|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dziwna sprawa z moim tipolotem |
Autor |
Wiadomość |
JurnyMario
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-12-2006, 16:21 Dziwna sprawa z moim tipolotem
|
|
|
Mam tipka 1.4 ie . sprawa wyglada tak ze nie dzialaja mi 2 gary 2 i 3 . podejrzewalem swiece wiec je wymienilem ,sprawdzilem kable i dzisiaj sprawdzilem czy jest iskra na tych 2 swiecach i okazuje sie ze jest. silnik zapala i ma okolo 500 obrotow i bez przygazowania gasnie. po wykreceniu swiece sa zakopcone i czarne. nie wiem co jest. moze ktos z was sie z tym spotkal albo wie co moze byc? |
|
|
|
|
Gaszek
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 38 Skąd: Kalisz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-12-2006, 07:58
|
|
|
a nie grzebałes cos z przewodami? bo mi to wygląda jak bys miał zamienione przewody
WN na tych garkach |
_________________ Uwielbiam piękne samochody i szybkie kobiety |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-12-2006, 08:40 Re: Dziwna sprawa z moim tipolotem
|
|
|
JurnyMario napisał/a: | Mam tipka 1.4 ie . sprawa wyglada tak ze nie dzialaja mi 2 gary 2 i 3 . podejrzewalem swiece wiec je wymienilem ,sprawdzilem kable i dzisiaj sprawdzilem czy jest iskra na tych 2 swiecach i okazuje sie ze jest. silnik zapala i ma okolo 500 obrotow i bez przygazowania gasnie. po wykreceniu swiece sa zakopcone i czarne. nie wiem co jest. moze ktos z was sie z tym spotkal albo wie co moze byc? |
A ostatnio nie przegrzałeś go troszkę ? Bo ja miałem podobnie dziwne objawy , kiedy wypaliła mi się uszczelka pod głowicą i to właśnie pomiędzy 2 , a 3 garem . |
|
|
|
|
FRED
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-12-2006, 10:53
|
|
|
Są dwie rzeczy którę są najbardziej prawdopodobne(pomijając pomyłkę z kablami),:
1;-poszła uszczelka głowicy, i nie doszukuj się dla jakiej przyczyny, poprostu padła
2;-głowica poleciała na gniazdach zaworowych i wymaga naprawy(sprawdz kompresje na cylindrach,
Jeszcze jedno, nie żałuj na nową uszczelkę pod kolektor ssący |
_________________ FRED |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|