|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tylnia wycieraczka przygniata spryskiwacz (pomocy :P ) |
Autor |
Wiadomość |
Piotr
witamy nowego
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-06-2005, 19:22 Tylnia wycieraczka przygniata spryskiwacz (pomocy :P )
|
|
|
Witam wszystkich!!
Nie wiem czy dobry dział wybrałem, ale za bardzo nie wiedziałem gdzie to dać i dałem tu
Mam taki problem:
Gdy kupiłem samochód to silniczek od wycieraczki tylniej nie działał (był spalony), a więc zdemontowałem tylnią wycieraczkę. Pare dni temu znalazłem na szrocie po okazyjnej cene cały mechanizm tylniej wycieraczki. Zabrałem się za montowanie tego w aucie. Okazało się, że wycieraczka "przygniata" spryskiwacz, a gdy przygniata tego bidulka, to aż płyn do spryskiwaczy z niego cieknie . Ja podejrzewam, że to nie jest oryginalna wycieraczka od Tempry i po prostu przygniata ten spryskiwacz. Co wy o tym sądzicie ?? Poniżej macie fotki. Z góry dzięki za odpowiedzi
EDIT:
Linków niestety już nie ma ( ściągnąłem je z serwera). Doszedłem o co w tym biega. Okazało się, że ten wałek jest za krótki, a silniczek był od tipka. Przełożyłem ten wałek ze starego silniczka i jest wszystko cacy |
_________________ Fiat Tempra 1,6 sw + LPG |
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 02-06-2005, 23:20
|
|
|
Odp pozostawiam do osob majacych Kombi, oni napewno Ci doradza. Ale
z zdjec widzę ze tak chyba oryginalnie to nie bylo....
Acha przezucilem ten temacik do dzialu "mechanika". |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|