|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Interfejs Fiat Tempra 2.0? |
Autor |
Wiadomość |
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 07-05-2010, 11:41 Interfejs Fiat Tempra 2.0?
|
|
|
Witam. Kolega Robert mówił mi na zlocie jaki kupić, ale moja pijacka głowa nie zapamiętała...
Jakiś link do allegro mile widziany
Chcę sam diagnozować usterki, kasować błędy, bo nie opłaca się jeździć za każdym razem i płacić 100 zł
Auto jest z 1991 roku jeśli to ma coś do rzeczy.
** Dodano: 07-05-2010, 12:46 **
Przy okazji możecie mi napisać, co, gdzie, jak i z czym się je, bo nigdy czegoś takiego nie robiłem.
Jaki do tego program? Czy będzie w zestawie z kablem? |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 07-05-2010, 12:38
|
|
|
Guzik, błędy nie wyskakują same z siebie. Zamiast je kasować wyczytaj co to za błędy i postaraj się, żeby już nie wracały. Może to być jakiś czujnik który nie działa prawidłowo, albo uszkodzony kabel albo coś.
Jeśli ci chodzi o taki ,,kabelek'' + program, to szukaj tu: http://moto.allegro.pl/li...p=2&string=fiat
Niestety nie wiem który to będzie dokładnie. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Guzik
|
Wysłany: 07-05-2010, 13:10
|
|
|
Euroscan Dokładnie to
Dzięki, już pamiętam.
Jelcyn napisał/a: | Guzik, błędy nie wyskakują same z siebie. |
Naprawdę?
Mam problem z czujnikami, składem mieszanki itp. itd. nie wiem co jej dolega, od początku nie współpracuje ze mną na benzynie i chciałbym to naprawić.
Jeśli mam wydać 100 zł na komputer w ASO, to wolę kupić za 160 i sam sobie robić wszystko Jeśli podepnę go, to dowiem się co jest uszkodzone i wtedy wymienię/naprawię.
Póki co, zajmę się bakiem,wskaźnikiem na desce(kłamie) i pompą paliwa(opisywany problem na forum, to sparciały wężyk i gubi ciśnienie).
W sumie temat do zamknięcia.
Dzięki |
|
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Guzik
|
Wysłany: 07-05-2010, 15:21
|
|
|
Raku, rozwiń wypowiedź?
Więc czego mi potrzeba żeby sobie posprawdzać błędy, pokasować, sprawdzić działanie czujników? |
|
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-05-2010, 20:24
|
|
|
Euroscan jest dostępny i wg. listy obsługiwanych sterowników TUTAJ da sie zczytac błędy.Można sobie wykonac taki interface samemu.Nie jest to nic innego jak zwykły interface jak do gazu czy innych pojazdow rozbudowany o klucz sprzętowy.Niestety potrzebuje 2 X port com.Co w przypadku laptopów jest mało spotykane.Nie działa na przejściówkach z usb na com i tylko na wybranych PCMCI pracujacych w czystym DOS-ie 16-bit.Interface-y wystepuja w dwóch odmianach.Z kluczem sprzetowym zrobionym na mikrokontrolerze PIC lub AT90S2313 (niedostepny ale mozna zamiecic na attiny2313 z drobna zmiana w jego ustawieniach) Opis różnic TUTAJ .Na forum Elektroda.pl jest bardzo obszernie opisane.Z odrobina checi mozna sobie wykonac samemu lub zakupic np. TUTAJ |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|