|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Digital sie wysypał, pomóżcie |
Autor |
Wiadomość |
nemezis336
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-05-2007, 21:25 Digital sie wysypał, pomóżcie
|
|
|
Witam wszystkich, jestem nowy ale dobrze przeszukałem ten dział i nic nei znalazłem co by mi mogło pomóc w tym problemie.
Otóż najważniejsze. Licznik km bieżących sie kasuje bardzo często, licznik główny się wyaksował jużchyba ze 20 razy i cały czas świruje. Jak następuje moment kasowania się licznika, to wygląda t otak jak by wszystko startowało od zera, np. prędkościomierz startuje od zera do właściwej prędkości.
Zegarek od strony pasażera jest nie widoczny, widać sam,e ósemki, wygląda jak by wyświetlacz miał za dużo prądu.
Lampki od czujników drzwi, lamp itp. po prawej stronie cały czas się świecą, powinny wygasnąć, kiedyś wygasały po pół godziny jazdy, teraz wogóle, jak się drzwi otworzy, to lampa taka świeci się bardziej, więć czujniki działają. Znajomy elektronik twierdzi że to główna pamieć - scalak w desce rozdzielczej, a co wy o tym myślicie????
** Dodano: 30-05-2007, 22:27 **
a, sork za błedy w temacie, zabardzo się rozczuliłem....
Moderowany: | Poprawiłem temat z pomuszcie na pomóżcie |
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-05-2007, 21:32
|
|
|
zapewne niekoniecznie pamięć / uCPU tylko możliwe złe/słabe kontakty na złączach i zły kontakt/kontakty złącz masy co jest typowe... poczyść naprawdę dokładnie wszelkie wtyczki, styki, przejrzyj deskę pod kątem zwarć i zimnych lutów, przerw/ pęknięć druku a szczególnie upewnij się , że masa dobrze dochodzi do deski gdzie powinna, nawet dobrze dociągnąć nową dodatkową 'pewną' masę...
często zły kontakt masy = obwody zamykają się poprzez deskę i poprzez siebie do masy dopiero = niezłe jaja i dyskoteka na desce |
|
|
nemezis336
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-05-2007, 22:08
|
|
|
deske juz rozbierałem całkowicie na części pierwsze kilka razy, czyściłem wszystkie styki, płytki dokładnie oglądałem ze wszystkich stron, mase pod aku też sprawdzałem i czyściłem, nie próbowałem jeszcze podciągać dodatkowej masy, ale nie wiem gdzie ją wpiąć w desce, jutro dalej bedziemy z kolegą elektronikiem walczyć.
** Dodano: 31-05-2007, 17:10 **
a teraz mi już wogóle nie pokazuje prędkośi ani km nie odlicza, obrtoy silnki mi pokazuje, czy to czujnik mi jakiś padł od prędkości i jest przyczyną tych jaj??? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|