|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wentylator dmuchawy padł |
Autor |
Wiadomość |
sqnix
Wiek: 39 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 18-01-2008, 04:10 wentylator dmuchawy padł
|
|
|
Witam mam problem z nadmuchem powietrza. Zwykły manualny nadmuch.Mój problem wiąze sie z tym iz podczas jazdy nadmuch obojetnie na którym biegu samoczynnie sie wyłaczał po chwili znowu działał.Wracajac do domu przstało działac, odpalam rano to działa.Teraz juz wogóle nie działa jak moze byc tego przyczyna??? Gdzie zaglądać stukac kopac??? |
|
|
|
|
gepard
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Sty 2006 Posty: 306 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-01-2008, 07:02
|
|
|
sqnix, po nitce do kłębka.
A tak serio powodów może być kilka. Wydaje mi się że po prostu gdzieś coś nie styka.Jednym z nich na pewno włącznik dmuchawy może być. Może spróbuj go na początek podłączyć bezpośrednio pod zasilanie. Jeżeli będzie działał to wiele wyjaśni-wina będzie gdzieś na instalacji a jeżeli nie to coś tkwi w jego wnętrzu niestety ale tu niestety za wiele nie pomogę bo jeszcze tam nie miałem okazji grzebać.Być może ktoś z forumowiczów tanio odstąpi sprawny. |
_________________ Moja duma: Tipo 1.9 TD-sprzedane
Coupe 2.0 16V+, Audi A3 1.6 też
Jest Czarne A6 1.8T i tego się trzymamy
http://forum.tempra.org/t...ard-vt11007.htm |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 18-01-2008, 08:13
|
|
|
sqnix,
Tak jak pisze gepard posprawdzaj kostki i jest jeszcze jedna możliwość - mnie sie kiedys zaklinowała dmuchawa na obudowie jak wjechałem w dziure. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-01-2008, 11:14
|
|
|
..i sprawdź też przekaźnik w skrzynce bezpieczników - styki i czy nie jest luźny. |
|
|
sqnix
Wiek: 39 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 19-01-2008, 17:00
|
|
|
wszystko załącza sie i jest ok kiedy uderze w bezpieczniki. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-01-2008, 13:05
|
|
|
no to chyba masz rozwiązanie? musisz sprawdzić/wyczyścić/dogiąć gniazda bezpieczników i przekaźników a ponadto od góry/tyłu skrzynki bezpieczników pooglądać jak idą tam kable, może się jakiś poluzował i 'spawa'... niestety musisz ją wyjąć, inaczej nie zrobisz... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|