|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Światła robią zwarcie - gaśnie samochód |
Autor |
Wiadomość |
plocweb
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-08-2010, 07:46 Światła robią zwarcie - gaśnie samochód
|
|
|
Witam.
Jakiś czas temu podczas jazdy pczułem smród palonego plastiku (teraz już wiem że nadpaliła mi się kostka od żarówki H4). Nie miałem lewego światła mijania i długiego - myślałem że to poszła żarówka.
Po wyczyszczeniu styku żarówki i włożeniu nowej wsuwki - po odpaleniu samochodu , jak włączam światła - od razu gaśnie.
Gdzie może się robić zwarcie ? czy można jakoś wykryć te zwarcie bez miernika?
Druga sprawa to od pewnego czasu cały czas pali mi się kontrolka od płynu do spryskiwaczy, chociaż mam go na full. Czasami gaśnie, czasami znowu się zapala. Spryskiwanie szyb działa, wszystko jest OK. W sumie nic takiego się nie dzieje tylko wkurza co ciągłe czerwone przed oczami.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-08-2010, 10:47
|
|
|
plocweb napisał/a: | czy można jakoś wykryć te zwarcie bez miernika?
|
nie obraź się ale jak zadajesz takie pytania to może lepiej oddaj auto do elektryka...
napisałeś że samą wsuwkę zmieniłeś. może zmień całą kostkę.
ehh tak czy siak bez miernika (nawet takiego za 15zł) nic nie zrobisz sam...
a poza tym nie wydaje mi się że to wina kostki. nie dawała by takiego obciążenia żeby auto gasło. po drodze mam jeszcze bezpiecznik. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
plocweb
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-08-2010, 12:05
|
|
|
OK.
A co z tą kontrolką od spryskiwaczy ? |
|
|
|
|
Gramatyk
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 10 Kwi 2010 Posty: 188 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-08-2010, 13:05
|
|
|
z czujnika wychodzi kabel a potem jest kostka która jest wpięta w inną (bynajmniej u mnie tak jest) i może coś gdzieś tam nie łączy, ew. uszkodzony czujnik poziomu płynu. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|