V OZFT - PROPOZYCJA! ZOBACZCIE WSZYSCY! |
Czy jesteś za przyjęciem propozycji? |
TAK |
|
100% |
[ 23 ] |
NIE |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 23 |
Wszystkich Głosów: 23 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-11-2006, 19:51 V OZFT - PROPOZYCJA! ZOBACZCIE WSZYSCY!
|
|
|
Witajcie! Może to troszkę pogmatwane,
że znów na coś zerkać, ale myślę WARTO poczytać i zadecydować od siebie;
poniżej streszczenie;
Nawiązując do głównego tematu ciągniętegu tu: http://forum.tempra.org/t...czny-vt5993.htm [** Krok kolejny - wybór ostateczny! **]
jakby ktoś nie zauważył padła bardzo interesująca do rozważenia propozycja,
może nie mamy się już zbytnio nad czym zastanawiać. Przeczytajcie, zdecydujcie sami; poprzedni, w/w temat pozostanie 'awaryjnie' dalej gdyby było to potrzebne a w tym temacie tu niech każdy da znać, czy jest za propozycją przedstawioną przez Mańka.
Dla tych, którym nie chce się szukać o co chodzi, streszczenie:
Kod: |
ManiekPIM:
Witam, z racji tego iż pracuję w firmie zajmującej się organizowaniem imprez i ogólnie turystyką. Zaproponować mogę swój teren, mianowicie jurę krakowsko częstochowską. Zlot taki moglibyśmy urozmaicić o np. zwiedzanie jaskiń, zamków np paintball. co do noclegów mam zniżkę we wszystkich ośrodkach w mojej okolicy ceny kształtują sie od 20zł +10 ze sniadaniem (opcja) wzwyż oczywiście. To moja propozycja pozdrawiam
Miszko:
Przeprowadziłem rozmowę z Mankiem na temat jego propozycji i myślę, że nie ma co się zastanawiać.
Miejsce bardzo atrakcyjne: Jura Krawosko-Częstochowska, zorganizowaniem naszych atrakcji zajełaby się profesjonalna firma www.motywacja.com, a między innymi oto one:
zwiedzanie zamków i jaskiń w tamtejszej okolicy
wspinaczka (zjazd do jaskini, 25m w dół) z zapewnienem profesjonalnego sprzętu wspinaczkowego
piantball, na terenie 500 m2, 2 piętrowego, ogrodzonego budynku. Widzowie mogą stać za ogrodzeniem i obserować zmagania, wewnątrz budynku osoba jako fotograf i sędzia w jednym. Grupy do paintballa od 4 osób na drużynę.
nocleg w ośrodku, ceny 20zł od osoby za miejsce + 10zł śniaganie (szwedzki stół)
miejsca do noclegu to pokoje 2-3-4-5 osobowe z węzłem sanitarnym lub w pokoju
Bynajmniej atrakcji jest tak dużo, że planowane 2 noce (3 dni) naszej imprezy będą zapchane.
Wszystko byłoby przygotowane przez profesjonalną firmę, oczywiście budżetowe środki klubowe zostną uruchomione więc powiedzmy na wszystko będziecie mieli rabaty od klubu
Np. paintball 500kulek - 50zł, czyli kulka po 10gr, a klub by refundował z tego 250 kulek więć za 25zł byście mieli 500 kulek co spokojnie wystarczy do kilku walk. Oczywiście każdy dostanie mundur, maskę. Farba zmywa się jak woda.
Dzieci od 12 lat mogą brać udział (za zgodą rodziców). Dla mniejszych maluchów na kryta strzelnica obok miejsca gry w paintball lub przejażdżki na quadzie jako pasażer.
Ogólnie start imprezy byśmy zaczynali w miejscowości Zaborze
ManiekPIM przygotowałby ogólny plan imprezy.
Teraz już tylko pozostaje liczyć na Was! Ogólny plan byłby dostępny już w niedługim czasie, lista ostateczna ruszy niedługo i do około lutego byłyby zbierane zapisy. Od lutego lista będzie miała status otwartej, ale mniej więciej od ilości osób które się zdeklarują będziemy szukali miejsca na kwaterowanie.
Macie jeszcze czas do wypowiedzenia się, co myślicie. Moim zdaniem to najlpesze miejsce na zlot + to że atrkacje będą zorganizowane przez firmę na codzień zajmującą się organizowaniem imprez tago rodzaju.
|
Konkretny plan imprezy w przygotowaniu, zostanie podany, ale podstawy już znacie. Głosujcie więc równolegle do poprzedniej ankietu nad tą tu w/w propozycją. Jak większość opowie się za, to nie musimy dalej rozważać co , gdzie i jak w wygrywającym obszarze, jeśi większość nie chce tej propozycji to z poprzedniego tematu bierzemy miejsce jakieś i wybieramy dalej.
Głosujcie więc tu nad w/w propozycją . |
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-11-2006, 20:13
|
|
|
Ja już się wypowiedziałem Oczywiście na Tak |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 26-11-2006, 20:17
|
|
|
ja oczywiście tradycyjnie nie głosuję jako pierwszy |
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-11-2006, 20:25
|
|
|
Wygląda to bardzo ciekawie i jestem jak najbardziej na tak, ale może poczekajmy z głosowaniem na plan? |
|
|
|
|
sosen86
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 345 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 26-11-2006, 20:29
|
|
|
No coz ja sie raczej nie pisze niestety(brak kasy,inne plany wyjazdowe) ale czesto bywalem w tamtych okolicach i bardzo POLECAM no i fajna jest nowa droga do samego Ojcowa zakrety miedzy skalkami jak z filmow o Bondzie przyjemne powietrze i naprawde przyjazny asfalt na pewno bedziecie sie tam fajnie bawic |
_________________ FIAT TIPO 1.4 S 93r 78Km 120 000km
BMW E46 320D 98r 136Km 228 000km
VW CADDY 1.9D 96r 63Km ze 600 000km
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 26-11-2006, 20:36
|
|
|
Póki nie będzie planu i kosztorysu nie poprę, ani nie wyprę . |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 26-11-2006, 21:17
|
|
|
A mnie wszystko jedno jakie koszty. Wchodzę |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 26-11-2006, 21:23
|
|
|
plan się robi, będzie;
mniej więcej podane macie co może być i za ew ile / jak; jako wstęp; noclegi za 20zł nie uważam za drogie; ilość, rodzaj atrakcji i poziom cenowy możemy dostosować; przy tym nie jest wymagane też, by wszyscy wszędzie koniecznie szli, znaczy w sensie jeśli ktoś widział np jakąś jaskinie i woli poczekać niż schodzić n-ty raz; a Mańka już pomęczymy by szybciej podrzucił kolejne info, konkrety + ceny; |
|
|
miszko
|
Wysłany: 26-11-2006, 22:31
|
|
|
ManiekPIM plan zrobi. Pamiętajcie, że klub refunduje w dużej mierze za te atrakcje. Wynajęcie sprzętu bedzie dla nas za free, wynajęcie instruktora będzie opłacone z klubowej składki, kulki na paintball też będą pewnie za free od klubu
Jedynie dojazd + spanie + picie + jedzenie leży w waszej kwestii. |
|
|
|
|
tnnn
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-11-2006, 05:16 Re: V OZFT - PROPOZYCJA! ZOBACZCIE WSZYSCY!
|
|
|
unknown napisał/a: | Np. paintball 500kulek - 50zł, czyli kulka po 10gr, a klub by refundował z tego 250 kulek więć za 25zł byście mieli 500 kulek co spokojnie wystarczy do kilku walk. Oczywiście każdy dostanie mundur, maskę. Farba zmywa się jak woda. |
Musze przyznac, ze zaskakujaca (pozytywnie) cena. Jak zaczynalem zabawe z paintem to kulki (ktore to nawisem mowiac sie zazwyczaj na kartony kupuje, nie na sztuki) kosztowaly ponad 30gr :]
A 500 sztuk to tak akurat na poczatek - co by sie akurat rozkrecic Ja np potrafie spokojnie wywalic ponad 2500 na dzien...
Cytat: | Dzieci od 12 lat mogą brać udział (za zgodą rodziców). |
Szczerze, nie polecam - walka w budynkach ma to do siebie, ze latwo wylapac serie z bliska - a to nie jest cos o czym marzy kazdy 12-to latek
Cytat: | Ogólnie start imprezy byśmy zaczynali w miejscowości Zaborze |
Ktorej?
A ogolnie pomysl super - jak najbardziej popieram! (I oceniam swoje szanse na pojawienie sie na 70% ) |
_________________ ... |
|
|
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 27-11-2006, 09:21
|
|
|
Jak mój przedmówca trafnie zaznaczył walka w budynkach odbywa się na krótkich dystansach co może boleć, ale od czego mamy chrono ( jest to regulacja prędkości wylotowej kulki ) dzieciakom mozna ustawic na polowe wartości i bedzie git.
Plan imprezy:
1 Dzień,
Zbiórka, proponuję Olsztyn k. Częstochowy na rynku u stóp zamku, godzina do uzgodnienia.
Przewidziane atrakcje:
- palenie ogniska
- palenie papierosów
- picie alkoholów zarówno miękkich jak i twardych
- grillowanie
- i inne
2 Dzień
Zwiedzanie jaskini, w zależności od liczby osób chętnych do zjazdu (co wymaga czasu okolo 40 minut na osobe) plan dnia może się rozszerzyć np w godzinach popoludniowych o zwiedzanie okolicy. Ale z góry cały dzień trzeba przeznaczyć na jaskinie. Jeśli będzie nas więcej podzielimy się na grupy, jedna bedzie łoić jaskinie druga np zwiedzać zamki i inne atrakcje Jury. Przed jaskinią tradycyjnie szampan.
Dzień 3:
Start godzina 9
Gra w paintball, drużyny 5cio osobowe grają po 10 minut (zasady i scenariusz do uzgodnienia)
O cenach nie bede pisał, Miszko mnie wyręczył.
Niedaleko od miejsca zakwaterowania znajduje się tor off road w razie wolnego czasu można będzie obejrzeć zmagania offroadowców i crossowców. istnieje możliwość również uczestniczenia w przeprawie za odpowiednią niemałą opłatą.
Pstrągarnia: istnieje możliwość samodzielnego złapania pstrąga bądź karpia (ok.5 zł pstrąg 10 karp w zależności od wagi) i usmażenia na grillu. Sprzedaja również gotowe potrawy z ryb min. węgorz wędzony (pycha).
KIEŁBASA!!!!!!!
Znajomy robi przepyszną kiełbasę z własnego uboju bez żadnej chemii szczeciny, chrzęści i zmielonych kości. Koszt 15zł/kg. Jeśli macie ochotę na spróbowanie tradycyjnej wiejskiej kiełbasy to 3 tygodnie wcześniej zapisy bo będzie na zamówienie. Jest również kaszanka jak ktoś lubi i salceson też podobno dobre ( ja nawet nie dotykam ).
Ogólnie plan imprezy będzie napięty maksymalnie tylko jak to możliwe ze względu na brak czasu.
Każdy uczestnik dostanie mapkę oraz plan imprezy.
...na razie to tyle wkrótce więcej szczegółów pozdrawiam
** Dodano: 27-11-2006, 09:39 **
a o to zdjecia pola bitwy z wczorajszej gry
|
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 27-11-2006, 11:06
|
|
|
Jeszcze nie oddałem głosu ale chce sie zapytac w bedą jakieś zabawy gry związane z naszymi autami? Czy bedzie jakisz mały wyscig na 1/4, ciągniecie aut, zmiana kola na czas. itp itd.
To sie dlamnie tez liczy
Wiem ze warunki mogą tam nie pozwalac na takie zabawy ale warto było by to w planie imprezy uwzględnic
Pozdrawiam |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 27-11-2006, 11:38
|
|
|
ManiekPIM napisał/a: | Jeśli będzie nas więcej podzielimy się na grupy |
Nie polecam Lepiej chodzic wszędzie razem.
magi-marcin napisał/a: | Czy bedzie jakisz mały wyscig na 1/4, ciągniecie aut, zmiana kola na czas. itp itd. |
Jak co zlot, napewno się czas znajdzie na to |
|
|
|
|
Tobi
|
Wysłany: 27-11-2006, 14:43
|
|
|
Plan imprezy bardzo atrakcyjny ale mam też pytanie - czy będzie można przyjechać na krócej, np. załatwić 1 nocleg? Niestety niektórzy pracują niezależnie od świąt kościelnych, państwowych i zdrowego rozsądku |
_________________ Tempra 1.6S gaźnik + LPG
Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż. |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 27-11-2006, 18:34
|
|
|
miszko napisał/a: | Wynajęcie sprzętu bedzie dla nas za free, wynajęcie instruktora będzie opłacone z klubowej składki, kulki na paintball też będą pewnie za free od klubu |
Ja chcę jeszcze benzynę! |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 27-11-2006, 22:41
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | Ja chcę jeszcze benzynę! |
Benzyna to ZŁO!! |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 28-11-2006, 00:02
|
|
|
Olsztyn, to chyba tam byłem trafiłem jadąc przejzdem z qmplem akurat na festiwal AA u stóp zamku; ten zamek co to ma jednś wieżę okrągłą, kawalki mutu i jedną małą kwadratową? fajne miejsce na ognisko wieczór, noclegi tanie, spoko; (a jak się trafi tam na festiwal AA to i ludzie weseli, bo wszyscy pijani po 22ej )
na zabawy 'moto' też myślę, że znajdziemy czas, ale to moż w jakimś innym terenie ofkoz... może jeśłi by jechać gdzieś w teren do jaskiń czy jury, czy zameczków to tam jakiś twardo-piacho teren co to by się ślizgało i nie tylko; musimy przemyśleć właśńie kwestię moto-fun co i gdzie i jak; ale na to akurat do 'domyślenia' mamy czas; |
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-11-2006, 20:59
|
|
|
głos oddałem kto zgadnie na co? Podpowiedź: teraz wynik jest XX do 0 |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 29-11-2006, 01:38
|
|
|
miszko napisał/a: | Jak co zlot, napewno się czas znajdzie na to |
Czas może i tak ale czy bedzie miejsce do tego.
Głos oddany.
Jaki? nie zdradze.
Pozdrawiam |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 29-11-2006, 11:36
|
|
|
W Skorzęcinie mieliśmy do tego przeznaczony 400metrowy odcinek zamniętej drogi.
W Borkach za to zajeliśmy sobie część parkingu asfaltowego, co prawda nie było wyścigów równoległych, ale dużo konkursów sprawnościowych oraz strzelanie z łuku do tarczy oraz na drugi dzień (mnie już wtedy nie było) wyścigi gokartami.
Trzeba się spytać Manka jak z miejscem u nich |
|
|
|
|
Karol
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 10 Lis 2006 Posty: 104 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 29-11-2006, 19:11
|
|
|
Jestem całkowicie za.
I sądzę, ze nic lepszego chyba byśmy nie wymyślili.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
dzejbi
Wiek: 44 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 310 Skąd: Łódź, Warszawa
|
Wysłany: 30-11-2006, 17:31
|
|
|
Ja byłbym również za Borkami ale Jura jak najbardziej pasuje. Mam tylko nadzieje, że do maja jeszcze moja kochana Włoszka się nie rozsypie Sądzę jednak, że będzie to mój ostatni Zlot moją S.W. ale z przyjemnością będę się pojawiał na kolejnych już pewnie innym autkiem |
_________________ ZAMÓW KOSZULKĘ LUB KAMIZELKĘ ODBLASKOWĄ Z LOGO TTT
www.koszulki-klubowe.prv.pl
|
|
|
|
|
Zuzanna82
Wiek: 41 Dołączyła: 10 Paź 2005 Posty: 306 Skąd: Maryport, Cumbria
Województwo: Other
|
Wysłany: 01-12-2006, 11:39
|
|
|
dzejbi napisał/a: | do maja jeszcze moja kochana Włoszka się nie rozsypie |
heh moje tipo sie posypalo i od tygodnia jestem wolna od tipolowskich problemow.
Co do zlotu pomysl dobry zeby sie zajela tym profesjonalna firma, aczkolwiek ja napewno nie przyjade z braku czasu bo w tym roku czeka mnie podwojna obrona, po za tym co po niektorzy mieli by niezly ubaw z mojego nowego auta;) Pozdrawiam |
_________________ Trust The Girl!!
|
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 01-12-2006, 12:25
|