|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
jakie Śruby/zatrzaski łaczące nadkola z zderzakiem |
Autor |
Wiadomość |
Kr4jki
Wiek: 36 Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 17 Skąd: Gorzów Wielkopolski
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 30-05-2007, 17:28 jakie Śruby/zatrzaski łaczące nadkola z zderzakiem
|
|
|
Wczoraj naderwałem sobie zderzaczek spadając z krawężnika przy cofaniu...
nie wyobrażajcie sobie nawet tej sytuacji bo jest z deczka śmieszna...
Ale mniejsza z tym...
Poszukuje nazwy i rozmiaru takowych kołków plastikowych które łącza nadkola z zderzakiem... może jest inny pomysł jak przymocować ten zderzak??
O dziwo pościły tylko te plastiki które są połączeniem... a tak reszta w dobrym stanie... |
_________________ ======================
Marka: FIAT
Model: TEMPRA 1,6 i.e
Rocznik: 1994
====================== |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 31-05-2007, 11:01
|
|
|
hehe, tak takie sytuacje są bardzo śmieszne bo i mnie wczoraj zderzak spadł po zjeździe z chodnika. Najlepiej sprawdz czy masz dobrz przykrcony zdrzak na przodzi autka czyli przy chłodnicy i przy grilu a późnij dokręć nadkola do zderzaków na blachowkręty (do blacho-dachówki) bardzo dobrze trzymają i szybko si j wkrca bez jakigokolwik wircnia otworów pod nowe śruby. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Kr4jki
|
Wysłany: 01-06-2007, 06:02
|
|
|
Dziękuje za odpowiedz :]
Widzę, że nie tylko ja mam takie szczęście że krawężniki są za wysokie??
Poradziłem sobie wykorzystując do tego plastikowe bolce... coś ala korki rozporowe...
A właśnie zderzak jest jakoś skręcony u dołu?? ponieważ mocowania u góry i przy nadkolach są zrobione... a zderzak dalej tak jak by był troszke pochylony do przodu... pomiędzy nim a atrapą i światłami tworzy się przerwa... wiecie jak temu zaradzić?
Poczytałem troszkę na forum i znalazłem odpowiedz co do montowania na dole...
ma ktoś może schemat... albo zdjęcie jak to powinno wyglądać? Ponieważ obydwa pióra podtrzymujące zderzak od dołu mam pogięte i to dość znacznie. Może ogólnie ma ktoś schemat jak prawidłowo powinno wyglądać zamocowanie zderzaka? |
====================== |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 01-06-2007, 06:24
|
|
|
Kr4jki napisał/a: | A właśnie zderzak jest jakoś skręcony u dołu?? ponieważ mocowania u góry i przy nadkolach są zrobione... a zderzak dalej tak jak by był troszke pochylony do przodu... pomiędzy nim a atrapą i światłami tworzy się przerwa... wiecie jak temu zaradzić? |
Kr4jki, ja tak miałem ,musisz sie wśliznąć od przodu auta pod nie ,są tam 2 śruby na przodzie od spodu trzymające zderzak,tak jak chłodnica szeroka taka mniej więcej jest między nimi odległość ,i sprawdź czy ci tam na mocowaniach nie pękło ,u mnie pękło i musiałem kleić ,i dopiero wtedy zderzak sie podniósł jak to zrobiłem |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
Kr4jki
|
Wysłany: 01-06-2007, 18:33
|
|
|
Szpara niestety pozostała... ale nie wygląda, aż tak źle... Oczywiście ładniej by było gdyby tej przerwy nie bylo...ale w Gorzowie większość aut takie szczeliny posiada...
Zimą jak pujdzie do mechanika to poprosze go żey mi to naprostował... a teraz bede jezdził na troszke obniżonym |
====================== |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-06-2007, 20:42
|
|
|
ponieważ to jest standard czyli urwany zderzak najprostrzą metodą przukręcenia od góryjest również blachowkręt.Sciągasz atrapę i podniósłwszy zderzak przykręcasz go. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
Kr4jki
|
Wysłany: 02-06-2007, 13:52
|
|
|
Rozumiem więc, że urywanie zderzaków... to norma?? :]
Na blachowkręt?? w którym miejscu?? Czy to miejsce trzeba samemu sobie "zrobić"? |
====================== |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|