|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Ustawianie świateł przednich |
Autor |
Wiadomość |
emi
Wiek: 34 Dołączył: 29 Sty 2009 Posty: 21 Skąd: Stalowa Wola
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-02-2009, 14:14 Ustawianie świateł przednich
|
|
|
witam. mam kolejne pytanie, a mianowicie jak ustawić przednie zewnętrzene światła ? z tego co się orientuje w innych samochodach można to zrobić w środku ale jakoś nie mogę znaleźć przełacznikow. proszę o pomoc i z góry dziekuje. |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 09-02-2009, 14:18
|
|
|
emi, jeśli nie masz regulacji w środku to czeka cię wizyta w stacji diagnostycznej i tam ci ustawią. Jeśli nie chcesz to na oko możesz to zrobić podjeżdżając do jakiejś ściany i kręcić śrubami regulacji które znajdują się nad lampami (duże krzyżaki) ale możesz ustawić za wysoko lub za nisko co ciągnie za sobą problemy z oślepianiem innych kierowców lub złym oświetleniem drogi dla ciebie. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
Hemi
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 09-02-2009, 14:48
|
|
|
emi napisał/a: | witam. mam kolejne pytanie, a mianowicie jak ustawić przednie zewnętrzene światła ? z tego co się orientuje w innych samochodach można to zrobić w środku ale jakoś nie mogę znaleźć przełacznikow. proszę o pomoc i z góry dziekuje. |
kolego... w środku to możesz podnieść/opuścić reflektory w zależności od obciążenia samochodu(dokładniej tylnej osi) natomiast każdy reflektor ma 2 śruby regulacyjne góra/dół i lewo/prawo.
Jedziesz na stację diagnostyczną/warsztat i Ci ustawią... koszt - ostatnio płaciłem 15 zł |
_________________ był:
FSO 1500
Fiat Tempra 1.6 S LPG
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V |
|
|
|
|
emi
Wiek: 34 Dołączył: 29 Sty 2009 Posty: 21 Skąd: Stalowa Wola
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-02-2009, 15:16
|
|
|
no własnie tak myślałem że nie ma rzadnej regulacji, chyba sie przejade na jakiś warsztat albo stacje dziękuje za pomoc pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|