|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Otwierany schowek Tipo/Tempra - proszę o poradę |
Autor |
Wiadomość |
Rudiger
Wiek: 46 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 130 Skąd: Białystok
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 25-09-2007, 06:55 Otwierany schowek Tipo/Tempra - proszę o poradę
|
|
|
Witam
W moim Tipo, ponieważ jest to wersja najbiedniejsza, nie ma otwieranego schowka przy nogach pasażera. Jest tylko wnęka z półką (w której wszystko lata na zakrętach). Chciałbym zainstalować w tym miejscu zamiast wnęki - otwierany schowek. Na zaprzyjaźnionym szrocie stoją 2 Tempry. Proszę o poradę czy schowki z Tempry będą pasowały do Tipo? Czy różnią się jakimiś szczegółami?
Dzięki |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-09-2007, 08:19
|
|
|
według Mnie bedzie pasował bo jest taki sam jak w tipo... ale zaczekaj jak jeszcze ktos napisze cos na ten temat,bo nie chciałbym Cie wprowadzic w błąd |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
luki21
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-09-2007, 16:35
|
|
|
ja u siebie miałem ten sam problem
i zamontowałem sobie schowek z "drzwiczkami" od tempry
wszystko pasuje tylko ze nie mam kluczyka |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
|
Rudiger
Wiek: 46 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 130 Skąd: Białystok
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 27-09-2007, 07:23
|
|
|
W takim razie będę coś rzeźbić. Martwi mnie tylko to że obie te tempry mają trochę wyeksploatowane zawiasy tych schowków - może to być kolejny plastik który będzie hałasować na wertepach
A propos, gdzie można dostać jakieś samoprzylepne maty antypoślizgowe? Coś w rodzaju 4-5mm spienionej gumy. Wykleiłbym schowek oraz półkę pod szybą - nic by się nie przesuwało. |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 28-09-2007, 19:27
|
|
|
Na zawiasy nie zwracaj uwagi bo prawie wszystkie tak mają, jak zamkniesz schowek to jest ok. A co do maty to popatrz po hipermarketach są takie rzeczy ja kupiłem w kauflandzie a dziś to samo widziałem na stacji BP. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
sivo
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 113 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 05-01-2008, 12:37
|
|
|
witam, pozwólcie, że podepne sie pod ten temacik
otórz właśnie sobie kupiłem zamykany schowek to tipka i to od razu z oświetleniem (jak szaleć, to szaleć ), dziś rano sobie wszystko ładnie wkręciłem, okazało się, że nawet wtyczka do podłączenia lampki jest , ale niestety.... nie ma na niej napięcia, więc lampka nie świeci (żarówke sprawdzałem i jest ok).... macie jakiś pomysł gdzie może być przerwa? |
_________________ http://INDIANIE.net & http://MENELE.net |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-01-2008, 12:50
|
|
|
Poszukaj przy skrzynce bezpieczników, otwórz ją i w wiązce kabli pomacaj, popatrz, które kable idą do wtyczki i jedź - jak nie znajdziesz przerwy to jest inne wyjście (można zawsze przecież dorobić / wymienić stare 2 przewody od skrzynki - raczej prosta robota |
|
|
sivo
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 113 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 05-01-2008, 12:53
|
|
|
dobra, ide macać
tylko już jak to montowałem to jak patrzyłem idąc od strony wtyczki to te kabelki schodziły sie ze sporą ilością innych w taką dość sporą wiązke i to po prawej stronie.... no, ale zobacze czy nic sie nie urwało/wytarło koło skrzynki...
BTW: czy do tej lampki jest oddzielny bezpiecznik? a jak nie to pod który to podchodzi? |
_________________ http://INDIANIE.net & http://MENELE.net |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-01-2008, 13:18
|
|
|
najwyżej podłącz sobie sam - dorób kabelek - pod coś co się podświetla także, np podświetlenie nawiewów czy coś w tym stylu, ogólnie podświetlenia są na jednych drutach z żarówkami pozycyjnymi, wtedy się wszystko zapala; schowek pod jakiekolwiek podświetlane takie miejsce (kable) możesz podłączyć, tylko nie wiem czy masz tam jakiś wyłącznik, bo jak nie to dorób, by wygaszał schowek zamknięty, by nie świeci cały czas (bo wtedy zgaśnie tylko jak pozycyjne wyłączysz/podwietlenie deski/zgasisz auto); |
|
|
osowski
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 02 Sty 2007 Posty: 42 Skąd: Piława Górna
|
Wysłany: 06-01-2008, 21:05
|
|
|
Ja u siebie podpiełem pod nawiew, był najbliżej i chciałem tylko sprawdzić czy lamka działa, no i tak już zostało im wyższy bieg nawiewu tym lampka słabiej świeci |
|
|
|
|
Mayones84
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 27 Wrz 2007 Posty: 68 Skąd: Włocławek
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-02-2008, 11:23
|
|
|
no to koledzy wam powiem że zakupiłem schowek chyba od tempry i niby wyglada tak samo
jak lezy obok półki ale po zamontowaniu ni hu...a nie pasuje. Po pierwsze to mocowania minimalna roznica a poza tym to szpara jest na jakies 5cm od srodkowej konsoli. |
_________________ Tipo 1.6 Twin Cam |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 13-02-2008, 14:35
|
|
|
unknown napisał/a: | najwyżej podłącz sobie sam - dorób kabelek - pod coś co się podświetla także, np podświetlenie nawiewów czy coś w tym stylu, |
Ja podpiołem sie pod instalacje radia (zapalniczki) i swieci ze heyy |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 13-02-2008, 15:54
|
|
|
Mayones84 napisał/a: | Po pierwsze to mocowania minimalna roznica a poza tym to szpara jest na jakies 5cm od srodkowej konsoli. |
Co do mocowań to jakoś coś wymyślisz - a co do szpary... hmmm ciężko będzie. A "drzwiczki" od schowka nie bedą pasować jakby wymienić? Bo da się je ściągnąć. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Mayones84
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 27 Wrz 2007 Posty: 68 Skąd: Włocławek
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-02-2008, 16:07
|
|
|
Drzwiczki były wyjęte podczas montażu było prawie looz. Ale po zamontowaniu to wyglądało to jak pół dupy zza krzaka zupełnie inny plastyk i wogóle. Nie wiem jakie miałbym zamontować drzwiczki jak nie te???? Zamontowałem z powrotem połkę, najwyżej kupie tą mate antypoślizgową i tyle.
Jakby ktoś chciał się pobawić to odsprzedam! |
_________________ Tipo 1.6 Twin Cam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|