|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
sprezyny z fiata coupe do tipo ??? |
Autor |
Wiadomość |
hansu1988
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-10-2009, 15:19 sprezyny z fiata coupe do tipo ???
|
|
|
witam znalazlem na allegro cos takiego http://moto.allegro.pl/it...tipo_coupe.html , pytanie teraz czy takie cos naprawe podejdzie do tipka??? bo chcialem troszke obnizyc |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
hansu1988
|
Wysłany: 12-10-2009, 16:41
|
|
|
na pierwszy rzut oka sa identyczne a pytam bo nie wiem, a chyba od tego jest forum aby sie dowiedziec czegos |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
|
|
|
|
|
saigon
|
Wysłany: 29-11-2009, 23:27
|
|
|
Najlepiej to wyjmij sprężyny i wypier...ol. Na cholerę Ci w ogóle jakieś sprężyny?? Ja miałem obniżonego TIPKA i wiem co to jest... na każdym wyboju obgryzasz sobie język, nie podjedziesz pod żaden krawężnik, po godzinnej jeździe po Warszawce masz taki ból karku i łba, że żyć się nie chce... A na domiar złego trzeba się mocno schylić żeby do rupiecia zasiąść. Więc się zastanów nad tym obsranym obniżaniem. Albo mam pomysł: obniż, szyby zamaluj na czarno emalią ftalową, wypieprz tłumik, załóż koła 19" zchipuj do 1000KM, załóż koniecznie Xsenony i jak raz Ci dowód rejestracyjny zabiorą, tylko nie zapomnij wyrzucić wszystkiego do śmieci. Będziesz musiał kupić jeszcze raz, zabawa będzie super i expens zajebisty... A ilu łobuzów po drodze nakarmisz ? Powodzernia. |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 29-11-2009, 23:31
|
|
|
saigon, przesadzasz. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
saigon
|
Wysłany: 29-11-2009, 23:41
|
|
|
Ja przesadzam, a Ty na tej fotce w Avatarze nie?? Ja to znam z autopsji. |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 29-11-2009, 23:43
|
|
|
saigon, chłopak nie pytał jak się jeździ na niskim zawiasie tylko zadał konkretne pytanie - czy podejdą springi - a Ty taki wywód strzelasz.
Tak |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
saigon
|
Wysłany: 29-11-2009, 23:47
|
|
|
Wszystko podejdzie, jak z odpowiednią kasą i siłą ludzi podejdziesz do tematu... |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 29-11-2009, 23:58
|
|
|
saigon napisał/a: | Wszystko podejdzie, jak z odpowiednią kasą i siłą ludzi podejdziesz do tematu... |
i nie mogłeś tak odrazu ? :p Tylko walisz jakimś kazaniem jak by się pytał o naklejkę TUNING lub niebieskie diody na spryskiwacze lub wentyle |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
|
Wysłany: 30-11-2009, 00:17
|
|
|
saigon napisał/a: | nie podjedziesz pod żaden krawężnik, po godzinnej jeździe po Warszawce masz taki ból karku i łba, że żyć się nie chce. |
A ja myślałem,że tylko na Śląsku są tak popsute drogi,(o Łodzi nie wspomnę) |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
|
Wysłany: 30-11-2009, 10:58
|
|
|
hansu1988, powinny podejść ale dlaczego chcesz podnosić przód samochodu skoro planujesz obniżyć? z tego co widzę masz 1,4 a w cuope nie było mniej niż 2.0 więc dzób podskoczy Ci o kilka centów do góry ze względu na mniejszą masę silnika;D |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
|
Wysłany: 30-11-2009, 18:25
|
|
|
Cytat: | Najlepiej to wyjmij sprężyny i wypier...ol. Na cholerę Ci w ogóle jakieś sprężyny?? Ja miałem obniżonego TIPKA i wiem co to jest... na każdym wyboju obgryzasz sobie język, nie podjedziesz pod żaden krawężnik, po godzinnej jeździe po Warszawce masz taki ból karku i łba, że żyć się nie chce... A na domiar złego trzeba się mocno schylić żeby do rupiecia zasiąść. Więc się zastanów nad tym obsranym obniżaniem. Albo mam pomysł: obniż, szyby zamaluj na czarno emalią ftalową, wypieprz tłumik, załóż koła 19" zchipuj do 1000KM, załóż koniecznie Xsenony i jak raz Ci dowód rejestracyjny zabiorą, tylko nie zapomnij wyrzucić wszystkiego do śmieci. Będziesz musiał kupić jeszcze raz, zabawa będzie super i expens zajebisty... A ilu łobuzów po drodze nakarmisz ? Powodzernia. |
Nie ma jak wywody nie na temat w trudny dzień kogoś kto wchodzi na forum raz na rok żeby się wyżyć |
|
|
|
|
marcin_94
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-12-2009, 11:16
|
|
|
Ja też chciałem obniżyć moje Tipo 1.4 ale stwierdziłem że za dużo problemów. |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 29-12-2009, 11:53
|
|
|
saigon, ale głupoty gadasz, miałem 2 auta na glebie, jeździłem dużo autami zglebionymi profesjonalnie/amatorsko i nic mi nie jest, krawężniki to trzeba się nauczyć najeżdżać (oczywiście nie wszystkie się da), ale nie przesadzaj że jakieś bóle karku sa czy coś... może masz problemy z kręgosłupem i odczuwasz to mocniej. ale nie strasz chłopaka zapytał i czekał na rzeczową odpowiedź skoro chce auto posadzić to znaczy że już chyba wie co nie co na temat niskich zawieszeń...
a poza tym auto na glebie nie jest do lansu, jak masz dobrze założony i dobrany zawias to nie boisz się zakrętów, auto się zajebiście klei drogi na dobrej glebie.
hansu1988, co do sprężyn to nie jestem pewien ale spróbować możesz, wydaje mi się że springi to powinny podejść, gorzej jest z amorkami bo na bank maja inne mocowanie, ja na przykład zakałdałem do malca kiedyś springi od polda, odpowiednio skrócone, widziałem kolesia który wsadził do malczana springi od żuka... ale amory od np seja czy cc już nie podejdą raz że są dłuższe a dwa że inaczej się to mocuje, oczywiście kombinowac można ale to są koszty, a w takiej sytuacji lepiej kupić już typowo sportowe amory do malca.
pozdrawiam i miłej zabawy, daj znać co wymodziłeś |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|