|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
ZGINEŁA ISKRA |
Autor |
Wiadomość |
HIREK
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-07-2007, 20:24 ZGINEŁA ISKRA
|
|
|
Panowie pomocy mój tipolot odmówił posłuszeństwa a mianowicie nawalił mi rozrusznik ,oczywiście naprawiłem , odpaliłem autko chdziło jakieś pięc minut i zdechlo i jest poważna usterka bo niema wogóle iskry i newiem dlaczego.Proszę opomoc |
|
|
|
|
ROMI72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Lis 2006 Posty: 204 Skąd: Gryfice
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 01-07-2007, 20:45
|
|
|
A możesz nam pomóc i napisać jaki masz samochód gaźnik czy monowtrysk .
Jeśli gaźniczek to sprawdz cewkę aparat zapłonowy |
_________________ Fiat TIPO 1.4 /GAZ/Castrol gtx3 - sprzedany
Renault 19 1.4 Castrol GTX3 - sprzedany
Fiat Marea Weekend 1,6 16V |
|
|
|
|
HIREK
|
Wysłany: 01-07-2007, 20:56 Re: ZGINEŁA ISKRA
|
|
|
HIREK napisał/a: | Panowie pomocy mój tipolot odmówił posłuszeństwa a mianowicie nawalił mi rozrusznik ,oczywiście naprawiłem , odpaliłem autko chdziło jakieś pięc minut i zdechlo i jest poważna usterka bo niema wogóle iskry i newiem dlaczego.Proszę opomoc |
TIPO 1,4 ie DGT jednopunktowy wtrysk |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 02-07-2007, 06:22
|
|
|
sprawdź kopułkę, palec rozdzielacza, cpw i cewkę. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-07-2007, 18:53
|
|
|
jak ogólnie z elektryką w aucie? jak próbujesz odpalić, nie przygasa wszystko zbytnio? nie masz może akumulatora już tak dead, że iskra 'za słaba'? świece, przewody, cewka, kopułka/rozdzielacz, >>czujnik poł. wału<< ... |
|
|
HIREK
|
Wysłany: 11-07-2007, 18:59
|
|
|
Panowie nic z tych rzecz elektryk chciał mnie skasowac na moduł i komputer ,A wszystko to się stało po tych ulewach. i oczywiście doszła do tego cewka i spalony rozrusznik .A tajemnica była w masie .która znajduje się pod cewką zapłonową i akumulatorem , A otkrył to koleszka ja pojecałiśmy po tygodniu odebrac samochod a o dalej nie odpalał.Komputer i moduł niemiał poprostu masyi wystarczyło przeczyścic styki.iwszystko OK! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|