Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Digital sie wysypał, pomóżcie
Autor Wiadomość
nemezis336 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 30-05-2007, 21:25   Digital sie wysypał, pomóżcie

Witam wszystkich, jestem nowy ale dobrze przeszukałem ten dział i nic nei znalazłem co by mi mogło pomóc w tym problemie.
Otóż najważniejsze. Licznik km bieżących sie kasuje bardzo często, licznik główny się wyaksował jużchyba ze 20 razy i cały czas świruje. Jak następuje moment kasowania się licznika, to wygląda t otak jak by wszystko startowało od zera, np. prędkościomierz startuje od zera do właściwej prędkości.
Zegarek od strony pasażera jest nie widoczny, widać sam,e ósemki, wygląda jak by wyświetlacz miał za dużo prądu.
Lampki od czujników drzwi, lamp itp. po prawej stronie cały czas się świecą, powinny wygasnąć, kiedyś wygasały po pół godziny jazdy, teraz wogóle, jak się drzwi otworzy, to lampa taka świeci się bardziej, więć czujniki działają. Znajomy elektronik twierdzi że to główna pamieć - scalak w desce rozdzielczej, a co wy o tym myślicie????

** Dodano: 30-05-2007, 22:27 **
a, sork za błedy w temacie, zabardzo się rozczuliłem.... ;D

Moderowany:
Poprawiłem temat z pomuszcie na pomóżcie ;)

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 30-05-2007, 21:32   

zapewne niekoniecznie pamięć / uCPU tylko możliwe złe/słabe kontakty na złączach i zły kontakt/kontakty złącz masy co jest typowe... poczyść naprawdę dokładnie wszelkie wtyczki, styki, przejrzyj deskę pod kątem zwarć i zimnych lutów, przerw/ pęknięć druku a szczególnie upewnij się , że masa dobrze dochodzi do deski gdzie powinna, nawet dobrze dociągnąć nową dodatkową 'pewną' masę...

często zły kontakt masy = obwody zamykają się poprzez deskę i poprzez siebie do masy dopiero = niezłe jaja i dyskoteka na desce
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

nemezis336 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 30-05-2007, 22:08   

deske juz rozbierałem całkowicie na części pierwsze kilka razy, czyściłem wszystkie styki, płytki dokładnie oglądałem ze wszystkich stron, mase pod aku też sprawdzałem i czyściłem, nie próbowałem jeszcze podciągać dodatkowej masy, ale nie wiem gdzie ją wpiąć w desce, jutro dalej bedziemy z kolegą elektronikiem walczyć. :sciana:

** Dodano: 31-05-2007, 17:10 **
:sciana: :sciana: :sciana: a teraz mi już wogóle nie pokazuje prędkośi ani km nie odlicza, obrtoy silnki mi pokazuje, czy to czujnik mi jakiś padł od prędkości i jest przyczyną tych jaj??? :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana:

Odpowiedz do tematu