|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak prądu dla pompy paliwa. POMOCY BO IDZIE ZIMA!!! |
Autor |
Wiadomość |
pilas
witamy nowego
|
Wysłany: 21-10-2007, 21:49 Brak prądu dla pompy paliwa. POMOCY BO IDZIE ZIMA!!!
|
|
|
Witam wszystkich!!!
Jestem nowzm uyztkownikiem. Mam powaynz problem z moim Tipo. Benzynka 1,6ie. Gaz od roku czasu. Jakis czas temu sprobowalem uruchomic na benzynce i lipa.
+ sprawdzilem pompe i okazuje sie, ze prad nie dochodzi do niej + rozrusznikiem krecilem,
+ sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i przekazniki i jest ok
Prosze Was bardzo, podpowiadajcie co mam jeszcze sprawdzic. Zima idzie a auta na gazie nie odpale.
Ja podejrzewam ten sterownik od gazu. Bo na srodkowej pozycji auto chodzi normalnie na gazie. Czyli jak mam ustawione na 0. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-10-2007, 10:35
|
|
|
musiałbyś najlepiej udać się tam gdzie Ci gaz zakładali lub poprzedniego właściciela jeśli jest popytać , bo pewno zrobili ci jakoś odcięcie zasilania od pompy, by nie pracowała niepotrzebnie podczas jazdy na LPG; w tym celu normalną instalkę gdzieś musieli rozpiąć... pewno tam gdzieś jest problem albo sterowanie tym pada faktycznie; dowiedz się jak możesz gdzie odpinali pompę... przynajmniej zmostkować na początek tam możesz a potem szukać... |
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 22-10-2007, 19:09
|
|
|
albo spaliles pompke... jezdziles caly czas na gazie a pompka na sucho pracowala (tylko ze tak ona chodzic nie moze) i sie spalila. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|