|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
2.0 16v |
Autor |
Wiadomość |
padul
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 25-11-2005, 23:04 2.0 16v
|
|
|
Niedawno po dluzszej przerwie wziąłem sie za mojego tipolota,nie remontowalem go bo nie mialem czasu i kasy a zwlaszcza przez to drugie,znalazlem walki z glowicą za 500zl w stanie idealnym,bo u mnie byly w glowicy pozrywane gwinty na stopkach mocujących wałki i slady zacierana sie przez nieszczelnosci przewodów olejowych smarujących walki,zadowolony ze furka niedlugo bedzie smigac zdjąłem głowice a tu kolejna niespodzianka.Nacisnąlem jeden tlok a ten opadł ze 2 mm,juz wiedziałem co sie mogło stac,fakt ze walki byly mocno powycierane ale cala przyczyna w stukaniu silnika powstala przez obrucenie sie dwoch panewek na korbowodach 2 i 4 cylindra.I mam kolejny wydadek.Niespodziewałem sie tego bo Cisnienie na wskazniku wogule nie zmalało,regenerowac wału raczej nie bede bo mocno jest wytarty,juz znalazlem dól silnika za 500zl niby po kapitalce jeszcze sie zastanawiam czy go kupic,moze ktos z kolegow z forum cos mi poleci?a i jeszcze jedno,pierwszy raz składam taki silnik zobaczymy co z tego wyjdzie wczesniej robilo sie jakies poldki
Pozdrawiam Wszystkich! |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-11-2005, 04:09
|
|
|
staaaaaaaaary co za rzezba - no ale powodzenia szczere
ja bym sie najpierw tak jak ja najebal i w tym momencie przemyslal sprawe wtedy sue podejmuje najzajebistsze decuzje |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Kairan
|
Wysłany: 26-11-2005, 06:23
|
|
|
jakby co ja mialem remoncik od podstaw takiego silniczka ,tez przekrecone panewki na wale, normalnie silniczek byl rozlozony na czesci a teraz smiga tylko drobne awarie mam z ssaniem , termostatem i zawieszeniem ale to normalne |
_________________ Tipo 2.0 16v w moim wydaniu |
|
|
|
|
padul
|
Wysłany: 26-11-2005, 13:44
|
|
|
Kairan napisał/a: | jakby co ja mialem remoncik od podstaw takiego silniczka ,tez przekrecone panewki na wale, normalnie silniczek byl rozlozony na czesci a teraz smiga tylko drobne awarie mam z ssaniem , termostatem i zawieszeniem ale to normalne |
a ile wyniosl Cie ten remont?bo ja mam cały dol za 500zl niby idealny.
[ Dodano: 26-11-2005, 12:56 ]
Pele_Tipo napisał/a: | staaaaaaaaary co za rzezba - no ale powodzenia szczere |
nie wiem czy jest az tak żle,wszystko poza silnikiem w moim tipolocie jest ok,zreszta za 3000zl na polskich blachach,karta pojazdu i tak sie opłacało go zakupic.95r. 3drzwiowy elektryka,na alu.no i najwazniejsze ze jest czarny |
|
|
|
|
muflonek
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 84 Skąd: Ciechanów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-11-2005, 14:56
|
|
|
za tulejowanie zaplacisz minimum 600zl, + komplet panewek , szlif lub wymiana walu, pierscienie itp itd, ja za 500zl kupilbym dol po remoncie |
|
|
|
|
Kairan
|
Wysłany: 26-11-2005, 16:11
|
|
|
a wiec tak:
- wal korbowy nominalny 300zl
- panewki glowne i korbowodowe 60zl
- szlif dwoch korbowodow 20zl
- simeringi na walki itp okolo 8 -9 sztuk 90zl
- pierscienie 130zl
- plytki regulacyjne do zaworow 20zl
- szlif glowicy i zaworow 130zl
- panewki na walki balansowe i ich szlif 120zl
- uszczelniacze zaworow 25zl
- paski i rolka okolo 250zl
- uszczelki ok 200zl
i moze cos pominelem ale to malo wazne |
_________________ Tipo 2.0 16v w moim wydaniu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|