|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zbędny??!! katalizator |
Autor |
Wiadomość |
lukaswisniewski
Wiek: 41 Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 24 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 22-08-2006, 21:24 zbędny??!! katalizator
|
|
|
witam czy ktoś z was usunoł może stary zapchany katalizator??
głównie chodzi czy odczuwalny jest przyrost mocy? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-08-2006, 22:33
|
|
|
bywało na forum... przyrost jakiś malutki będzesz miał, choć nie tyle 'czystej' mocy co może ciut dynamiki; ale samo wywalenie kata raz że 'nie pasuje' do przepisów a dwa jak będziesz więcej lub źle dłubał przy wydechu na żywioł to podobno możesz wręcz zaszkodzić osiągom, nie mówiąc o samym silniczku i reszcie... jak jush coś to warto w miejsce kata inną puchę wstawić czy nawet jakąś strumienicą co niektórym coś daje innym nie... |
|
|
lukaswisniewski
Wiek: 41 Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 24 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 22-08-2006, 22:59 strumienicą to dopiero taki silniczek rozwale
|
|
|
bez sportowego filterka nie ma co a myslałem zeby w puszke po kacie kawał rury wspawac
nic nie bedzie widać |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-08-2006, 08:09
|
|
|
Lepiej daj strumienice, bo jak rure wspawasz to się na przeglądzie mogą przypier.dolić, chyba że przegląd dla ciebie to formalność |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-08-2006, 10:48
|
|
|
lukaswisniewski napisał/a: | bez sportowego filterka nie ma co a myslałem zeby w puszke po kacie kawał rury wspawac
nic nie bedzie widać |
Dokładnie. Rozetnij starego kata, wspawaj rure i zaspawaj obudowę.
Jak bedziesz puzniej miał troche wolnej gotówki to kupisz strumienice i filtr stożkowy
i bedzie po sprawie
Pozdrawiam |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
TiP016V;)
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 28 Lis 2005 Posty: 178 Skąd: WRC
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 27-08-2006, 22:52
|
|
|
Ja usunalem... na przegladzie nikt Ci sie nie doczepi, jezeli masz auto wyprodukowane przed 1995r. |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-08-2006, 19:32
|
|
|
ja mam usuniety w aucie wyprodukowanym w 2ooo roku i tez sie nikt nie doczepia na przeglądzie katalizatora nie nalezy wycinac całkiem,tylko go poprostu opróżnić,jest to kilka minut roboty i po sprawie,puszka jest,ale w środku pusto,nalezy ją wyciąć razem z kawałkami rury,a potem wspawac |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
bolsx
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 23-11-2007, 19:33
|
|
|
czesc,w mojej temperowce 1,9 tds wywalilem kat. w miejsce wstawilem strumienice za 50 zl i bylem mile zaskoczony bo o wiele lepiej zbiera sie z niskich obrotow 1200-2100 ,zaznaczam ze nie byl zapchany na wysokich obrotach nie zauwazylem roznicy a bym zapomnial zuzyty katalizator skupuja za ok 200zl wiec jeszcze zarobilem na wymianie |
_________________ Tomasz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|