdże starym tipem gdzie po kapitalnym remoncie silnika mam pewnie te ok 145 KM i wcale się tym nie podniecam,bo gdyby mi zależało na szpanie to pewnie bym kupił golfa,jak to sie juz utarło w Naszym chorym kraju,bo mam znaczek VW a nie FIAT,ale mam głeboko w poszanowaniu tych,którzy płacą tylko za marke. Mam to głęboko w dupie,że ktoś jeździ tym a nie tym i na tym a nie na tym. Tyle... pozdrawiam Ciebie i Twoje zajebiste subaru (subaru jako nazwa brzmi fajnie,ale wyglądu to to nie ma wogóle) |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 12-03-2007, 21:40
|
|
|
KRT napisał/a: | NINJA nieboli mnie że masz subaru bo jesteś dziany b.. , a wiesz z czym mi się kojarzy tak szczerze subaru . Z jakimś pedałem za kierownicą którego mama i tatuś byli zarobasami , a synuś to pucuś i leszcz jakich mało i myśli że jest kozak bo mama mu z tatusiem wszystko załatwiali , a ja sam ciężko musiałem zapierdalać żeby takie tipo sobie zarzucić więc tak jak napisał mupik "Panie Ninja znajdz Pan sobie kobiete (najlepiej zagazowanom po resecie hehe) i jej takie bajery cisnij ona napewno na to poleci a mnie Pan d... nie zawracaj" |
uwazaj buraku co do mnie rozmawiasz i co mowisz o rodzicach. Zeby Ci bylo glupio to sam zarobilem i sam za wlasne sobie kupilem ten samochod. Mieszkam sam (nie z rodzicami) zyje na wlasny rachunek i tankuje za swoje. A ty? Mieszkasz jeszcze z rodzicami bucu? Wiec nie mysl ze jestes cholera wie kto bo kupiles sobie zardzewialego Fiata za własne. I odpi**dol sie leszczu od mojej kobiety bo za to mozesz zęby stracić. |
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-03-2007, 21:41
|
|
|
wyrósł nowy typ kozaka na drodze - już nie w VW golfie II tylko w subaru...
ŻAŁOSNE
** Dodano: 12-03-2007, 21:42 **
Ninja napisał/a: | zardzewialego Fiata | - NINJA chyba czas opóścić to "zardzewiałe" forum!!!!!!!!!!!!
** Dodano: 12-03-2007, 21:42 **
Ninja napisał/a: | bo za to mozesz zęby stracić | - zapraszamy do Krakowa |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-03-2007, 21:43
|
|
|
ego napisał/a: | Ninja, a Mnie ciekawi w jakim celu jestes na tym forum,czyżby tylko po to żeby sie podniecać,że masz subaru? jasna sprawa,że gdybym miał NA subaru to nie myslałbym o lpg,ale napewno bym nikogo nie przekonywał do tego,że gaz to zło,każdy jeździ na czym żywnie mu sie podoba i szczerze powiedziawszy mam to w dupie kto na czym jeżdzi i co preferuje tak samo jak to,że ja jeżdżę na lpg a ktoś to krytykuje,a tak między Nami to wiesz jak jest,stare to jest dobre ale tylko wino,więc zejdź na ziemię,jak kupisz kilkuletnie subaru to wtedy Ci szczerze pozazdroszcze,ale starego pryka? widzisz ja jeżdże starym tipem gdzie po kapitalnym remoncie silnika mam pewnie te ok 145 KM i wcale się tym nie podniecam,bo gdyby mi zależało na szpanie to pewnie bym kupił golfa,jak to sie juz utarło w Naszym chorym kraju,bo mam znaczek VW a nie FIAT,ale mam głeboko w poszanowaniu tych,którzy płacą tylko za marke. Mam to głęboko w dupie,że ktoś jeździ tym a nie tym i na tym a nie na tym. Tyle... pozdrawiam Ciebie i Twoje zajebiste subaru (subaru jako nazwa brzmi fajnie,ale wyglądu to to nie ma wogóle) |
Ego masz racje w 100 %, ale Ninja I TAK TEGO NIE ZROZUMIE !!!!! bo ma zaślepione oczy SUBARU i myśli że złapał Pana Boga za nogi |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 12-03-2007, 21:44
|
|
|
ego napisał/a: | ale wyglądu to to nie ma wogóle |
bo nie dla wygladu go kupilem. Wazne ze jest kombi scisle wg moich potrzeb, jest mocny. i bezawaryjny. Tak mowie skoro czepiles sie ze mysle ze moje subaru jest tak strasznie zajebiste. Nie ja to powiedzialem tylko Ty nie mając argumentów do tematu czepiles sie od razu subaru. Jedyna karta przetargowa - moj subaru. A moze cos od siebie? Temat byl o gazie a nie o subaru. Wiec proponuje pisac o cenach i jakosci gazu.
bob96 napisał/a: | bo ma zaślepione oczy SUBARU i myśli że złapał Pana Boga za nogi |
ty to powiedziales...nie ja.
piotrp, ten jedynie konkretnie napisał...reszta wskoczyla od razu na subaru...to jest dopiero żałosne. A wiadomo ze jak wskoczą to bede bronił. I nie neguje Fiata Tipo bo sam mialem i nie mialem z nim problemów zadnych.
konikks napisał/a: | NINJA chyba czas opóścić to "zardzewiałe" forum!!!!!!!!!!!! |
nie Ty bedziesz mi pisal co mam robic a co nie. |
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 12-03-2007, 21:56
|
|
|
W powietrzu wisi mała wojna... Chyba dlatego że I LPG i Pb to łatwopalne substancje...
Panowie nie kłóćcie się bo i tak każdy wie swoje...
Jestem krótko na forum i wiem że mam tu pewnie g.... do powiedzenia ale wydaje mi się że to trochę bez sensu, tym bardziej że coraz więcej robicie sobie wycieczek osobistych...
Sam jeżdżę na Pb pewnie dlatego że kupiłem auto bez instalacji. Gdyby była to jeździłbym na gazie... Każdy robi co mu się podoba i na co go stać...
ego napisał/a: | gdyby mi zależało na szpanie to pewnie bym kupił golfa,jak to sie juz utarło w Naszym chorym kraju,bo mam znaczek VW a nie FIAT,ale mam głeboko w poszanowaniu tych,którzy płacą tylko za marke. Mam to głęboko w dupie,że ktoś jeździ tym a nie tym i na tym a nie na tym. |
Święta racja ego... Mój ojciec ma bmw 525i... czemu nim nie jeżdżę? Bo mi się nie podoba... Też nie lubię szpanu... A poza tym na Tipo sam zarobiłem. I jest MOJE! Jakie jest takie jest ale moje... A nie tatusia... Pozdrawiam |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-03-2007, 21:57
|
|
|
Ninja napisał/a: | Wazne ze wypier** Cie na kazdych światłach i mozesz Cisnac tym swoim a i tak mnie nie dogonisz. |
dorośnij... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|