|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Turbo Diesel] coś a la "ssanie" w silniku diesela |
Autor |
Wiadomość |
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-10-2006, 10:20 [Turbo Diesel] coś a la "ssanie" w silniku diesela
|
|
|
Witam,
problem ten mam właściwie już od zakupu auta, ale wyjątkowo mnie irytuje.
Mianowicie, mojego TD, gdy jest zimny, nie da się odpalić bez wciśniętego pedału gazu, no i chwilę po odpaleniu trzeba kontrolować obroty żeby zbytnio nie spadły.
Wcześniej myślałem, że mam może filtr paliwa zapaprany, ale ten został wymieniony, a on nadal swoje
Ostatnio spotkałem poprzedniego właściciela mojego Tipka, ten powiedział, że jest uszkodzone jakieś urządzenie przy pompie wtrystkowej - coś a la ssanie, które, gdy silnik jest zimny podaje więcej paliwa.
Szukałem już w wielu miejscach, ale nie mam pojęcia o co facetowi chodziło....
Czy ktoś z Was słyszał o takim ustrojstwie? Gdzie to jest? Jak to zdjagnozować/naprawić/wymienić?
i tak się zastanawiam, czy może mieć to coś wspólnego z tym, że gdy próbuje odpowiedztrzyć układ paliwa, to przez odpowietrznik na filtrze zamiast lecieć paliwo, zasysane jest powietrze?
Pozdrawiam!!
** Dodano: 27-10-2006, 10:25 **
dodam, że jak silnik jest rozgrzny nie ma żadnych problemów z odpaleniem |
|
|
ichas
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 04-11-2008, 09:42
|
|
|
no właśnie ja mam podobny problem...włączam ssanie przy pierwszym odpaleniu i muszę pogazować go troszke na początku żeby nie zgasł...tak nie powinno być. Mam Tipo 1.9 D. Wie ktoś może co mu dolega? |
_________________ jest VW Passat b4 1.9 TDI sedan igiełka:)
jest Tipo 1.9 D 92r 65KM DGT(elektryka, wspom) idealny gdyby się nie psuł...służy do rozwożenia pizzy:)
było Daewoo Tico - sprzedałem szybciej niż kupiłem... |
|
|
|
|
matliz
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-11-2008, 14:10 Re: coś a la "ssanie" w silniku diesela
|
|
|
RaV napisał/a: | Witam,
problem ten mam właściwie już od zakupu auta, ale wyjątkowo mnie irytuje.
Mianowicie, mojego TD, gdy jest zimny, nie da się odpalić bez wciśniętego pedału gazu, no i chwilę po odpaleniu trzeba kontrolować obroty żeby zbytnio nie spadły.
Wcześniej myślałem, że mam może filtr paliwa zapaprany, ale ten został wymieniony, a on nadal swoje
Ostatnio spotkałem poprzedniego właściciela mojego Tipka, ten powiedział, że jest uszkodzone jakieś urządzenie przy pompie wtrystkowej - coś a la ssanie, które, gdy silnik jest zimny podaje więcej paliwa.
Szukałem już w wielu miejscach, ale nie mam pojęcia o co facetowi chodziło....
Czy ktoś z Was słyszał o takim ustrojstwie? Gdzie to jest? Jak to zdjagnozować/naprawić/wymienić?
i tak się zastanawiam, czy może mieć to coś wspólnego z tym, że gdy próbuje odpowiedztrzyć układ paliwa, to przez odpowietrznik na filtrze zamiast lecieć paliwo, zasysane jest powietrze?
Pozdrawiam!!
** Dodano: 27-10-2006, 10:25 **
dodam, że jak silnik jest rozgrzny nie ma żadnych problemów z odpaleniem |
Witam
I jak rozwiazales problem, ssanie masz już sprawne ?? |
_________________ Fiat Tempra 1.9 tds |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|