|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
świst wiatru! |
Autor |
Wiadomość |
akwar
Wiek: 55 Dołączył: 09 Lut 2006 Posty: 64 Skąd: Bialobrzegi
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 09-02-2007, 10:25 świst wiatru!
|
|
|
Witam wszystkich i mam pytanie.Czy ktoś rozwiązał może problem świszczących uszczelek drzwi przednich?.A może tylko ja mam taki problem.Trochę to denerwujące.Proszę o poradę. |
_________________ Tempra 1.6ie.1993 r(White Lady) |
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 09-02-2007, 10:38 Re: świst wiatru!
|
|
|
akwar napisał/a: | Witam wszystkich i mam pytanie.Czy ktoś rozwiązał może problem świszczących uszczelek drzwi przednich?.A może tylko ja mam taki problem.Trochę to denerwujące.Proszę o poradę. |
Z tymi uszczelkami to nie taka prosta sprawa, u mnie w sedici z 91 roku nic nie szumi/świszcze, u ojca znowu w tipo 1.4 z 90r. gwizdze jak jasna cholera ale tylko od strony kierowcy, wymienilismy uszczelke, regulowalem drzwi na zawiasach i troche lepiej ale dalej denerwujaco szumi, teraz majac dwa takie same nadwozia postawione koło siebie zauwazylem ze ojca drzwi jakos sie tak jakby odksztalcily w gornej czesci nad szyba [zapewne od wieloletniego trzaskania nimi przez ojca ] i chyba zabardzo nic z tym sie nie uda zrobic.
Wiec proponuje przyjzec sie tez drzwiom, moze to byc nie tylko wina uszczelki. |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-02-2007, 20:58
|
|
|
takie tematy były już poruszane i drzwi niestety po latach mogą się odkszałcić, jak i same uszczelki.... miej pewność że:
-uszczelki są OK i równo leżą;
-drzwi są OK, --||-- (może trzeba je poprawić na zawiasach, może zaczep/ucho od zamka by się lepiej domykały , może jakoś przesunąć...)
-drzwi nie są odkształcone;
-szpary dodatkowe ;P
odkształcone drzwi - otwórz max szybę by drzwi były 'słabsze' i mocno z wyczuciem się nimi zaopiekuj... troszkę potrwa takie siłowanie, ale można w rękach nieco poprawić ich kształt i parametry świstu
a 'szpary dodatkowe' to np coś od nadkola - jakoś powietrze zalatuje, zawirowuje i przy okolicy zawiasów ładnie szumi, pod dołem drzwi itp itd... różne rodzaje; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|