|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Samoregulator z tyłu |
Autor |
Wiadomość |
Lasgo07
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-04-2009, 10:41 Samoregulator z tyłu
|
|
|
Witam, mam taki problem, ponieważ od kilku dni zaczęło mi coś piszczeć w lewym kole z tyłu, myślałem że to okładziny się już zużyły ale okazało się po rozebraniu że to ta długa sprężyna regulatora tarła o bęben i tak się wytarła że zrobiła się bardzo cienka. Pojechałem do mechanika i znalazł mi drugą identyczną. Kiedy ją założyłem znowu jakby dotykała bębna więc sąsiad przyszedł i trochę uniósł mi ją do góry i zamocował na druciku cienkim żeby nie dotykała bębna. Teraz nic nie trze ale po odpowietrzeniu i dolaniu płyny hanulcowego pedał zrobił się miękki i trzeba bardziej go wcisnąć w podłoge żeby hamował jak wcześniej. PAtrzyłem czy może cylinderek cieknie ale wszystko jest ok, zadnych wycieków nie ma. Co mi poradzicie ? Tak musi być ?? |
|
|
|
|
cybuch
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 13-06-2009, 20:36
|
|
|
w takim wypadku prawdopodobnie trzeba poluźnić linkę od ręcznego i podciągnąć szczęki na samo regulatorze tak by po założeniu bębna lekko się ocierał a następnie podciągnąć linkę ręcznego |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|