|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z przekaznikami |
Autor |
Wiadomość |
Tomas_Wro
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-08-2007, 18:05 Problem z przekaznikami
|
|
|
czy ktos wie co powoduje ze przekazniki( niby od sondy lambda i pompy paliwa) zanajdujace sie pod maska osloniete takim czarnym plaskikiem nad obudowa monowtrysku po wlaczenu zaplonu zaczynaja piszczec i nie mozna odpalic samochodu ale na popych idzie!!!! |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-08-2007, 18:44
|
|
|
zmieniales je? |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
bozoni
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 15 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-08-2007, 21:41 Re: Problem z przekaznikami
|
|
|
Tomas_Wro napisał/a: | czy ktos wie co powoduje ze przekazniki( niby od sondy lambda i pompy paliwa) zanajdujace sie pod maska osloniete takim czarnym plaskikiem nad obudowa monowtrysku po wlaczenu zaplonu zaczynaja piszczec i nie mozna odpalic samochodu ale na popych idzie!!!! |
Przekaźnik może piszczeć od za niskiego napięcia. Sprawdź i dognij w razie czego konektory w ich gniazdach i otoczeniu. |
|
|
|
|
Tomas_Wro
witamy nowego
|
Wysłany: 24-08-2007, 20:37
|
|
|
przekladalem je i nic to nie dalo!! ciagle piszczy ten ktory jest w prawym gniezdzie!! |
|
|
|
|
Qmaty
Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2007 Posty: 88 Skąd: Osiek
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-08-2007, 20:36
|
|
|
Miałem to samo w uniaku,też piszczał jeden z przekażników. Po wielkich trudach doszedłem do tego że wine ponosi za to masa przykręcona do silnika,w ogóle nie łączyła.Wiem że to nie to auto ale może coś Ci to podpowie...Ja doszedłem do tego tak że sprawdzilem na który styk przekażnik dostaje mase i podpiąłem mu ja tam na "krótko" z aku...i autko zadziałało.Uno na wtrysku ma bardzo podobna instalacje do Tipo i może to to...Pozdrawiam |
|
|
|
|
Tomas_Wro
witamy nowego
|
Wysłany: 11-09-2007, 14:08
|
|
|
Dzieki Qumaty to było to co napisałes!! masa na silniku byla niedrokrecona! a niedokrecili jej mechanicy jak robili mi sprzeglo! pozdrawiam i wielkie dzieki!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|