Dziwny przełącznik pod siedzeniem? |
Autor |
Wiadomość |
radexon
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 221 Skąd: Grudziądz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-09-2007, 15:43 Dziwny przełącznik pod siedzeniem?
|
|
|
Siema
Znalazłem przełącznik pod siedzeniem w moje temprze 1.6 z wtryskiem z 1991r.
I pytanie czy to jest od ogrzewania siedzenia?
Czy może od czegoś innego?:P
Jak go włączam to żadna kontrolka sie nie zapala dodatkowa |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-09-2007, 15:53
|
|
|
Jakbyś dał radę wrzucić fotkę tego przełącznika to byłoby łatwiej, bo tak to możemy sobie gdybać - nawet nie wiedząc, w którym dokładnie miejscu jest ten przełącznik.
Jeżeli jest pod siedzeniem - rozumiem "pod siedzeniem" jako pod siedzeniem, a nie że na obudowie fotela gdzieś koło dźwigni regulacji to po mojemu raczej nie będzie od ogrzewania. |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
radexon
|
Wysłany: 08-09-2007, 15:55
|
|
|
Kabel leży luzem pod siedzeniem z przełącznikiem i pamiętam że ojciec rok temu robił go bo zobaczył kable luzem i urwanym przełącznikiem i doorobił przełącnzik i mówił że to od ogrzewania ale nikt tego nie testował wogóle jakoś
W instrukcji na stronie głownej TEMPRY naszego forum wyczytałem że przełącznik pod siedzeniem sie może podobno znajdować. |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 08-09-2007, 16:01
|
|
|
No to jeśli jest od ogrzewania to go włącz poczekaj dłuższą chwilę i zobacz czy Cię parzy w tyłek Wtedy będziesz miał 100% pewność |
|
|
|
|
|
radexon
|
Wysłany: 08-09-2007, 16:04
|
|
|
Zaraz wybywam autkiem to przetesuje bo tak to sie bałem ruszać najwyżej mi spali siedzonko |
www.lechelektronik.pl
----------------------------- |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 08-09-2007, 16:05
|
|
|
Raczej tyłek |
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 08-09-2007, 17:45
|
|
|
Na 99% to kabelek od kontrolki niezapiętych pasów. Poszukaj o tym kabelku na forum.
Jak styki złączysz to i tak nie zaświeci Ci się kontrolka... bo nie ma w niej żarówki |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
radexon
|
Wysłany: 08-09-2007, 18:05
|
|
|
Hmm ale tak myślę to żadnej kontrolki od zapiętych pasów nie ma przecież co?czy w jakiś sposób sygnalizuje to gdzieś?
Czyli co przełącznik wypierdoczyć mam i kable połączyć? bo jak przełącze czy tak czy siak to jest tak samo |
www.lechelektronik.pl
----------------------------- |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 08-09-2007, 19:01
|
|
|
Jak to nie ma takiej kontrolki?
http://www.tempra.org/instrukcja/002kontrolki.html
Widocznie tak jak Ci napisał miszko, nie masz włożonej żarówki więc jak ma Ci zaświecić?
Fakt faktem, że podgrzewane fotele w naszych autach to rarytas więc bardziej prawdopodobne jest, że kable pod siedzeniem są od kontrolki pasów lub ewentualnie el. regulacji wysokości fotela. Może powinna być wtyczka, a nie przełącznik |
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 08-09-2007, 20:10
|
|
|
A czy nie jest to czasem odcięcie zasilania do pompy paliwa jeżeli samochód dachuje Po postawieniu na koła trzeba to wcisnąć aby uruchomić silnik.Pasiła by fota. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-09-2007, 20:43
|
|
|
ZielonyTBG napisał/a: | Po postawieniu na koła trzeba to wcisnąć aby uruchomić silnik. |
czyli po dachowaniu przyciskamy przycisk i w drogę żarcik...
a w naszych bolidach było takie coś montowane?
tak nawiasem mówiąc w poldku caro plus miałem takie coś i kiedyś podczas silnego, bardzo silnego hamowania włączył się ten "system". trochę mi zajęło zanim go wcisnąłem i pojechałem dalej... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
radexon
|
Wysłany: 08-09-2007, 21:52
|
|
|
Hmm jutro zrobie zdjęcie bo zastanawia mnie to też,musze sie ojca podpytać w jakim to stanie było przedtem zanim podpiął ten włącznik
Ale może jest tak jak mówicie bo kabel jest jak dobrze pamiętam czarny,biały i chyba czerwony ale sie upewnię jutro jeszcze bo po ciemku to nie widziałem jak wracalem
A wogóle jest jakiś sposób na sprawdzenie czy to jest od tego to rzeczywiście?zamiast niepotrzebnie grzebać w zegarach i wszystko rozkręcać?bo chciałbym sie upewnić czy to jest to i jakoś podłączyć np. pod żarówę na zewnątrz. Bo gdybym tak sobie sprawdził to bym mógł grzebać w zegarach i podłączyć to gniazdko żarówki.
Po przeczytaniu tematu co podał miszko zastanawiam się jakiego koloru były te kable od pasów co zrobił sobie RADKE bo jakiego koloru miał nic nie pisał
DODAŁEM:
No i dorwałem się bardziej szczegółowo do fotela i kabli i jest jeden kabel niebiesko biały i drugi czarny a nie jak przedtem pisalem czarne i czerwone (one też są ale idą dalej do gniazdka gdzie sie pasy zapina)
Się zabiorę za to i sprawdzę czy żarówa jest w budzie ze wskaźnikami i zobacze czy chodzi |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|