|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Obroty |
Autor |
Wiadomość |
Dalluna
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 27-11-2010, 17:59 Obroty
|
|
|
Witam wszystkich, nie wiem czy wybrałam dobry dział do tego pytania, ale chciałam się zapytać czy zna ktoś może przyczynę, dla której moja Tempra nagle dostała dużych obrotów silnika, zawsze trzymało się około 1000 a teraz jest 1400 albo co chwilę skacze samo z siebie do 2000 na biegu jałowym.
Pozdrawiam,
Ania (dalluna) |
|
|
|
|
garnek91
witamy nowego
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-11-2010, 11:46
|
|
|
Aniu, napisz chociaż jaki silnik posiadasz
Czujnik położenia przepustnicy lub silnik krokowy, sprawdź przewody które idą od nich czy nie są gdzieś przerwane.... |
|
|
|
|
NeckUno1
Wiek: 36 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 35 Skąd: Boguszów-Gorce
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-12-2010, 10:38
|
|
|
Witaj Aniu!
Napisz jeszcze czy dzieje się tak cały czas w czasie normalnej jazdy czy zaraz po odpaleniu silnika ? Z racji tego, że jest zimno ostatnio to silnik może pracować na wyższych obrotach dopóki się odpowiednio nie zagrzeje (ale to w przypadku monowtrysku). |
_________________ Był: Fiat Tipo 1.6 monowstrysk Suite `93 + LPG,
Jest: Mazda 323F BJ 1.6 ZM Benzyna |
|
|
|
|
Dalluna
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 02-12-2010, 20:06
|
|
|
Silniczek jest 1.6
A obroty są wysokie przy odpalaniu, ale to normalne w zimie, ale również gdy autko się już nagrzeje to obroty trzymają się przy 1000 obrotach, ale co jakiś czas same skaczą do 1500 obr. i dopiero spadają jak się trochę samochód przy gazuje.
P.S. Co to jest silnik krokowy? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|