|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
diagnostyka / euroscan |
Autor |
Wiadomość |
kubiaczek1982
witamy nowego
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 03-07-2009, 23:32 diagnostyka / euroscan
|
|
|
Witam wszystkich i mam nadzieje że pisze w dobrym miejscu.
Ostatnio gdy odpaliłem moje autko, po kilku sekundach usłyszałem stuknięcie, po czym przy gazowaniu powstawał dźwięk co najmniej jak w traktorze. Udało mi się znaleźć dziurę w układzie wydechowym i doszedłem do wniosku że tam jeszcze nie tak dawno tkwiła sonda lambda. Zacząłem czytać o całej aparaturze do której jest dołączona i zaciekawił mnie aspekt podłączenia do komputerka narzędzia diagnostycznego. I zaczęło się. Chciałbym zrobić sobie urządzonko pokazujące na bieżąco parametry jakie gromadzi komputerek. Moje pytanie brzmi czy ktoś już robił takie cudo i mógłby się podzielić schematami, kodami czy nawet opisem interfejsu? Wszelka pomoc mile widziana. Jeśli ktoś ma jakieś schematy i opisy interfejsu a nie umie wykonać urządzenia także służę pomocą.
Przepraszam za długi wywód, ale to dość ciekawa historia jak od warczenia autka można dojść do tworzenia nowych podzespołów (przynajmniej dla niektórych). |
_________________ sk.elblag.pl |
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 04-07-2009, 09:10
|
|
|
elektroda.pl
Długa lektura.Wsady,schematy . |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|