|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wadliwie wstawiona szyba - porada |
Autor |
Wiadomość |
paziak
Wiek: 33 Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 25 Skąd: Krasnystaw
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-06-2011, 12:16 Wadliwie wstawiona szyba - porada
|
|
|
witam jestem świeżo po wymianie szyby która juz pękła chodzi mi o to aby ktos utwierdził mnie w fakcie że pękła przez złe wstawienie. pękła podczas lekkiegio dociśnięcia lusterka :/ po zdjęci uszczelki zauważyłem że została ona założona zaraz po położeniu szyby i nadmiar kleju nie miał gdzie sie wydostać szyba była naprężona i pękła ...... czy dobrze wnioskuje ??
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 18-06-2011, 13:34
|
|
|
jeśli szyba pękła zaraz po wstawieniu to na 90% została źle wklejona, zamiast grzebać przy tym sam, nalęzy natychmiast udać się i zareklamować usługę.z fotek wynika, że kleju nie żałowali ... masz jakiś paragon , fakturę lub cokolwiek potwierdzające usługę czy wstawiał "pan" z warsztatem w stodole ?
p.s stawanie na masce to normalny sposób w jaki sie obchodzisz ze swoim autem ? |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-06-2011, 14:36
|
|
|
Jak dla mnie to na bank wina osoby która wstawiała tą szybę. Czas od wstawienia po jakim pękła świadczy tylko o niskich umiejętnościach tych ludzi a co do kleju to dużo nie zawsze znaczy dobrze.
P.S za stawanie na masce: |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 21-06-2011, 14:45
|
|
|
ale to jest wklejone co za partacze ;/ ja już chyba bym ładniej ją zakleił :/
Robiłeś to w jakiejś firmie czy u " pana Wiesia " ? |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
palidzojnt221
Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 700 Skąd: Morawica
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 21-06-2011, 16:47
|
|
|
podejrzewam że klej był polozony byle jak i nadrobili jego ilościa, my w warsztacie specjalnie dorabialismy końcówki do sylikonu żeby stał na rancie takie /\ cos żesmy robili żeby ze 2 cm stało i wtedy do położeniu szyby klej wypełniał wszystko, nikit nie przyjechał ani nie dzwonił że zaraz szyba pekła, a tak pozatym to czemu nie założyli Ci sami lusterka??? i czemu pewnie nie przekleili nalepki z numerem rejestracyjnym???? partacze to robiły i tyle |
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6 |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 22-06-2011, 11:14
|
|
|
palidzojnt221 napisał/a: | partacze to robiły i tyle |
dokładnie a lusterka nie kładli bo sami się bali, myślą pewnie że klient już nie wróci bo pomyśli że to jego wina i heja). jedź od razu do nich, nie ścieraj za żadne skarby świata tego kleju co wypłynął - to jest dowód ich amatorstwa i błedu |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|