|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pszczyna ! |
Autor |
Wiadomość |
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-03-2012, 12:10 Pszczyna !
|
|
|
Witam !
Szkoda, że dopiero dzisiaj zobaczyłem na internecie jak ładna jest Pszczyna Bo chętnie bym sie tam wybrał, ale to może jutro (ktoś chętny?).
Mam pytanie co po kolei najlepiej zwiedzać ?
Pierwsze co wydaje mi się zamek bo jest otwarty w przedziale czasowym.
Planuje jechać rano.
Potem co jest najbliżej tak by jakoś po kolei to ogarnąć i gdzie zaparkować ?
Planuję zwiedzić: Zamek, żubry, Skansen (nie wiem gdzie on), park, miasto. Chyba, że jest coś jeszcze fajnego ? |
|
|
|
|
Raul
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 100 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 24-03-2012, 12:30
|
|
|
No oprócz tego co wymieniłeś to nic chyba więcej nie ma ciekawego zaparkujesz zaraz przy Pałacu,masz tam parkingi park jest bardzo fajny masz tam"mostek miłości"nie zapomnij pocałować jakiejś fajnej dziewczyny na nim(albo chłopaka jak wolisz ) Trza było na ten pomysł wpaść wcześniej to pojechalibyśmy razem,ja też mieszkałem w Katowicach do grudnia. |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 24-03-2012, 19:58
|
|
|
no szkoda, ale wiesz teraz się pogoda zaczyna robić, stąd szukałem gdzie można pojechać w miarę nie daleko no i Pszczyna wypada najlepiej.
Podobno w Będzinie jakiś zameczek jest, ale nic ciekawego, bardziej na chwile pozwiedzać sie wydaje. |
|
|
|
|
Raul
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 100 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 24-03-2012, 22:09
|
|
|
To zależy co lubisz oglądać,Pszczynę masz najbliżej,troszkę dalej masz Górę Św.Anny Klasztor Kościół jest też co oglądać stare zabytki,zbrojownia itp.Miasteczko Śląskie w nim jest zabytkowy drewniany kościół tez jest coś do oglądnięcia,dalej możesz jechać do Ogrodzieńca na ruiny,latem jak dobrze trafisz to uda Ci się zobaczyć przedstawienia przed zamkiem takie jak walki rycerskie a jak będziesz miał dużo szczęścia trafisz na ich turniej,a po drodze w Siewierzu masz też ruiny zamku,w drugą stronę masz w Bielsku Zamek tez możesz pooglądać,to tak na szybko i w miarę blisko. |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 25-03-2012, 07:36
|
|
|
dzięki za propozycje W Ogrodzieńcu byłem, podobne ruiny są w Chudowie koło Mikołowa, także bardzo blisko mnie.
Jak "zaliczę" Pszczynę bede myślał dalej. W Lato to chętnie w góry, ale Szczyrk i takie bardziej znanze juz byłem po kilka razy. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|