Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[Turbo Diesel] coś a la "ssanie" w silniku diesela
Autor Wiadomość
RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 27-10-2006, 10:20   [Turbo Diesel] coś a la "ssanie" w silniku diesela

Witam,
problem ten mam właściwie już od zakupu auta, ale wyjątkowo mnie irytuje.
Mianowicie, mojego TD, gdy jest zimny, nie da się odpalić bez wciśniętego pedału gazu, no i chwilę po odpaleniu trzeba kontrolować obroty żeby zbytnio nie spadły.
Wcześniej myślałem, że mam może filtr paliwa zapaprany, ale ten został wymieniony, a on nadal swoje
Ostatnio spotkałem poprzedniego właściciela mojego Tipka, ten powiedział, że jest uszkodzone jakieś urządzenie przy pompie wtrystkowej - coś a la ssanie, które, gdy silnik jest zimny podaje więcej paliwa. :roll:
Szukałem już w wielu miejscach, ale nie mam pojęcia o co facetowi chodziło.... :doubt:

Czy ktoś z Was słyszał o takim ustrojstwie? Gdzie to jest? Jak to zdjagnozować/naprawić/wymienić?

i tak się zastanawiam, czy może mieć to coś wspólnego z tym, że gdy próbuje odpowiedztrzyć układ paliwa, to przez odpowietrznik na filtrze zamiast lecieć paliwo, zasysane jest powietrze? :sciana:

Pozdrawiam!! :)

** Dodano: 27-10-2006, 10:25 **
dodam, że jak silnik jest rozgrzny nie ma żadnych problemów z odpaleniem :aniolek:

assistance   Moneta

ichas 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 04-11-2008, 09:42   

no właśnie ja mam podobny problem...włączam ssanie przy pierwszym odpaleniu i muszę pogazować go troszke na początku żeby nie zgasł...tak nie powinno być. Mam Tipo 1.9 D. Wie ktoś może co mu dolega?

matliz 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 23-11-2008, 14:10   Re: coś a la "ssanie" w silniku diesela

RaV napisał/a:
Witam,
problem ten mam właściwie już od zakupu auta, ale wyjątkowo mnie irytuje.
Mianowicie, mojego TD, gdy jest zimny, nie da się odpalić bez wciśniętego pedału gazu, no i chwilę po odpaleniu trzeba kontrolować obroty żeby zbytnio nie spadły.
Wcześniej myślałem, że mam może filtr paliwa zapaprany, ale ten został wymieniony, a on nadal swoje
Ostatnio spotkałem poprzedniego właściciela mojego Tipka, ten powiedział, że jest uszkodzone jakieś urządzenie przy pompie wtrystkowej - coś a la ssanie, które, gdy silnik jest zimny podaje więcej paliwa. :roll:
Szukałem już w wielu miejscach, ale nie mam pojęcia o co facetowi chodziło.... :doubt:

Czy ktoś z Was słyszał o takim ustrojstwie? Gdzie to jest? Jak to zdjagnozować/naprawić/wymienić?

i tak się zastanawiam, czy może mieć to coś wspólnego z tym, że gdy próbuje odpowiedztrzyć układ paliwa, to przez odpowietrznik na filtrze zamiast lecieć paliwo, zasysane jest powietrze? :sciana:

Pozdrawiam!! :)

** Dodano: 27-10-2006, 10:25 **
dodam, że jak silnik jest rozgrzny nie ma żadnych problemów z odpaleniem :aniolek:

Witam
I jak rozwiazales problem, ssanie masz już sprawne ??

Odpowiedz do tematu