Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
CHINA-PHONE
Autor Wiadomość
Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 27-11-2010, 15:56   CHINA-PHONE

witam od pewnego czasu chodzi mi po głowie coś takiego:

ALLEGRO>>TELEFONY>>CHINA-PHONE

ktoś miał? urzywał? warto? prosze o opinie tylko kogoś kto miał takie coś. Ja wiem że to chińskie że gó*no i że zbyt tanie żeby działało dobrze. ale to są opinie które znam z neta wszelkie opinie pochwalne to głównie wstawiane sa przez userów z allegro którzy sami to sprzedają.

i argument że jak z chin to śmieć to mnie nie przekonuje, mam wiele chińskich podróbek za które dałem 3-4x mniej niż za oryginały i działają do dziś ;) np podrabiany zasilacz do laptopa z naklejką SIEMENS i z napisem pod spodem "made in china"

w każdym razie telefon jest ładny i dość ciekawy, a cena 10x mniejsza niż za oryginalnego apple ;) w necie znalazłem niewiele opini rzeczowych które nie są stronnicze.
     assistance   Moneta

Bdm 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 27-11-2010, 16:01   

60 zł za wysyłkę to śmiech na sali, napisze do kolesia skąd to wysyła...

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
     Moneta

Świstak 

Wysłany: 27-11-2010, 16:02   

Bdm, z chin... jak wszystkie przeczytaj pod spodem ;) coś tam pisze o VAT za sprowadzane towary w UC

** Dodano: 27-11-2010, 16:04 **
" Każdy klient który skorzysta z naszej oferty dostaje numer przesyłki, gdzie możemy śledzić naszą paczke. Czas dostawy od 7-16 dni roboczych.
W niektórych przypadkach możliwa opłata CELNA. (Przypadki te zdarzają się BARDZO sporadycznie).
Wysyłka prosto od producenta z Chin. Koszt za przesyłke 59,99zł-za kolejne sztuki również koszt 59,99zł."
     assistance   Moneta

Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 27-11-2010, 16:05   

Świstak napisał/a:
podrabiany zasilacz do laptopa z naklejką SIEMENS i z napisem pod spodem "made in china"

znane są przypadki samozapłonu/ wybuchów takich chińskich podróbek. Między innymi ostatni przypadek z Polski.

http://www.londynek.net/w...?jdnews_id=9068

Widziałem zdjęcia w teleekspresie tej babki i w życiu bym nie pomyślał, że telefon może wyrządzić takie szkody - prawie jej oderwało połowę czachy

I ja osobiście uważam że wszelkie trujące zabawki z chin czy cokolwiek innego zagrażającego życiu należy sobie odpuścić.
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

Świstak 

Wysłany: 27-11-2010, 16:17   

Luczu, czyli generalnie 90% rzeczy począwszy od ciuchów, zabawek po części samochodowe komputerowe i inne, teraz wszystko mamy z chin... taka jest prawda, nie twierdze że to jest lepsze czy gorsze ale moim zdaniem to jest marketing, bo świat zalewają chiny, tanimi gratami przez co cierpi przemysł europejski więc trzeba powiedzieć że to jest złe żeby tego nie kupowali... to tak jak z autami przecież fiat to gówno i psuje się na każdym skrzyżowaniu... co skrzyżowanie to jakiś fiat zepsuty stoi... nie zauważyłeś? tylko niemieckie sie nie psują... :) a przejedź się po warsztatach i znajdź Alfę Lancię albo Fiata... a wiesz dlaczego kierowcy fiatów nie pozdrawiają się na drodze? bo widzieli sie u mechanika... wczoraj przy e7 jak wracałem z wawy do radomia widziałem popsutego Passata b4, Opla Corsę i VW Caddy... i tak jest zawsze że jakiś Niemiec stoi przy trasie z machą w górze a właściciel rozkłada ręce i dzwoni po pomoc... ale to włoskie się psują ;) tak samo jest z chińszczyzną...

a propos samozapłonu. ostatnio wracałem z pracy po jerozolimskich w wwa i dojeżdżam do Lidla a tam spalony Punciak... zjarany przód cały wystrzeliły lampy stopiły się zderzaki itd policja straż... to znaczy że mam już włoskich rzeczy nie kupować? :) mówiłem że takie opinie mnie nie przekonują ;)
     assistance   Moneta

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 27-11-2010, 16:37   

ja powiem tak, za cenę 60 złotych, czyli tyle co za dobry kalkulator nie spodziewałbym się jakości i funkcjonalności normalnego telefonu z klasy do której próbuje aspirować to ,,cudo. A to, że zdarzają się produkty ,,made in china'' dobrej jakości i od znanych producentów to wynik jedynie produkcji w chinach. Projekt i kontrola jakości pochodzi z innych krajów. Osobiście bym tego ,,china-phona'' omijał dalekim łukiem.

meter30 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 27-11-2010, 16:44   

Dorzucę swoje 3 grosze. Na jakości się nie znam, ale jak ktoś pisze że towar bezpośrednio od producenta z Chin czy Tajlandii czy skądś tam to... Miałem do czynienia z dwoma przypadkami takich zakupów - kolega kupił telefon z Chin, czas realizacji 3 tygodnie - czekał 3 miesiące. Moja dziewczyna zamówiła jakieś tam bluzy z Tajlandii, miała być realizacja 2 tygodnie, a do dziś nie dostała przesyłki (półtora miesiąca). Zauważ że gościu ma dopiero 7 punktów z komentarzy, ciekawe kiedy zaczną się sypać pierwsze negatywy
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
     assistance

stefan 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 27-11-2010, 17:44   

Za tą kasę kup sobie lepiej używanego smartphona od htc. Nawet bardzo stare modele dadzą Ci wiecej radochy;)

Moja była miała coś takiego...działało to, trochę się zacinało i miało kosmiczną czterdziestoczęściową ładowarkę...;P

Damian... 

Wysłany: 27-11-2010, 17:48   

ktoś tu kręci :)
Cytat:
FOTOGRAFIA:
- Aparat fotograficzny o rozdzielczości 2 mpx (640 x 480)
- Czterokrotny zoom
- Format zdjęć (jpeg, jpg, gif)
rozdzielczość 2mpx to ok 1600x1200;) chyba, że w interpolacji, a jpg i jpeg to ten sam format :)

jak wyżej :) również nie polecam żadnej chińskiej podróbki, chociaż zdarzają się kruczki w telefonach bardziej markowych :) tyle, że te markowe mają swoje serwisy w Polsce, a weź wyślij sobie skopany telefon do chin :D

** Dodano: 27-11-2010, 17:52 **
jak stefan napisał, lepiej kupić HTC (sam mam Diamond Touch) :)

był: Fiat Tipo 1.6 i.e. 78KM
jest: Honda Concerto 1.6i 122KM

wyznawca JTP - J**ać Transport Publiczny :badgrin:

Danio 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 27-11-2010, 23:06   

EOWAR IDZIE Z CHIN nie kupujcie tgo moj brat kupil i po miesiacu lezy w szafie cos juz padlo :red_kartka:
     assistance   Moneta

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 28-11-2010, 00:06   

a ja powiem tak :
w kometach dostał pozytywa za taka samą aukcje czyli telefon dotarł i był "zgodny" z opisem
kolejna sprawa jest taka, że bardzo mnie ten tel ciekawi ze względu na cene , nawet jeśli to 120 zł pójdzie w błoto to chętnie się przekonam jak wygląda chińska podróba iphona , odnośnie możliwości technicznych typu, aparat 2mb itd to mnie nie interesuje. interesuję mnie jak działa taki dotykowy ekran za 60zł :P ( mam lg ku 990 kupiony jak tylko wyszedł za 1000zł ) i szału nie ma więc ciekawe co chinole wymyślili rok później . nawet jeśli tylko da sie z niego dzwonić i pisać sms to i tak dobra rzecz za taka kasę . ciekawe jak trzyma bateria i z jakiego materiału to zrobione. na gwarancje nie ma co liczyć bo kto odeśle telefon do chin ? :P 120zł to nie dużo za telefon, z którego da sie dzwonić i który wygląda jak iphona ... ogólnie jestem bardzo dużym przeciwnikiem pobróbek i taniego chłamu z chin ale ten fon mnie akurat interesuje tylko ze wzgledu na ciekawość jak wygląda i działa taka podróba za "grosze"

Jelcyn 

Wysłany: 28-11-2010, 00:24   

taki ekran dotykowy za 60 raczej nie działa a te nawet 120zł to wolalbym zainwestować w używany telefon. Za te pieniądze już jest możliwość wybierania w jedno-dwuletnich smartphonach firmowanych znanymi firmami z dobrymi opiniami i często z gwarancją. Jak chodzi o werdykt ,,działa cy nie'' to lepiej poczekaj jakiś miesiąc aż paru frajerów się nabierze i napisze w necie co trzeba. Dlatego moja rada, nie bądź frajerem i nie kupuj, bo będziesz się tylko wkurzał, że zmarnowałeś pieniądze.

stefan 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 28-11-2010, 00:50   

Też mam Diamonda;P

Bardzo dobry telefon za cenę za która mozna go kupić.
Wcześniej miałem Wizarda który chodzi teraz za 100-200zł i też sobie chwaliłem;)

Detectivus 

Wysłany: 28-11-2010, 03:41   

a myśmy z kumplem zamówili takie cudo tylko na innej aukcji za 69zł.
25.10 paczka nadana doszła 18tego listopada...
Powiem Wam tak: jak za 120zł razem z przesyłką to bardzo fajny telefon i morze takie małe biuro, nic więcej.
A nic więcej dlatego że sie nie nadaje :D
Wizualnie podobny bliźniaczo do iP4 i tu koniec.
Ale działa na 2xPlay i jest gitowy Phon służbowy :D
Jako tel do biura to jest git.
Aha i super chiński standard - dwie baterie.

Pozdrawiam!
Skoda Favorit 1.3
Ford Probe 2.2 GT Turbo
Citroen C15D 1.8
BMW 3 E30 1.6
Jest
Fiat Tipo 1.9 TD 1993 - NA SPRZEDAŻ
Citroen ZX 1.8 Avantage - moje kochane KOMBI
     assistance

pisario 

Wysłany: 29-11-2010, 10:34   

Powiem tak.. Dostalem cos takiego, tzn wybralem sobie taki prezent. Na przesylke de fakto czekalem miesiac, ale... powiem tak. Za te pieniadze to ciekawa sprawa. Opcje? sa... kalnedarz... budzik... jakas gra... i w sumie... tyle. Wgrac cokolwiek... ciezko.. gry rzadko ktora chodzi. Multimedia? filmy tak... ale! trzeba odpowiednio sformatowac. Z mojego doswiadczenia. Wyswietlacz po miesiacu pracy przestal byc czuly na dotyk, ale tak czy inaczej uwazam ze to ciekawa zabawka

kamilsitek1983 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 20-12-2010, 13:48   

ŚWISTAK zamawiałes ten telefon??

Odpowiedz do tematu