|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
SKRZYNKA BEZPIECZNIKOW |
Autor |
Wiadomość |
slawo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-06-2005, 18:50 SKRZYNKA BEZPIECZNIKOW
|
|
|
Od dluzszego czasu mialem klopoty z dmuchawa raz sie zalaczala a raz nie,sprawdzalem kable.przelacznik.potencjometr i nic.Dzisiaj wyciaglem skrzynke, a tam dwa przewody zlaczone,przewod od dmuchawy przysmazony styk w skrzynce lata,nie wiem czy to sie da naprawic,czy trzeba bedzie wymienic,moze ktos mial podobny problem i jak to rozwiazal. |
_________________ tempra1.6wtrysk bordo metalic |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-06-2005, 20:52
|
|
|
Jaką masz skrzynkę? Z Check Control? Da się zrobić. Idzie ją rozebrzć i przelutować styki. Cyyba że w środku bardzo ją spaliło. Wtedy trzeba robić crosy kablem.
PS. Wyjechałeś już autem.? |
|
|
|
|
slawo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-06-2005, 20:55
|
|
|
Wczoraj już jeździłem.
[ Dodano: Czw 30 Cze, 2005 21:56 ]
Jest bez "Check Control" jeszcze jej nie rozbierałem |
_________________ tempra1.6wtrysk bordo metalic |
|
|
|
|
geezy
Wiek: 60 Dołączył: 11 Wrz 2005 Posty: 42 Skąd: Inowrocław
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 14-09-2005, 11:14
|
|
|
No właśnie !
Mam to samo ale u mnie dmuchawa chodzi po walnięciu od spodu we wspomnianą skrzynkę. Może macie pojęcia od czego zacząć jej rozbieranie, żeby za dużo nie popsuć wszak Tipo tak ładnie grzeje, a za chwilę jesień... Albo może nabyć taką skrzynkę gdzieś na szrocie? |
_________________ White Tipo 1993 1.4 159A2000
benz.+gaz 262 000km |
|
|
|
|
cezarx
witamy nowego
|
Wysłany: 14-09-2005, 18:35
|
|
|
ZE skrzynką miałem tak samo też musiałem użyć Niutona aby dmuchawa zaczełą działąć.Sie okazało że mi sie posmażyło w środku wszystko.Kupiłem na szrocie uzywana wymieniłęm i działa już 2 rok
Pozdrawiam |
|
|
|
|
geezy
Wiek: 60 Dołączył: 11 Wrz 2005 Posty: 42 Skąd: Inowrocław
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-09-2005, 18:27
|
|
|
Cezarx, a możesz powiedzieć ile Cię to kosztowało na szrocie i ile trwały poszukiwania ?
Dzięki z góry |
_________________ White Tipo 1993 1.4 159A2000
benz.+gaz 262 000km |
|
|
|
|
gość od dedry
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-09-2005, 21:50
|
|
|
Witam panów, może nie tempra ale cos z naszej rodziny bo lancia dedra, miałem podobny problem w zeszłym roku, elektroniczny nawiew powietrza, bo tak to się chyba nazywa nagle wysiadł, niepmagało stukanie , walenie pięścią gdzie tylko możliwe, pojechałem do swojego elektryka a ten nagle mówi ze to normalne w temprach no i teraz w dedrach, styki były nadpalone że hej, więc mówie jest problem trzeba skrzynkee nową kupić , a on na to że nie, odcioł kabelki, poszukał następnego plusa, tam gdzie jest największe natężenie i mało uzywane, doprowadził jakiś kabel , zabezpieczył bezpiecznikiem i jest wszystko oki do tej pory. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|