|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Rura wydechowa |
Autor |
Wiadomość |
Dalluna
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 30-09-2012, 20:23 Rura wydechowa
|
|
|
Witam, dzisiaj przez własną głupotę parkowałam tyłem w miejscu mi nie znanym i niestety walnęłam w dość wysoki krawężnik rurą wydechową. Wyleciała mi z "haczyków" i opadła pod samochód, ale nie to jest najgorsze gdyż jak ją sprawdzałam pod wozem, zauważyłam że ta część która idzie do silnika również wyleciała, a z tego co kojarzę jest ona do kolektora przymocowana na 4 śruby, czy to znaczy że urwałam ją z kolektorem i czy da się to naprawić, jutro zaholuje auto na stację, ale chciałabym żeby ktoś uspokoił moje nerwy |
|
|
|
|
Lasgo07
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 30-09-2012, 21:56
|
|
|
Dalluna, z kolektorem raczej nie urwałeś, prawdopodobnie urwała się na łączeniu dochodzącym do kolektora jest ona mocowana na 2 sruby i jest tam metalowa uszczelka. Jeśli uderzenie było mocne to wiadomo, śruby pękły i dwururka spadła. Czeka Cię rozwiercenie pozostałości starych śrub i ponowne przykręcenie. Prawdopodobnie uszczelka wyleciała także będziesz musiał kupić nową. Oryginał 30 zł. |
_________________ FIAT COUPE 2,0 16V 139KM |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-10-2012, 07:00
|
|
|
nie no śrub by chyba nie urwało ani kolektore. Podejrzewam że potargałeś portki. Swój wiek pewnie mają i były skorodowane a p[rzy uderzeniu oderwała się flansza od rury i w efekcie flansza zostałą przykręcona do kolektora a portki leżą. |
_________________ Tune Hard Go Pro
Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|