|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[automat] Co to za przycisk? |
Autor |
Wiadomość |
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-06-2007, 09:31 [automat] Co to za przycisk?
|
|
|
od czego ten przycisk miedzy włącznikiem "halogenów" a wyświetlaczem pracy skrzyni biegów?
|
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 05-06-2007, 09:38
|
|
|
jesli dobrze pamietam tam jakies tryby zmiany biegow byly.. cos w stylu sportowej zmiany przelozen czy cos takiego.. |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
MiKuS
|
Wysłany: 05-06-2007, 09:41
|
|
|
no własnie tez sie tak zastanawiam..albo sportowy albo zimowy...
a jakby co, to zdjecie ukradłem z mobile.de od autka 2.0 ie -przydałby sie taki ostatnio wyczytalem że automaty przy tych silnikach są...z VW....
fiat stworzył tylko skrzynie CVT (selecta) do silnikow 1.6 |
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
|
Wysłany: 05-06-2007, 09:42
|
|
|
Może to przycisk "SPORT".Kupowałem kiedyś fele od Tempry kombi i miała automat i silnik 2.0 8V i był tam taki właśnie przycisk + wyświetlacz na desce informujący o aktualnym biegu.
(a Tempra stoi już jakieś 4 lata z silnikiem po remoncie i czeka na zezłomowanie )
Sorki za fatalne fotki ale robiłem je telefonem w całkowicie ciemnym blaszaku. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 05-06-2007, 09:42
|
|
|
chyba sport jednak.. gdzies mialem taka dokladna fote i bylo widac tego guziczka ale teraz to juz nie znajde |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
MiKuS
|
Wysłany: 05-06-2007, 09:45
|
|
|
A jeszcze pytanie, ap ropo zestawu 2.0 8V i automatu jak sie tym jeździ? podobnie do zwyklej 2.0 8V czy automat gubi polowe mocy?
** Dodano: 05-06-2007, 10:46 **
ZielonyTBG napisał/a: | (a Tempra stoi już jakieś 4 lata z silnikiem po remoncie i czeka na zezłomowanie ) |
no co ty nie żal ci jej? tym bardziej że po remoncie... |
|
|
|
|
ZielonyTBG
|
Wysłany: 05-06-2007, 09:53
|
|
|
MiKuS, nie jeździłem tym bo jak pisałem wyżej,koleś oddał Tempre do warsztatu z zajeźdzonym silnikiem aby znajomy zrobił remont,co też się stało.Szlify,panewki,tłoki i takie tam.Ale gdy przyszło co do czego koleś nie chciał zapłacić więc mu nie oddali auta i tak stoi już jakieś cztery lata.W tamtym roku kupiłem fele i koleś opowiadał że próbowali jakiś czas temu to szło jak po.....e .Ale szkoda autka bo już tylko nadaje się na części bo stoi w garażu blaszanym i często kocica tam sobie małe trzymała. |
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 05-06-2007, 10:41
|
|
|
Szkoda auta, w dodatku, że nie typowe. A już tak poważnie korozja wzieła to auto?
OffTopic
My kiedyś mieliśmy MB W123, autko z silnikiem 2.2D. Tylko, że silnik padł, daliśmy do mechanika na wymiankę (chcieliśmy włożyć 2.4D). Pech chciał, że ten koleś robił lewe interesy na boku (miał dziuplę). Akurat w czasie naprawy naszego wpadła policja i zwineła interes. Nasze auto poszło do ekspertyzy. Co się okazało, w dowodzie był wbity inny rok produkcji niż faktyczny. Był z '78 a w dowodzie, że '80.
Tego MB odkupiliśmy od gościa co sprowadzał auta. Pewnie on wałek zrobił.
Policja się do tego przyczepiła i na czas rozprawy auto zabrali. Stało 3 lata pod chmurką. Po 3 latach oddali nam auto.
Niestety to już był wrak auta. 3 lata pod chmurką zrobiło swoje. Blacha miała dziur jak po obstrzelaniu z rakietnicy. W dodatku ukradli rozrusznik...
Woda nie była spuszczona to przewody się "powiększyły" i sparciały.
Silnik pamiętam nam udało się ruszyć, chodził, ale to już nie to. Nawet jechałem nim kawałek
Auto odsprzedaliśmy do zezłomowania... co się później okazało ktoś je kupił i wyremontował. Dzisiaj jeszcze widuje to auto jeżdżące. Miłe to dla oka! |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MiKuS
|
Wysłany: 05-06-2007, 12:44
|
|
|
Kurcze, znowu napalam sie na T/T w automacie, jakis czas temu nie mogłem spać bo śniła mi sie selecta a teraz 2.0 w automacie...
czy ktoś potrafi powiedzieć cos o tej skrzyni, o przyspieszaniu, przy jakich obrotach sie biegi zmieniają, awaryjność....
Przypomniało mi sie jak kiedys kumple audice 80 w automacie zapalali na "pych" nie pamietam jaki silnik, ale jaja były a najwieksze, jak udało sie ja odpalic... |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 05-06-2007, 13:07
|
|
|
ZielonyTBG, rzeczywiście szkoda autka ,a tak z ciekawości ile ci kolesie by za nią chcieli |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
ZielonyTBG
|
Wysłany: 05-06-2007, 22:09
|
|
|
W tatym roku chciał 1000 ale nie wiem czy jeszcze tam stoi.
miszko, ono nie jest jakoś zardzewiałe specjalnie.Stoi w zamkniętym garażu tzw. blaszak,więc nie ma kontaktu z wodą. |
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|