Wymiana świeczek i problem |
Autor |
Wiadomość |
Piaskowy
|
Wysłany: 29-04-2005, 16:59 Wymiana świeczek i problem
|
|
|
Wymieniłem świeczki na nawe i samochód gaśnie tylko na gazie gdy jest zimny pużniej działa bez zażutów.Co zrobić z tym fantem.Przed wymianą wszystko było ok. |
_________________ TEMPERUNIA jAWOR |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-04-2005, 20:42
|
|
|
nie spotkałem się z czymś aż takim, ale gdy świeczki miałem _naprawdę_ stare (nie pytaj :-D ) to po założeniu nówek trzeba było nieco podregulować instalację, by przyzwyczaiła się do 'normalnych' świeczek, citukę inaczej jakby chodziła, na wolnych bardziej się telepało...
może to był przypadek, ale ja sobie poustawiałem... w sumie jak zapalisz i jedziesz na gazie, zanim się nagrzeje, to jest bardziej wrażliwa instalacje na wszelkie niedogrania (jak mieszanka jest jeszcze inna, nim się nagrzeje) i wtedy to wychodzi.... nie powinny śiweczki mieć chyba takiego wpływu, ale kto wie... może tylko śrubeczkami pokręcić ciut i będzie oki. |
|
|
Piaskowy
|
Wysłany: 30-04-2005, 13:35
|
|
|
Gorsza żecz to że niemogę jechać na gazie jak jest zimny . Puźniej sie uspokaja . A musiałem wymienić bo w jednej świecy złamała się końcówka na kturą nachodzi fajka.To dopiero dziwne jak mogła sięzłamać |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-04-2005, 22:02
|
|
|
Piaskowy, a czy napewno kupiles swiece o takim samym odstepie miedzy elektrodami jak poprzednie?
jesli masz gaznik to najlepiej chodza takie o wartosci 0,7 |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Piaskowy
|
Wysłany: 01-05-2005, 07:04
|
|
|
Mój silnik to monowtrysk. Patrząc na oko to żeczywiście jest inna przerwa na świecach. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-05-2005, 13:11
|
|
|
Ta przerwa jest w gruncie rzeczy bardzo wazna.
Mimo wydawaloby sie minimalnej roznicy silnik bedzie glupial.
Sprawdz sobie tutaj jakie powinny byc do Twojego auta http://www.ngkntk.pl/ |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 01-05-2005, 18:31
|
|
|
Piaskowy napisał/a: | Wymieniłem świeczki na nawe i samochód gaśnie tylko na gazie gdy jest zimny pużniej działa bez zażutów.Co zrobić z tym fantem.Przed wymianą wszystko było ok. |
Jak przed wymianą świec wszystko było dobrze to albo wsadziłeś złe świece, albo trzeba wyregulować instalację.
Napisz, jaki masz silnik i jakie świece założyłeś, będzie wiadomo coś więcej. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Piaskowy
|
Wysłany: 02-05-2005, 13:56
|
|
|
Mój silnik to . 94 rok 1600 pojemność monowtrysk czy jakoś tam a świeczki to.
NGK BPR 7 E |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 02-05-2005, 18:58
|
|
|
Piaskowy napisał/a: | Mój silnik to . 94 rok 1600 pojemność monowtrysk czy jakoś tam a świeczki to.
NGK BPR 7 E |
A dokladnie: BPR 7 ES
Swiece są odpowiednie, sam takich używam i żadnych problemów z pracą silnika na LPG nie mam. Na twoim miejscu pojechałbym do gazowników na regulację instalki. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Piaskowy
|
Wysłany: 02-05-2005, 19:35
|
|
|
romano napisał/a: | A dokladnie: BPR 7 ES | Takie miałem . A mam bez literki S |
|
|
|
|
srutra
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 04-05-2005, 18:33
|
|
|
Ja bym sprawdził funkcjonowanie silnika na innych świecach bo to moim zdaniem nie ich wina - wymiana mogła się zbiec z innym defektem, świece nie powinny mieć takiego wpływu.
A tak poza tym to nie polecam świec NGK, chyba że kupiłeś orginalne. Większość na naszym rynku to podróbki o czym świadczy ich cena. |
|
|
|
|
Piaskowy
|
Wysłany: 04-05-2005, 19:20
|
|
|
DZIĘKI WSZYSTKIM ZA POMOC !
Dzisiaj doszłem do ładu z silnikiem.
Ustawiłem przerwę na nowych świecach taką jak na starych.
Stare miały większą , ale jaką niewiem bo nie posiadam szczelinomierza.
Poradziłem sobie dopasowójąc blaszki.
Teraz silnik chodzi jak przedtem czyli jak zegareczek.
Aż niechce się wierzyć takie nic a ile znaczy :-P |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|