Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Luźny drążek?
Autor Wiadomość
Rado 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 10-12-2006, 05:40   Luźny drążek?

witam ,jestem swieżym posiadaczem tempry z 91 roku i mam pytanko (przeszukałem forum i nic nie znalezłem) a mianowicei echodzi mi o drazek zmiany biegow.Chodzi bardzo luzno i majta sie na boki i do przodu oraz tylu co do biegow to jednack wchodza poprawnie ale tak jakby bylo za luźno poskrecane coś .Co to może być i jak to naprawic.Pierwszy raz mam fiatka w życiu i już klopocik :?
UPLOAD przedniego zderzaka : 50%
UPLOAD tylniego zderzaka : 50%
UPLOAD dokładek do progów : 50 %
     assistance

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 10-12-2006, 21:16   

oj, to źle szukałeś ;D

poszukaj tematów o skrzyni itp;
jeśli masz wyrobione wodziki - cięgna od drążka do skrzyni to będą problemy i będzie gonić, biegi wypadać, ale nie zawsze musi zazgrzytać/nie wejść jakiś bieg; podobnie jeśli masz poduszki od silnika nbaderwane/zerwane/do D i silnik się przechyli w jakąś stronę (nie widać wizualnie tego często nawet); ew jeszcz ena siłę mocowanie samego drążka, w kabinie, ta 'kulka' jak zdejmiesz osłonę, no i kiedyś ktoś pisał, że miał tam sprężynę 'wyśrodkowującą' położenie;

zacznij od sprawdzenia poduch (nie zawsze są takie jak się wydaje na pierwszy rzut) no i cięgien;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Rado 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 11-12-2006, 06:24   

unknown, wielkie dzieki za podpowiedz napewno sprawdze ,przynajmniej teraz wiem co mam szukac i gdzie.Jeszcze raz wielkie THX.
UPLOAD przedniego zderzaka : 50%
UPLOAD tylniego zderzaka : 50%
UPLOAD dokładek do progów : 50 %
     assistance

thug83 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 11-05-2007, 10:13   

mozna ta podkladke pod drazek zmiany biegow dostac w serwisach Fiata?? i jak to sie nazywa 'fachowo'?:)

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 11-05-2007, 21:18   

Niestety katalog fiata nie uwzględnia tych podkładek. Więć zapewne w ASO tego nie dostaniesz. Rada jest taka moja (ja tak zrobiłem), że poprostu napisz do kogoś lub zadzwón kto sprzedaje części i odkup od niego. Poprostu są to podkłądki pod lewarek zmiany biegów (przytrzymujące go). Białe wykonane z plastiku. Poszukaj na forum, była już mowa o nich.

thug83 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 11-05-2007, 22:15   

kurde czasami juz nie mam sily do tej suki :sciana a jeszcze takie mam pytanko - wymienialem wczoraj ciegna te od skrzyni biegow ale mi barany zle jedno przykrecili i stanalem na trasie :doubt: spadla mi nakretka z jednego. czy te nakretki sa jakies specjalne czy to zwykle jakies sa bo nie wiem skad to teraz wziac a samochod stoi unieruchomiony pod blokiem :sciana:

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 11-05-2007, 22:42   

Zwykłe z "wtopioną podkładką".

To coś nieźle spartolili, że się odkręciła. Za słabo pewnie przykręcili. Dlatego wole sam to robić.

Co do podkładke, to sa grosze, więc nie masz się czym przejmować. Jak je wymienić poszukaj na forum, bo był juz temat o nich.

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 13-05-2007, 20:18   

Nie są zwykłe, są samozabezpieczające własnie po to żeby Ci sama się nie zgubiła ....

Może mechanik zakręcił Ci na starych a nowe sobie zostawił ?

JCB 3CX Contraktor

Odpowiedz do tematu