|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
CHINA-PHONE |
Autor |
Wiadomość |
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-11-2010, 15:56 CHINA-PHONE
|
|
|
witam od pewnego czasu chodzi mi po głowie coś takiego:
ALLEGRO>>TELEFONY>>CHINA-PHONE
ktoś miał? urzywał? warto? prosze o opinie tylko kogoś kto miał takie coś. Ja wiem że to chińskie że gó*no i że zbyt tanie żeby działało dobrze. ale to są opinie które znam z neta wszelkie opinie pochwalne to głównie wstawiane sa przez userów z allegro którzy sami to sprzedają.
i argument że jak z chin to śmieć to mnie nie przekonuje, mam wiele chińskich podróbek za które dałem 3-4x mniej niż za oryginały i działają do dziś np podrabiany zasilacz do laptopa z naklejką SIEMENS i z napisem pod spodem "made in china"
w każdym razie telefon jest ładny i dość ciekawy, a cena 10x mniejsza niż za oryginalnego apple w necie znalazłem niewiele opini rzeczowych które nie są stronnicze. |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-11-2010, 16:01
|
|
|
60 zł za wysyłkę to śmiech na sali, napisze do kolesia skąd to wysyła... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 27-11-2010, 16:02
|
|
|
Bdm, z chin... jak wszystkie przeczytaj pod spodem coś tam pisze o VAT za sprowadzane towary w UC
** Dodano: 27-11-2010, 16:04 **
" Każdy klient który skorzysta z naszej oferty dostaje numer przesyłki, gdzie możemy śledzić naszą paczke. Czas dostawy od 7-16 dni roboczych.
W niektórych przypadkach możliwa opłata CELNA. (Przypadki te zdarzają się BARDZO sporadycznie).
Wysyłka prosto od producenta z Chin. Koszt za przesyłke 59,99zł-za kolejne sztuki również koszt 59,99zł." |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 27-11-2010, 16:05
|
|
|
Świstak napisał/a: | podrabiany zasilacz do laptopa z naklejką SIEMENS i z napisem pod spodem "made in china" |
znane są przypadki samozapłonu/ wybuchów takich chińskich podróbek. Między innymi ostatni przypadek z Polski.
http://www.londynek.net/w...?jdnews_id=9068
Widziałem zdjęcia w teleekspresie tej babki i w życiu bym nie pomyślał, że telefon może wyrządzić takie szkody - prawie jej oderwało połowę czachy
I ja osobiście uważam że wszelkie trujące zabawki z chin czy cokolwiek innego zagrażającego życiu należy sobie odpuścić. |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 27-11-2010, 16:17
|
|
|
Luczu, czyli generalnie 90% rzeczy począwszy od ciuchów, zabawek po części samochodowe komputerowe i inne, teraz wszystko mamy z chin... taka jest prawda, nie twierdze że to jest lepsze czy gorsze ale moim zdaniem to jest marketing, bo świat zalewają chiny, tanimi gratami przez co cierpi przemysł europejski więc trzeba powiedzieć że to jest złe żeby tego nie kupowali... to tak jak z autami przecież fiat to gówno i psuje się na każdym skrzyżowaniu... co skrzyżowanie to jakiś fiat zepsuty stoi... nie zauważyłeś? tylko niemieckie sie nie psują... a przejedź się po warsztatach i znajdź Alfę Lancię albo Fiata... a wiesz dlaczego kierowcy fiatów nie pozdrawiają się na drodze? bo widzieli sie u mechanika... wczoraj przy e7 jak wracałem z wawy do radomia widziałem popsutego Passata b4, Opla Corsę i VW Caddy... i tak jest zawsze że jakiś Niemiec stoi przy trasie z machą w górze a właściciel rozkłada ręce i dzwoni po pomoc... ale to włoskie się psują tak samo jest z chińszczyzną...
a propos samozapłonu. ostatnio wracałem z pracy po jerozolimskich w wwa i dojeżdżam do Lidla a tam spalony Punciak... zjarany przód cały wystrzeliły lampy stopiły się zderzaki itd policja straż... to znaczy że mam już włoskich rzeczy nie kupować? mówiłem że takie opinie mnie nie przekonują |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 27-11-2010, 16:37
|
|
|
ja powiem tak, za cenę 60 złotych, czyli tyle co za dobry kalkulator nie spodziewałbym się jakości i funkcjonalności normalnego telefonu z klasy do której próbuje aspirować to ,,cudo. A to, że zdarzają się produkty ,,made in china'' dobrej jakości i od znanych producentów to wynik jedynie produkcji w chinach. Projekt i kontrola jakości pochodzi z innych krajów. Osobiście bym tego ,,china-phona'' omijał dalekim łukiem. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
meter30
Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 27-11-2010, 16:44
|
|
|
Dorzucę swoje 3 grosze. Na jakości się nie znam, ale jak ktoś pisze że towar bezpośrednio od producenta z Chin czy Tajlandii czy skądś tam to... Miałem do czynienia z dwoma przypadkami takich zakupów - kolega kupił telefon z Chin, czas realizacji 3 tygodnie - czekał 3 miesiące. Moja dziewczyna zamówiła jakieś tam bluzy z Tajlandii, miała być realizacja 2 tygodnie, a do dziś nie dostała przesyłki (półtora miesiąca). Zauważ że gościu ma dopiero 7 punktów z komentarzy, ciekawe kiedy zaczną się sypać pierwsze negatywy |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
|
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 27-11-2010, 17:44
|
|
|
Za tą kasę kup sobie lepiej używanego smartphona od htc. Nawet bardzo stare modele dadzą Ci wiecej radochy;)
Moja była miała coś takiego...działało to, trochę się zacinało i miało kosmiczną czterdziestoczęściową ładowarkę...;P |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
Damian...
Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 88 Skąd: Świdnik/Lublin
|
Wysłany: 27-11-2010, 17:48
|
|
|
ktoś tu kręci
Cytat: | FOTOGRAFIA:
- Aparat fotograficzny o rozdzielczości 2 mpx (640 x 480)
- Czterokrotny zoom
- Format zdjęć (jpeg, jpg, gif)
| rozdzielczość 2mpx to ok 1600x1200;) chyba, że w interpolacji, a jpg i jpeg to ten sam format
jak wyżej również nie polecam żadnej chińskiej podróbki, chociaż zdarzają się kruczki w telefonach bardziej markowych tyle, że te markowe mają swoje serwisy w Polsce, a weź wyślij sobie skopany telefon do chin
** Dodano: 27-11-2010, 17:52 **
jak stefan napisał, lepiej kupić HTC (sam mam Diamond Touch) |
_________________ pozdrawiam.
był: Fiat Tipo 1.6 i.e. 78KM
jest: Honda Concerto 1.6i 122KM
wyznawca JTP - J**ać Transport Publiczny |
|
|
|
|
Danio
Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-11-2010, 23:06
|
|
|
EOWAR IDZIE Z CHIN nie kupujcie tgo moj brat kupil i po miesiacu lezy w szafie cos juz padlo |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 28-11-2010, 00:06
|
|
|
a ja powiem tak :
w kometach dostał pozytywa za taka samą aukcje czyli telefon dotarł i był "zgodny" z opisem
kolejna sprawa jest taka, że bardzo mnie ten tel ciekawi ze względu na cene , nawet jeśli to 120 zł pójdzie w błoto to chętnie się przekonam jak wygląda chińska podróba iphona , odnośnie możliwości technicznych typu, aparat 2mb itd to mnie nie interesuje. interesuję mnie jak działa taki dotykowy ekran za 60zł ( mam lg ku 990 kupiony jak tylko wyszedł za 1000zł ) i szału nie ma więc ciekawe co chinole wymyślili rok później . nawet jeśli tylko da sie z niego dzwonić i pisać sms to i tak dobra rzecz za taka kasę . ciekawe jak trzyma bateria i z jakiego materiału to zrobione. na gwarancje nie ma co liczyć bo kto odeśle telefon do chin ? 120zł to nie dużo za telefon, z którego da sie dzwonić i który wygląda jak iphona ... ogólnie jestem bardzo dużym przeciwnikiem pobróbek i taniego chłamu z chin ale ten fon mnie akurat interesuje tylko ze wzgledu na ciekawość jak wygląda i działa taka podróba za "grosze" |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 28-11-2010, 00:24
|
|
|
taki ekran dotykowy za 60 raczej nie działa a te nawet 120zł to wolalbym zainwestować w używany telefon. Za te pieniądze już jest możliwość wybierania w jedno-dwuletnich smartphonach firmowanych znanymi firmami z dobrymi opiniami i często z gwarancją. Jak chodzi o werdykt ,,działa cy nie'' to lepiej poczekaj jakiś miesiąc aż paru frajerów się nabierze i napisze w necie co trzeba. Dlatego moja rada, nie bądź frajerem i nie kupuj, bo będziesz się tylko wkurzał, że zmarnowałeś pieniądze. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-11-2010, 00:50
|
|
|
Też mam Diamonda;P
Bardzo dobry telefon za cenę za która mozna go kupić.
Wcześniej miałem Wizarda który chodzi teraz za 100-200zł i też sobie chwaliłem;) |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
Detectivus
Wiek: 39 Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 98 Skąd: Warszawa - Mokotów
|
Wysłany: 28-11-2010, 03:41
|
|
|
a myśmy z kumplem zamówili takie cudo tylko na innej aukcji za 69zł.
25.10 paczka nadana doszła 18tego listopada...
Powiem Wam tak: jak za 120zł razem z przesyłką to bardzo fajny telefon i morze takie małe biuro, nic więcej.
A nic więcej dlatego że sie nie nadaje
Wizualnie podobny bliźniaczo do iP4 i tu koniec.
Ale działa na 2xPlay i jest gitowy Phon służbowy
Jako tel do biura to jest git.
Aha i super chiński standard - dwie baterie.
Pozdrawiam! |
_________________ Było:
Fiat 125p 2.0 Pb - wersja Milicyjna
Fiat Uno 1.1 Fire
Skoda Favorit 1.3
Ford Probe 2.2 GT Turbo
Citroen C15D 1.8
BMW 3 E30 1.6
Jest
Fiat Tipo 1.9 TD 1993 - NA SPRZEDAŻ
Citroen ZX 1.8 Avantage - moje kochane KOMBI |
|
|
|
|
pisario
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-11-2010, 10:34
|
|
|
Powiem tak.. Dostalem cos takiego, tzn wybralem sobie taki prezent. Na przesylke de fakto czekalem miesiac, ale... powiem tak. Za te pieniadze to ciekawa sprawa. Opcje? sa... kalnedarz... budzik... jakas gra... i w sumie... tyle. Wgrac cokolwiek... ciezko.. gry rzadko ktora chodzi. Multimedia? filmy tak... ale! trzeba odpowiednio sformatowac. Z mojego doswiadczenia. Wyswietlacz po miesiacu pracy przestal byc czuly na dotyk, ale tak czy inaczej uwazam ze to ciekawa zabawka |
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
kamilsitek1983
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Mar 2006 Posty: 757 Skąd: sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-12-2010, 13:48
|
|
|
ŚWISTAK zamawiałes ten telefon?? |
_________________ aktualnie 406 kombi 2.0 16v+lpg |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|